۰
plusresetminus
گزارش «حافظ نیوز» از شورای برنامه‌ریزی و توسعه فارس؛

مصالح فارس در نگارش برنامه ششم توسعه مورد توجه باشند / حدود 100 ميليارد تومان از اعتبارات فارس هزينه نشده است

تاریخ انتشاردوشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۳
استاندار فارس گفت: با توجه به اینکه اعتبارات شش‌ماهه سفر رياست جمهوري به استان، به‌صورت كامل تخصيص داده شده است، دستگاه‌های مسئول بايد با تلاش گسترده نسبت به هزينه كرد اين اعتبارات در زمان مناسب اقدام كنند.
استانداری فارس
استانداری فارس
به گزارش "حافظ نیوز"، سيد محمد‌علي افشاني در شورای برنامه‌ریزی و توسعه فارس با بيان اينكه مسائل درون استاني قابل رسيدگي مجدد و جبران است، اظهار داشت: مسائل برون‌استانی به‌گونه‌ای است كه در صورت عدم رسيدگي و توجه به‌موقع مديران، می‌تواند موجب آسيب ديدن روند توسعه استان فارس را فراهم كند.

وي با بيان اینکه ششمين برنامه پنج‌ساله توسعه كشور هم‌اکنون در حال تدوين است، ادامه داد: احكام برنامه توسعه در مدت اجراي آن که پنج سال آينده است، می‌تواند باعث تحول استان فارس در حوزه‌های مختلف شود و مديران دستگاه‌های اجرايي وظيفه دارند با بررسي ظرفیت‌های موجود در استان نسبت به پيگيري و مطالبه سهم استان در اين برنامه اهتمام كنند.

استاندار فارس با تأکید بر اینکه بايد سهم استان در فصول مختلف قانون برنامه بودجه سالانه توسط دستگاه‌های اجرايي به‌صورت دقيق بررسي و حقوق فارس از دستگاه‌های ملي مطالبه شود، ادامه داد: مديران استان بايد در روزهاي آينده وقت بيشتري براي ارائه پیشنهاد‌های خود در زمينه تنظيم لايحه بودجه سالانه كشور صرف كرده و مانع از تضييع حقوق مردم شوند.

افشاني همچنين خواستار هزينه شدن اعتبارات استان فارس توسط دستگاه‌های اجرايي در موعد زماني مناسب شد و افزود: با توجه به اینکه اعتبارات شش‌ماهه سفر رياست جمهوري به استان، به‌صورت كامل تخصيص داده شده است، دستگاه‌های مسئول بايد با تلاش گسترده نسبت به هزينه كرد اين اعتبارات در زمان مناسب اقدام كنند.

وي با اشاره به اینکه مديران دستگاه‌های اجرايي بايد شاخص‌های توزيع اعتبارات خود را در سطح استان استخراج كرده و به‌منظور بررسي دقيق به استانداري ارائه دهند، گفت: بايد به‌منظور تحقق عدالت نسبي در توزيع اعتبارات، شاخص‌های اصلي و مؤثر در نحوه توزيع اعتبارات لحاظ شوند.

استاندار فارس با اعلام اینکه حدود 100 ميليارد تومان از اعتبارات استان همچنان توسط برخي دستگاه‌های اجرايي هزينه نشده است، تأکید كرد: دستگاه‌های اجرايي بايد به‌سرعت نسبت به مبادله موافقت‌نامه‌های هزينه كرد اين اعتبارات اقدام كنند زيرا معطل ماندن اين اعتبارات با توجه به وجود تورم در اقتصاد كشور، موجب وارد شدن زيان به جامعه می‌شود.

افشاني با بيان اینکه قوت‌ها و ضعف‌های موجود در دستگاه‌های اجرايي بايستي به‌وسیله مديران بررسي و مرتفع شده و نبايد به عوامل خارج از مجموعه نسبت داده شود، اظهار داشت: مديران وظيفه دارند رضايت مردم را در حوزه مأموریت خود جلب كنند و وقت كافي را در زمينه خدمتگزاری به مردم، اختصاص
بايد به‌منظور تحقق عدالت نسبي در توزيع اعتبارات، شاخص‌های اصلي و مؤثر در نحوه توزيع اعتبارات لحاظ شوند
دهند.

