به گزارش
حافظ خبر، محققان برای اولین بار در جهان توانسته از ذرات کریستال برفی انرژی الکتریکی تولید کنند. مهندسان و شیمی دانان دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس اولین دستگاه تولید برق از دانه های برف را تولید کردهاند.
به گزارش آیافال ساینس، میزان انرژی که با استفاده از این دستگاه میتوان از دانه های برف استخراج کرد بسیار ناچیز است، اما محققان باور دارند که میتوان این تکنولوژی را به مقیاسهای کلان برد تا بتوان از آن استفادههای سبز داشت.
تولید برف از برق ممکن شد
شیمی دانان می گویند این تکنولوژی به خیالات دانشمندان محدود نیست و در دنیای واقعی میتواند کاربرد داشته باشد. نتایج این تحقیقات در مجله «نانو انرژی» به چاپ رسیده است. دستگاهی که محققان کالیفرنیا ساختهاند از یک ورقه نازک و پلاستیکی شامل میشود که به عنوان یک «نانوژنراتور توربوالکتریک» به کار میرود؛ این یک دستگاه در ابعاد نانو است که از برهمکنشهای الکترواستاتیکی تولید الکتریسیته میکند.
دانههای برف ذرات باردار مثبتی هستند که سایر ذرات منفی بار را جذب میکنند. از سویی دیگر سیلیکون ذرهای منفی است که ذراتی مانند برف را به خود جذب میکند. با این حساب اگر دانه برف بر روی سیلیکون فرود بیاید، به تولید جریان الکتریسیته منجر میشود.
بَرف یکی از ریزشهای آسمانی و نیز نام پوششی است که از آن بر زمین تشکیل میگردد. وقتی هوای گرم به بالای آسمان صعود میکند، بخار آب را هم همراه خودش به بالا به داخل آسمان میبرد. در بالای آسمان بخار آب سرد شده و قطرههای آب دور ذرّههای ریز گرد و غبار موجود در هوا تشکیل میشود.
مقداری از بخار آب هم به شکل بلورهای ریز یخ منجمد میشود که قطرههای آب سردشده را جذب میکند. قطرهها به شکل بلورهای یخ منجمد شده و کریستالهای بزرگتری را تشکیل میدهد که آنها را برفریزه مینامند. برفریزهها به هنگام سنگینشدن، پایینتر میآیند.
علم و فناوری