تاکید استاندار فارس بر یکپارچه کردن نظام اقتصاد مقاومتی استان/ شناخت ظرفیتهای موجود اولین دستور کار مدیران باشد
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۵
تبادار گفت: همه مسئولین استان صرف نظر از حیطه وظایف خود باید دور امامزاده ای به نام رونق اشتغال و رفاه عمومی جمع شوند و فقط به محدود به انجام مسئولیت در حیطه وظایف سازمانی نشوند.
به گزارش "حافظ نیوز"، ساسان تاجگردون، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی فارس گفت: استفاده از تمامی ظرفیت ها و توجه به منابع خارج از دولت، مسیر موفقیت و توسعه استان فارس است.
او با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی بالا و کاهش نرخ بیکاری نشان از همدلی تمامی دستگاه ها در استان فارس است، تصریح کرد: رویکرد ما جذب سرمایه گذاری خارجی است که موفقیت های مناسبی طی این مدت کسب شد و این نشان از شناخت کامل از ظرفیت های استان است.
مدیرکل برنامه ریزی فارس تصریح کرد: اقداماتی که انجام شده زمانی ارزش خود را نشان می دهد که شاهد فعالیت های مربوط به اقتصاد مقاومتی در فارس باشیم.
تاجگردون افزود: در جلسات قبل استان کرمان در بحث الگوی اقتصاد مقاومتی مطرح شد که طی بازدید مدیران فارس از کرمان شاهد اتحاد و یکپارچگی در راستای عمران ومحرومیت زدایی استان کرمان بودیم.
او یادآور شد: نگاه جدید استاندار فارس استفاده از تمامی پتانسیل فارس است که تحول در سیستم اقتصادی باید با جذب منابع خارج از دولت شکل گیرد. مسئولین در برپایی نمایشگاه فروش محصولات تولیدی همکاری کنند
عبدالحمید اسماعیلی، مسئول سازمان بسیج سازندگی فارس نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات بسیج سازندگی فارس در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی ارائه و اظهار کرد: در محلات مختلف مخصوصا محلات بافت قدیم شیراز که محل تردد گردشگران زیادی هم هست خیلی فضاهای خالی وجود دارد که جوانان جویای کار و فعال در عرصه اقتصاد مقاومتی که دسترسی به بازار فروش ندارند، برای فضای نمایشگاهی و عرضه محصولات می توانند از آن استفاده کنند، انتظار داریم در این زمینه ها مسئولین امر بیشتر با ما همکاری کنند.
تجمیع منابع مالی و تسهیل خدمات بانکی وارائه تسهیلات بانکی به مردم و آسان تر کردن صدور مجوزها وحذف بروکراسی های زائد از دیگر انتظارات اسماعیلی از اعضای ستاد اقتصد مقاومتی بود.
اسماعیل تبادار، استاندار فارس درخصوص حذف بروکراسی های زائد گفت: هر سرمایه گذاری سراغ دارید که بخاطر بروکراسیهای زائد دلسرد شده به من معرفی کنید در اسرع وقت پیگیری خواهم کرد.
او با تأکید بر اینکه همدلی و اتحاد باید در اولویت باشد و فضای آرام سرمایه گذاری فرهنگ سازی شود، خاطرنشان کرد: باید هر سرمایه گذاری در استان فارس احساس آرامش کند و از طرفی نظارت نیز وجود داشته باشد.
تبادار درخصوص بازارچه های محلی و فضاهای خالی که می تواند محل عرضه محصولات تولید کننده ها باشد نیز تاکید کرد: شهرداری به ستاد اقصاد مقاومتی دعوت شود و درباره هدف بازارچه های محلی توضیح دهد تا از این ظرفیت در این راستا استفاده شود. لزوم تعیین فرصتهای سرمایهگذاری در استان
دهقانی، نماینده سازمان آب نیز در این جلسه از گرایش اکثر سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در شیراز و اطراف آن و تقاضای حق آب در این قسمت ها که بهشدت مشکل کمبود آب وجود دارد انتقاد کرد و گفت: باید تدابیری اندیشیده شود که ارزش افزوده در بخش های مختلف تقسیم شود و فقط به خاطر ارزش زمین سرمایهگذاران خواهان سرمایه گذاری در شیراز و اطراف آن نباشند ما در برخی شهرستان ها آب داریم و آرزو داریم کسی تقاضای سرمایه گذاری بدهد اما کسی متقاضی نیست.
تباداردر این خصوص نیز تاکید کرد: فرصت های سرمایه گذاری در استان باید مشخص باشد تا سرمایه گذار به طور مستقیم به محل مورد نظر هدایت شود. در این صورت مشکل های اینچنینی هم حل می شود.
او در خصوص کسانی که برای فعالیت های خاص زمین گرفتند اما هنوز کاری از پیش نبردند نیز تاکید کرد: زمین به سرمایه گذار تحویل دهید اما برای شروع فعالیت زمان بگذارید که اگر نتوانست کاری انجام دهد زمین به دیگری واگذار شود و کار معطل نماند. انتقاد از تبعیض جنسیتی در توزیع اعتبارات اشتغالزایی
معصومه دستغیب، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس نیز با اشاره به نبود آمارهای دقیق از مشارکت زنان در بخش اقتصاد، خواستار پاسخگویی جدی دستگاها در پیگیری این موَضوع و ارایه گزارش از سوی دستگاههای مربوطه شد و گفت: در نقشه و چشم اندازی که برای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان تهیه میشود به بحث جنسیت هم توجه ویژه شود چرا که خیلی از بانوان کارافرین اعتقاد دارند توزیع اعتبارات اشتغال آفرینی عادلانه نیست.