ساسان تاج گردون، رئيس سازمان برنامه و بودجه استان فارس نیز گفت: 1400 پروژه عمراني بالغ‌بر اعتبار يك هزار و 140 ميليارد در هفته دولت بهره‌برداری و اجرا شد.

وی با بیان اینکه امسال سال پاياني اجراي برنامه پنجم توسعه است و از ابتداي سال 95 نخستين قانون برنامه ششم اجرايي خواهد شد، افزود: دولت با نگاه جديدي به نظام برنامه ششم فرآيند خاصي براي اجراي نظام برنامه ششم با رويكرد جديدي ورود خواهد كرد.

رئيس سازمان برنامه و بودجه استان فارس بیان کرد: در حال حاضر 30 جلسه شوراي برنامه‌ریزی در قالب گروه‌های كاري و اعضا در سطح بررسي نیازمندی‌های برنامه ششم هستند.

وی با بیان اینکه سال اول اجراي برنامه ششم مقارن با لايحه قانون بودجه 95 است، گفت: کمیته‌ای تحت عنوان ظرفیت‌سازی و شناخت منابع مالي در بودجه سنواتي تعريف شده است.

تاجگردون با بیان اینکه وظيفه اصلي اعضاي شوراي برنامه‌ریزی و توسعه، تصمیم‌گیری در خصوص بودجه سازمان‌ها و ارگان‌های اجرايي است، تصریح کرد: اگر قرار است تصميمي در خصوص تمرکززدایی در شوراي توسعه شكل بگيرد بايد به سمت اولویت‌ها باشد.

وی گفت: مديران اجرايي بايد پیش‌بینی براي تأمین اعتبار را با قاطعيت دنبال كنند.

رئيس سازمان برنامه و بودجه استان فارس ادامه داد: ارزيابي کارگروه‌ها ويژه شورای برنامه‌ریزی و توسعه در فرصتي مناسب سنجش خواهد شد.

تاجگردون گفت: سهم تخصيص نقدينگي شش‌ماهه اول امسال وارد خزانه معين استان شده است و امسال در ارتباط با تملك دارايي و سرمایه‌ای 362 ميليارد و 700 ميليون تومان به استان ابلاغ شده است كه 147 ميليارد اعتبار استاني و 103 ميليارد و 600 ميليون نفت و گاز و 285 ميليارد اعتبار ملي با ويژگي استاني نقدينگي وصول شده در اعتبارات نفت و گاز استان در سال جاري 33 درصد و اعتبارات استاني 30 درصد اعلام شده است که مطابق با دو بسته اعتباري اصلي استاني نفت و گاز کمیته‌هایی در شهرستان‌ها تشکیل‌شده است و امسال انتظارات ما در حوزه نفت و گاز برآورده نشده است.

بنا برگزارش "حافظ نیوز"، در اين جلسه مصوبات کارگروه‌های تخصصي زیرمجموعه شوراي برنامه‌ریزی و توسعه استان فارس مطرح و پس از بحث و بررسي، به تصويب شورا رسيد.

1- کارگروه تخصصی اشتغال:

الف – پیشنهاد می‌شود بدون در نظر گرفتن هرگونه تعهد و سهمیه خود اظهاری اشتغال‌های ایجادشده در سال 94 را در حوزه فعالیت خود جهت ایجاد بانک اطلاعاتی ایجاد کنید.

ب- پیشنهاد می‌شود گزارشی در زمینه دلایل عدم جذب تسهیلات 93 توسط دفتر امور اقتصادی استانداری با همکاری دبیرخانه انجام شود.

ج- پیشنهاد می‌شود گزارش مقایسه‌ای در زمینه وضعیت پرداخت تسهیلات سال 93 استان‌های کشور توسط دبیرخانه کارگروه اشتغال با همکاری اتاق صنایع و بازرگانی تهیه شود.

