۰
plusresetminus

رئیس‌جمهور «متخصص امنیت ملی» برای این مورد «ضد امنیتی» چه تدبیری می‌اندیشد؟

تاریخ انتشاريکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۹
حال باید دید رئیس جمهور که به گفته خودش متخصص امور امنیتی است برای حفظ امنیت پایدار و جلوگیری از لطمه خوردن به این امنیت در مقابل این مورد ضد امنیتی چه تصمیمی را اتخاذ می کند.
دست بردارید از این بهانه جویی ها. لااقل این رئیس جمهور در امنیت ملی متخصص است، اگر در چیز دیگری تخصص نداشته باشد.» واژه «این رئیس جمهور» را روحانی خطاب به خودش گفت تا نشان دهد در مهندسی امنیتی چه مقدار حاذق است.

سوابق وی نیز همین تبحر امنیتی را نشان می دهد. روحانی از سال ۶۸ تا ۸۴ به مدت ۱۶ سال دبیر شورای امنیت ملی کشور بود و در ماجراهایی نظیر واقعه ۱۸ تیر، حضور موثری داشته است.

امنیتی که بنا به گفته بسیاری از صاحب نظران بحثی جدا از تصمیمات سیاسی، اقتصاد و فرهنگی است. هر چند «امنیت» با اکثر حوزه های دیگر ارتباط مستقیمی دارد اما مهندسی امنیت بخصوص در سیاست خارجی و برای حفظ نظام مستقر کشور موضوع زودگذر و وابسته به سیاست دول مختلف نیست کما اینکه خود آقای روحانی بر این باور است که اساس سیاست خارجه باید در راستای تأمین منافع ملی و امنیت ملی ایران باشد. وی متعقد است که «اگر سیاست خارجی قادر بود تأمین منافع ملی را تضمین و کشور را در راه توسعه و گسترش قرار دهد و به سخن ساده تر هزینه ها را کاهش و سودها را افزایش دهد، این سیاست خارجی مطلوب خواهد بود.»

حرف صحیحی که با روند رو به رشد حمایت های معنوی و امنیتی ایران از کشورهای دیگر به خصوص کشورهای منطقه شیب بیشتری به خود گرفت. در روزهایی که نیروهای ناتو و نیروهای ارتش آمریکا حضوری تزئینی و بدون کاربرد در عراق و سوریه داشتند، نیروهای عراقی و سوری با کمک مستشاران نظامی ایران به بردهای شیرینی در مقابل تروریست های تکفیری دست پیدا کردند.

هادی العامری، نماینده پارلمان عراق و دبیرکل سازمان بدر در این رابطه معتقد است که «حضور مشاوران ایرانی همراه نیروهای بسیج مردمی در جنگ های صلاح الدین مایه افتخار ما است. هرکس درباره مشاوران ایرانی حرف می زند باید به احترام آنها بایستد. اگر آنها نبودند و اگر برادر قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران نبود سراسر عراق اکنون تحت سلطه داعش قرار می گرفت.»

اما حضور بعضی از نزدیکان و دستیاران ویژه رئیس جمهور که اتفاقا سوابق امنیتی در دولت های گذشته نیز دارند رفتاری به دور از سیاست ثبات منطقه ای، ایجاد آرامش و امنیت پایدار دارند. موضع گیری اخیر حجت الاسلام یونسی مؤید همین رفتار غیر امنیتی است.

یونسی در این گفت وگو ادعا کرد: «در حال حاضر عراق نه فقط حوزه تمدنی نفوذ ماست، بلکه هویت، فرهنگ، مرکز و پایتخت ماست و این مسئله هم برای امروز و هم برای گذشته است. جغرافیای ایران و عراق غیرقابل تجزیه است و فرهنگ ما غیرقابل تفکیک است. پس ما یا باید با هم بجنگیم و یا یکی شویم».

سخنان یونسی از هر طرف که خوانده شود و یا با نهایت حسن ظن به آن نگریسته شود، باز نمی توان تبعات منفی آن را نادیده گرفت. این اظهارات باعث شد که رسانه های غربی و رسانه های عربی مخالف جمهوری اسلامی ایران در راستای پروژه های ایران هراسی این قسمت از سخنان او را برجسته کرده تا مسئولان عراقی نسبت به این گفته ها واکنش نشان دهند.

***اظهارات یونسی به سرعت در رسانه های غربی و عربی بازتاب پیدا کرد

وزیر امور خارجه عراق در واکنش به سخنان یونسی، گفت: «عراق دارای حاکمیت کامل است و به هیچ طرفی چه ایران و چه غیر از آن اجازه نداده و نخواهد داد که این حاکمیت را نقض یا در امور داخلی این کشور دخالت کند».

هر چند این سخنان با تحریف مواجه شد اما حساسیت بالایی که در موضوع مورد اشاره یونسی وجود داشت این واکنش های علنی را در پی داشت. البته یونسی چندی بعد، اظهارات خود را تصحیح کرد اما سؤاستفاده از این جملات از لحاظ امنیتی، پیش از این تصحیح انجام شده بود.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز ضمن اشاره تلویحی به این سخنان و بدون نام بردن از حجت الاسلام یونسی گفت که «باید توجه نماییم که این گونه اقدامات فقط تبعات داخلی ندارد؛ ایران به عنوان مهمترین کشوری که در منطقه دارای ثبات قوی است و نظامی دموکراتیک دارد با این روش ها در انظار مردم سایر کشورها لطمه جدی می خورد. نظیر برخی اظهارات نادرست در مورد موقعیت ایران که در این چند وقت بیان شد و دیدید چگونه مستمسک دیگران برای تخریب وجهه ایران قرار گرفت.»

مهدی فضائلی کارشناسی مسائل نیز معتقد است این اظهارات (سخنان یونسی ) منجر به سوءتفاهم می شود و دامنه آن حوزه امنیت ملی کشورمان را هم مورد آسیب قرار می دهد و انتظار است که رئیس جمهور درباره حضور چنین افرادی در اطراف خود تجدیدنظر کند.

فضائلی می گوید که «با توجه به سابقه طولانی آقای روحانی در حوزه امنیت ملی به نظر می رسد رئیس جمهور به اهمیت این مسئله واقف است و ان شاءالله تصمیمی متناسب در این زمینه اتخاذ کنند.»

حال باید دید رئیس جمهور که به گفته خودش متخصص امور امنیتی است برای حفظ امنیت پایدار و جلوگیری از لطمه خوردن به این امنیت در مقابل این مورد ضد امنیتی چه تصمیمی را اتخاذ می کند.
 منبع : جهان نیوز
کد مطلب : ۵۵۹۴
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما