به گزارش حافظ، محمدرضا نجیمی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بحث مهندسان ناظر بسیار زودتر از مهندسان مجری مطرح و ابتدا در نظام معماری شهرداری و سپس از طریق نظام مهندسی پیگیری شد.
وی افزود: در حال حاضر عملکرد مهندسان ناظر کنترل و در صورت وجود تخلف به شورای انتظامی ارجاع داده میشوند و به همین سبب بحث نظارت و طراحی مشکلی ندارد اما در بحث اجرایی چند سالی بود که استفاده از مهندسان مجری الزام شده بود که دیوان عدالت اداری رأی نقض در این مورد صادر کرد.
نجیمی ادامه داد: دیوان عدالت اداری رأی داده که شهرداریها نمیتوانند دریافت پروانه ساختمانی را به عقد قرارداد با مهندس مجری منوط کنند که این کار برای رونقبخشی به ساخت و ساز انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که یک بیمار را باید پزشک ببیند یک ساختمان را نیز باید مهندس بسازد اما اینکه شهرداریها نمیتوانند مردم را به استفاده از مهندس مجری الزام کنند در حال حاضر یک قانون است و تا زمانی که نظام مهندسی از طریق کمیسیون عمران و صحن مجلس اصلاحاتی را بر این مسئله اعمال نکرده باید آن را اجرا کنیم.
این مدیر شهری اضافه کرد: در این زمینه مواردی وجود داشته که مجریان با سازنده قراردادی را عقد کرده اما بهطور واقعی در روند ساخت حضور نداشتهاند و از اینرو دیوان عدالت اداری این رأی را صادر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: مجریان در قرارداد پیمان مدیریت قرارداد چهار درصد میبندند و ما نیز آرزو میکنیم که در کشور ما قراردادها به سمت پیمانکاری برود و مجری از سازنده تنخواه بگیرد و ضمن رعایت ضوابط و قواعد، مجری متخصص حرف آخر را در فرایند ساخت بزند.
نجیمی تصریح کرد: تمام افرادی که در اجرای ساختمان دخیل هستند از مهندس مجری، مهندس ناظر، طراح، ناظر عالیه و حتی کارگران ساختمانی باید تخصص و توان کافی را داشته باشند.
مدیر نظارت و ساختمان شهرداری شیراز در ادامه بیان کرد: مدتهاست بحث پروانه مهارت کارگران ساختمانی مطرحشده که پیشبرد آن نیازمند تعامل ویژه نظام مهندسی و اداره کل راه و شهرسازی است و شهرداری در این بحث کمک لازم را انجام خواهد داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: در قالب یک برنامه کوتاهمدت دستورالعملی برای نما و نورپردازی ساختمانها تهیه کردهایم و در بلندمدت نیز تهیه طرح جامع «سیما و منظر و نور» را در دستور کار داریم.
نجیمی یادآور شد: در شیراز طی دو سه سال گذشته به بحث نماهای ساختمان و نورپردازی جدارههای شهری توجه ویژه شده که این مسئله علاوه بر جذب توریسم، ایمنی و شادابی بیشتر شهر را نیز در پی خواهد داشت.
این مدیر شهری افزود: تمام ضوابط سیما و منظر ما بر اساس معماری اسلامی قوام یافته، دستورالعملها بر این اساس نوشته و تشویقهایی برای سازندگانی که از معماری ایرانی ـ اسلامی استفاده کنند در نظر گرفته شده است.
نجیمی تصریح کرد: برای رفع مشکل وجود پلاکهایی در مجاورت هم با ارتفاعات مختلف، طرح بازنگری تفصیلی مراحل تصویب را میگذراند و بهزودی ابلاغ میشود تا خط آسمان در محورهای مختلف رعایت شود.
به گفته وی، شهرداری در زمان صدور پایان کار ساختمان بحث مشرفیت را لحاظ میکند و در ضوابط طرح تفصیلی آمده که از کف تمامشده ساختمان تا زیر پنجره باید ارتفاع یک متر و 70 سانتیمتر رعایت شود و بازشو نداشته باشد.
منبع:فارس