در زمینه ارزیابی فضا و مؤلفه‌های کسب‌وکار
در حال حاضر 30 جلسه شوراي برنامه‌ریزی در قالب گروه‌های كاري و اعضا در سطح بررسي نیازمندی‌های برنامه ششم هستند.
با تهیه گزارش وضع موجود توسط اتاق بازرگانی کلیه دستگاه‌های اجرایی باید هماهنگی لازم را داشته باشند که این طرح مورد موافقت اکثریت قرار گرفت.

2- کارگروه تخصصی امور زی بنایی و شهرداری:

الف – طرح جامع و تفصیلی شهر دبیران برای افق زمانی سال 1405 تهیه و پس از طی مراحل کارشناسی پیشنهاد شود.

این طرح در زمینه: دانه‌بندی شن و ماسه در شهرستان ممسنی، دانه‌بندی سنگ و ریگ شهرستان خرم بید، الحاق محدوده طرح مسکن مهر 396 واحدی صغاد به محدوده طرح جامع در آباده، تغییر ضابطه احداث بنا از 15 در صد به 23 در صد در سه‌طبقه در شیراز، تغییر کاربری جبل دراک شیراز، احداث طرح آموزشگاه رانندگی پایه یک و دو در کازرون، طرح تولید کود ورمی کمپوست در شیراز، احداث سفره‌خانه سنتی در فسا، احداث مرکز سرگرمی و تفریحی در پاسارگاد، احداث طرح ماست ساده هم نزده لاکتیکی و پاستوریزه و دوغ بدون گاز در کوار، طرح تولید انواع جعبه پلاستیکی در مرودشت و احداث کارخانه آسفالت و شن و ماسه در سپیدان است که با نظر اکثریت تصویب شد.

3- کارگروه تخصصی درآمدها و تجهیز منابع استانی که پیشنهاد شد مسائل مربوط به سامانه تهیه‌شده توسط پژوهشکده امام حسن(ع) را طی جلسه‌ای با حضور نمایندگان پژوهشکده، اتاق اصناف، اداره کل صنعت و معدن و اداره کل امور مالیاتی بررسی کند و همچنین پیشنهاد می‌شود ارسال برنامه‌های اعضای کارگروه درآمد در سال 94 به دبیرخانه کارگروه و همچنین گزارش وضعیت پروانه‌های مالیاتی مطرح سنوات قبل در حوزه‌های مشاغل، شرکت‌ها و ارزش‌افزوده توسط اداره مالیاتی استان تهیه شود که این پیشنهاد به دلیل نبودن اعضایش برای جلسه آینده گذاشته شد.

4- کارگروه تخصصی آمایش، محیط‌زیست و توسعه پایدار: کلیه سند توسعه شهرستان‌های کوار، خرامه و شیراز بررسی و جهت تصویب نهایی پیشنهاد می‌شود که این طرح رفتارها و کارکردهای استان را تشریح می‌کند و این طرح با نظر اکثریت تصویب شد.

استخدام فرزندان شاهد و ایثارگر استان مسیر خود را طی نکرده است و افرادی که دارای سهمیه در ادارات هستند بر سر کار نیامده‌اند، تعداد 295 نفر مراحل مصاحبه را طی ولی تأمین حقوقی نشده‌اند که باید در دستور رسیدگی قرار گیرد.

بسته آخر مبادلات استانی که 70 درصد مبادله شده و مدیران به شرح عملیات موافقت‌نامه تصریح کنند که میزان سهم اعتبارات فصل 7 و هزینه‌های جانبی را دلایل عدم مستندانشان می‌دانند. هیچ بهانه‌ای برای عدم موافقت‌نامه‌های عمرانی پذیرفته نخواهد شد، در نفت و گاز کدبندی نهایی و در حال موافقت‌نامه هستیم. اعتبارات در سه جدول طرح‌های ملی مشخص‌شده است.

اعتبار ماده 180 در پروژه‌ها شکل‌گیری شود و در بخش ملی و استانی بخشی منتفی نخواهد شد.

برای فعال کردن صنعتگران و برداشتن قانون رفع موانع تولید ابلاغ‌شده و در این مورد رهنمودها ابلاغ می‌شود.
کد مطلب : ۱۰۸۲۱
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما