به گزارش حافظخبر؛ یکصد و پانزدهمین نشست شورای فرهنگ عمومی فارس با سه رویکرد تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی، خانواده متعالی و ارتقای سیستم صوتی شهری در راستای آگاهیبخشی در شهر و پدافند غیرعامل بر بستر مجازی و در دفتر امام جمعه شیراز برگزار شد.
آیتالله لطفالله دژکام شنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس که به صورت حضوری و مجازی در شیراز برگزار شد، افزود: شورای فرهنگ عمومی باید بتواند نقش هماهنگ کننده خود را در بین فعالیتهای گسترده و متنوعی که در استان و شیراز سومین حرم سوم اهل بیت (ع) رخ میدهد ایفا کند.
وی ادامه داد: این مهمترین کاری است که امروز باید انجام گیرد، یعنی ما سازماندهی از سوی برخی نهادهایی را نیاز داریم که بتوانند تلاشهای ارزنده و پرحجم فعالان فرهنگی استان را با هم هماهنگ کنند که این کار وظیفه شورای فرهنگ عمومی است و از این جهت شاهد یک حرکت ارزشمندی در تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان بودهایم و این مهم مورد توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور هم قرار گرفته است.
او اظهار داشت: آنچه که برای شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور مهم بوده اینکه ما فعالان فرهنگی استان را که در مسائل کلی با یکدیگر هم فکر هستیم نیز در جهت شکل گیری جبهه فرهنگی وارد عرصه و درگیر کنیم.
وی، با اشاره به تقسیم کار انجام شده در جهت اجرای طرح خانواده متعالی و نقش نظارتی شورای فرهنگ عمومی استان تصریح کرد: با تقسیم کار مناسبی که شکل گرفته به نظر میرسد به نتایج خوبی میتوان رسید.
امام جمعه شیراز ضمن اشاره به تهیه مقدمات طرح تشکیل شورای عالی قرآن و عترت فارس به عنوان زیرمجموعه شورای فرهنگی عمومی این استان گفت: ما حدود ۹۰ مجموعه فعال قرآنی بزرگ ثبت شده رسمی در استان داریم که گاهی امکاناتی که بین آنها توزیع میشود جای سوال داشته که باید سامان پیدا کند که با شکلگیری شورای عالی قرآن و عترت به سمت عدالت و توسعه فرهنگ قرآنی پیش خواهیم رفت.
آیتالله دژکام بر لزوم ساماندهی تبلیغات شهری نیز تاکید کرد و گفت: در این زمینه نیز گاهی نگرانیهایی وجود دارد که به ما نیز منعکس میشود که البته این ساماندهی در مقررات و سندهای بالادستی شکل گرفته است اما وقتی به مرحله اجرا میرسد با مشکلاتی مواجه میشود.
وی افزود: ما نمیخواهیم حرفی بزنیم که ساختاری که از بالا تعریف شده بشکند اما میخواهیم که خوب اجرا شود و اگر یک تبلیغ، اشکال و ایرادی دارد قبل از آماده سازی، اصلاحات آن انجام شود تا جلو وارد آمدن ضرر و زیان به مردم گرفته شود.
امام جمعه شیراز گفت: ما باید دلسوزی را برای مجموعه شهروندان القاء کنیم چرا که ما برای گیر دادن ننشستهایم و به دنبال حل مسائل و مشکلات مردم هستیم.
عنایتالله رحیمی، استاندار فارس نیز در این نشست گفت: این طرح به این سبب حائز اهمیت است که در کنار توجه به مباحث گفتمانی، به اقدامات تشویقی نیز توجه داشته باشیم.
وی، در مورد نقشه مهندسی فرهنگی استان هم بیان داشت: این طرح به عنوان یک طرح اثرگذار از یک پختگی برخوردار است و در حال نتیجه دادن است.
استاندار فارس گفت: اجرای طرحی با عنوان "شهروند شایسته" میتواند در استان در دستور کار قرار گیرد.
رحیمی گفت: طرح یاد شده، همچنین یک طرح پویا و انعطاف پذیر است و ایستا نیست و به همین دلیل در فرآیند پیشرفت و بررسی آن اگر نیاز به اصلاح احساس شود این اتفاق میتواند روی دهد، به همین سبب میتواند طرحی مناسب و عملیاتی باشد.
استاندار فارس، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم توجه به خانواده افزود: در کنار توجه به آسایش خانواده، باید به مبحث تشکیل خانواده نیز در کارگروه خانواده پرداخته شود.
وی، بر لزوم توجه به عدالت اجتماعی نیز تاکید و بیان کرد: عدالت اجتماعی میتواند رضایمندی شهروندان را به دنبال داشته باشد.
رحیمی، همچنین با اشاره به لزوم بهرهگیری از هنر متعهد و متعالی اظهار داشت: اگر بتوانیم خواستههای نظام و ارزشهای پذیرفته شده را به زبان هنر منتقل کنیم اثرگذارتر خواهد بودو بیشتر میتواند در ذهنها تاثیرگذار باشد.
صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس در این نشست با بیان این که استان فارس پیشگام تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در کشور است، گفت: پس از آن که در نشست پیشین شورای فرهنگ عمومی استان، برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی بررسی و برای ویرایش پایانی پیشنویس آن منتشر شد تا فرهنگوران، اندیشورزان و صاحبنظران به ویژه دستگاههای اجرایی، نهادها، سازمانهای مردمنهاد، حوزه و دانشگاه بتوانند دیدگاهها و ایدههای خود را در راستای بالندگی و پیشرفت فرهنگی بر پایه سند بالادستی نقشه مهندسی فرهنگی بیان کنند، این شیوه نه تنها تحسین مسئولان فرهنگی کشور و استانهای دیگر را در پی داشت که شیوهنامه آن را با درخواست دیگر استانها، برای الگوبرداری آنها ارسال کردیم.
سهرابی ادامه داد: با تصویب برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی فارس، همگان بایستی برنامهها و رویکردهای فرهنگی خود را بر آن استوار کنند؛ تا بالندگی و درخشندگی فارس را بتوانیم ببینیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: از همگان به ویژه فرهنگوران، هنرمندان، دانشگاهیان، حوزویان و کنشگران فرهنگی میخواهم تا دیدگاههای خود درباره پیشنویس نقشه مهندسی فرهنگی استان را به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی فارس بفرستند تا بتوانیم به جامعیت طرح دست یابیم.
در پایان این نشست، روحالله نجابت، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مجمع نمایندگان فارس حکم عضویت خود را شورای فرهنگ عمومی فارس از دست امام جمعه شیراز و رئیس شورای فرهنگ عمومی فارس دریافت کرد.