استاندار فارس قول داد اگر موردی فقط بخاطر جنسیت از گرفتن اعتبارات محروم شده سریعا پرونده وی پیگیری شود.
مقام ارشد دولت در فارس در ادامه جلسه با تاکید بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی در سطح کلان بر مبنای فرامین مقام معظم رهبری، گفت: لازمه تحقق این مهم این است که هرکاری که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان اتفاق می افتد همگن و متمرکز شود. تقدیر استاندار فارس از فعالیتهای بسیج سازندگی
تبادار از گزارش سازمان بسیج سازندگی و حجم فعالیت های تحسین برانگیزی که دراین راستا انجام شده تشکر کرد و ضمن تاکید بر ایجاد فعالیت های متمرکز و همگون، افزود: پراکنده کاری الزامات کار را به هم میزند در اقتصاد مقاومتی باید با تعاریف یکپارچه وظایف و کارکردهای دستگاه های اجرایی و سازمانها مشخص شود.
او تاکید کرد: در این زمینه مطلقا نباید جزیره ای کار کنیم چرا که ادارات و سازمان ها در برخورد وتعامل با جزیره های مختلف دچار تردید می شوند ومشکلات و گلایه هایی ایجاد می شود.
تبادار همچنین خواستار در اختیار قرار دادن یک برش از اقتصاد مقاومتی در استان به بسیج به عنوان ملزومات اصلی و اولیه این مهم شد و خطاب به رییس سلزمان مدیریت برنامه و بودجه فارس ابراز داشت: به عنوان یک برش کاری زمینه هایی که بسیج می تواند در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی کار کند احصاء کنید و تسهیلات ارائه دهید و رفتارسازمان ها را هماهنگ کرده و کمک کنید تا کار قوی تر، سریع تر و متمرکز پیش برود.
استاندار فارس تاکید کرد: نظام اقتصاد مقاومتی را در استان با همکاری همه دست اندرکاران باید یکپارچه کنیم. باید شعارها را کم کنیم و کارها را سمت و سو بدهیم.
تبادار ضمن تاکید مداوم به رونق اقتصادی و فراهم شدن زمینه اشتغال در استان بیان کرد: ۷۰ درصد از مراجعات عمومی درباره مسایل مربوط به بیکاری است.
استاندار فارس بر شناخت ظرفیت های استان با دقت زیاد به عنوان اولین گام تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و گفت: ما نمی گوییم تاکنون کاری انجام نشده اما نسبت به کارهایی که لازم است انجام شود خیلی عقب هستیم کارهایی که باید دراین زمینه انجام شود بسیار زیاد است. شناخت ظرفیتهای موجود اولین دستور کار مدیران باشد
تبادار با اشاره به اینکه اولین موضوع در دستورکار مدیران شناختن داشته ها و ظرفیت های موجود است، تصریح کرد: اگر ظرفیت ها را نشناسیم برنامه ریزی های ما هم درست از آب درنمی آید.
وی ادامه داد: بعد از شناخت دقیق ظرفیت ها باید سراغ برنامه ریزی برویم البته برنامه ریزی ها نباید صرفا تئوری باشد بلکه لازم است برنامه های ما پشتوانه عملی داشته باشد.
استاندار فارس با اشاره به ارائه گزارش تیم بازدید کننده از قلعه گنج به عنوان شهر نمونه اقتصاد مقاومتی گفت: آنها در قلعه گنج کرمان تمام نداشته هایشان را به داشته ها تبدیل کردند اما ما در فارس احوالی از داشتههایمان نمی گیریم. شما همین فعالیت عباس برزگر را در بوانات فارس ببینید که چگونه یک نفره با زندگی و فعالیت در دل یک روستا با دنیا ارتباط گرفته و در سطح ملی و بین المللی فعالیت خود را انعکاس داده است با دیدن این فعالیت ها حجت بر همه ما تمام است.
تبادار یادآور شد: همه مسئولین استان صرف نظر از حیطه وظایف خود باید دور امامزاده ای به نام رونق اشتغال و رفاه عمومی جمع شوند و فقط به مسئولیت خود توجه نکنند.
تاکید کرد فضا را باید طوری تعریف کنیم که همه حس کنند در استان فارس همه مسئولین دست به دست هم دادند تا بسترهای سرمایه گذاری را ایجاد و این مهم را تسهیل و تسریع کنندو این مهم باید به فرهنگ تبدیل شود و فقط در حد شعار باقی نماند.
تبادار خاطرنشان کرد: بعد از این بسترسازی ، نظارت دلسوزانه و رصد فعالیت ها تا پایان کار و رسیدن به نتیجه را باید پیگیری کنیم، نباید فعالیت ها بدون نظارت بصورت ناقص و بی نتیجه رها شود.