۰
plusresetminus
رئیس کمیسیون اقتصادی:

شاید سؤال از رئیس جمهور عملیاتی نشود!

تاریخ انتشارجمعه ۱۶ تير ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۲۱
بانک مرکزی همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، با صدور اطلاعیه هایی، از آغاز پرداخت سپرده های زیر 10 و 20 میلیون تومان خبر داد، ولی این اطلاعیه ها به جای آنکه از حجم نگرانی این گروه از مردم بکاهد، موجب تشدید نگرانی آنان شد.
شاید سؤال از رئیس جمهور عملیاتی نشود!
به گزارش "حافظ نیوز"، بانک مرکزی همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، با صدور اطلاعیه هایی، از آغاز پرداخت سپرده های زیر 10 و 20 میلیون تومان خبر داد، ولی این اطلاعیه ها به جای آنکه از حجم نگرانی این گروه از مردم بکاهد، موجب تشدید نگرانی آنان شد.

از همان ساعات نخست صدور اطلاعیه های کاسپینی از سوی بانک مرکزی، خبر آمد که مردم جلوی ساختمان مرکزی این مؤسسه در تهران و شهرستان ها تجمع کرده اند. البته همزمان با آغاز مراجعه سپرده گذاران خرد به شعب مؤسسه نیز واقعیتی دیگر برای مردم آشکار شد و آن اینکه عملاً سپرده گذاران پولی به دستشان نرسید، جز اینکه رنگ دفترچه حسابشان نارنجی و البته درصدی از اصل سپرده هایشان کسر شد؛ به طور میانگین 50 تا 60 درصد اصل سپرده های کاسپینی ها کسر می شود و مابقی هم پرداخت نمی شود، آن هم به دلایل متعدد از جمله قطعی سیستم های نرم افزاری و شبکه ای شعب، نبود نقدینگی و یا ناقص بودن اطلاعات مشتریان!

این در حالی است که بانک مرکزی، مدعی تعیین تکلیف سپرده گذاران تا مبلغ 20 میلیون تومان است؛ اما همان گونه که در بالا هم اشاره کردیم، مردم با مراجعه به شعب با نبود نقدینگی و از طرفی نصف شدن دارایی های خود روبه رو شدند.

پراکنده گویی ها و پاسخ های گنگ در این باره به مردم و سپرده گذاران، باعث شده است تا نمایندگان مجلس، مستقیم رئیس دولت را خطاب قرار دهند و از وی بخواهند در این باره در مجلس روشنگری نمایند؛ هرچند برخی نمایندگان مجلس در روزهای گذشته، امضاهای خود را پس گرفته اند و رفته رفته موضوع سؤال کمرنگ تر می شود، ولی این احتمال می رود که کابین روحانی را به مجلس بکشاند.

محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: بحث مؤسسات مالی به موضوعی تبدیل شده که متأسفانه در حال ایجاد یک فضای بی اعتمادی در کشور می شود و مردم نگران هستند که سپرده های خود را در کجا بگذارند.

وی گفت: این موضوع چندین علت دارد که بخشی از آن به کسانی برمی گردد که اقداماتی را در این خصوص انجام داده اند و متخلف بودند و از این مؤسسات سوءاستفاده کردند و یا مؤسسه ای قانونی بوده، ولی مراحل آن کامل نشده و برخی تخلفات داخلی دیگر از جمله آنکه مجوز هم داشته اند، اما تخلف انجام شده است.

این نماینده مجلس افزود: همه این کارها نشان می دهد، یکسری کارهایی انجام گرفته که منجر به چالش هایی در وضعیت این مؤسسات شده است؛ چه آنهایی که مجوز داشته و قانونی بودند و چه آنهایی که مجوز داشتند، ولی تسری آن به همه مؤسسات باعث ایجاد چالش برای کشور شده است.

اعتقاد ما این است که همه دچار مشکل نیستند و تنها بخشی از این مؤسسات به مشکل خورده اند. متأسفانه مدیریت نادرست بانک مرکزی به این چالش ها دامن زده است؛ حال آنکه این بانک که خود باید آرام بخش فضای موجود باشد، گاه اقداماتی انجام داده که باعث چالش شده است.

وی گفت: چند ماه پیش، رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه ای گفت: مؤسساتی که مثلا فلان شاخص را داشته باشد از نظر ما مشکل دارد و ... پس از این مصاحبه، فضای عجیبی در بازار پولی کشور ایجاد شد که همه بانک ها را درگیر کرد، اما پس از آن و در مصاحبه ای دیگر، این موضوع را حل کرد و گفت: من باید درباره مشکلات کمیسیون صحبت کنم، نه اینکه راجع به سخنان رئیس بانک مرکزی اظهارنظر کنم.

وی در ادامه یادآور شد: منظور من این است که باید فضای آرام بخش در کشور ایجاد شود. موضوع اخیر نیز مربوط به بحث کاسپین است که باعث شد، نمایندگان به رئیس جمهور نامه بنویسند. در حال حاضر، هشت مؤسسه وجود دارد که از قدیم فعالیت می کردند، ولی به دلایلی نمی توانند ادامه دهند و بانک مرکزی تصمیم به منحل کردن آنها گرفته است. زمانی که اینها را منحل می کنند، مؤسسه جدیدی شکل می گیرد و سپرده ها در آن تجمیع می شود.

اما اتفاقی که در اجرا رخ می دهد، این می شود که کاسپین جدیدی تشکیل می شود. از نظر ما هویت و رابطه بین کاسپین و هشت مؤسسه منحل شده، مشخص نیست و زمانی که مؤسسه ای منحل شده، دیگر چیزی وجود ندارد. این در حالی است که برخی از این شرکت های منحل شده، باز هم سرمایه جذب کرده اند و فعالیت خود را ادامه داده اند. در واقع این موارد باعث ایجاد این چالش ها شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: در سال 94 رئیس بانک مرکزی با مراجعه به کمیسیون اقتصادی گفت: بندی در قانون وجود دارد که عنوان می کند، بانک مرکزی می تواند اقدامات انضباطی در خصوص بانک ها اعمال کند، و زمانی که این واژه استفاده می شود، دستگاه قضا تنها بانک ها را شامل آن می داند؛ اما ما استفسار نموده و همه مؤسسات و نهادهایی که در حوزه پولی کشور فعالیت دارند را شامل این بند کردیم.

بنابراین، بانک مرکزی می تواند در مورد همه این موارد اعمال قدرت کند؛ اما همین فرشتگان در آن زمان شکل گرفته و 3 هزار میلیارد سرمایه جلب کرده بود، ولی بانک مرکزی مانع فعالیت وی نشد و امروز جذب سرمایه فرشتگان به 8 هزار میلیارد رسیده است.

نمایندگان مجلس این موضوعات را پیگیری و درخواست ماده 206 کرده اند. همچنین درخواست تحقیق و تفحص نموده و از سوی دیگر، برخی هم درخواست سؤال از وزیر اقتصاد دارند و در نهایت بحث سؤال از رئیس جمهور مطرح است.

این نماینده گفت: چون کسی برای این موضوع پاسخگو نیست، نماینده ها به سراغ رئیس جمهور رفته اند و از رئیس جمهور درخواست دارند تا بابت پیگیری پاسخگویی در خصوص کاسپین به مردم پاسخ دهند. این موضوع خیلی مهم است، ولی اینکه نماینده ها چقدر در این باره اصرار کنند، بستگی به شرایط دارد و شاید عملیاتی نشود!
کد مطلب : ۱۷۲۲۷
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما


نظرات شما
سپرده گذار فریب خورده کاسپین
feedback
Romania
ایا اگر فردی برای حفاظت و اطمینان از سرمایه گذاریش به توصیه بانک مرکزی و شخص اقای سیف در یک موسسه مجاز سپرده گذاری کرد باید تاوانش نابودی خانواده اش باشد . با چه منطقی دولت می تواند سپرده های مردم را دریک موسسه مجاز نظیرکاسپین نابود سازد در حالی که به موجب قانون از لحظه ای که سرمایه مردم در موسسات مجاز قرار می گیرد وظیفه نظارت و صیانت از سرمایه های مردم که در واقع همان امانت مردم می باشد به عهده دولت و یا بانک مرکزی می باشد. اگر این بانک به وظیفه نظارتی خود نه تنها عمل نکرده است بلکه زمینه بسیار کاملی با تایید شعب کاسپین برای یک کلاهبرداری بزرگ فراهم کرده است نباید جوابگوی مردم باشدو درهرحال به چه جرمی سرمایه های مردم بر اساس اعتماد به دولت باید از بین برود.