۰
plusresetminus

برجام توافق شخصي و غيرالزام آور خوانده شد/همه گزینه‌ها باید زنده بمانند

سند سیاستی جمهوری‌خواهان آمریکا خواستار تحریم ایران به جای حمایت از «برجام» است
تاریخ انتشارچهارشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۵
سند رسمی سیاست‌گذاری جمهوری‌خواهان که در نخستین روز کنوانسیون ملی این حزب به تصویب رسید برجام را توافقی شخصی بین دولت اوباما با ایران می‌داند.
برجام توافق شخصي و غيرالزام آور خوانده شد/همه گزینه‌ها باید زنده بمانند
 به گزارش حافظ نیوز ،در دومین روز از گردهمایی ملی حزب جمهوری‌خواه، وکلای حزبی دونالد ترامپ را به عنوان نامزد این حزب در انتخابات ریاست‌جمهوری سال جاری آمریکا انتخاب کردند.

این در حالی است که روز گذشته مخالفان ترامپ در حزب، آخرین تلاش‌هایشان را هم برای جلوگیری از نامزدی این میلیاردر جنجالی نیویورکی انجام دادند، اما شکست خوردند. این گروه قصد داشتند با تغییر قوانین رأی‌گیری، دست وکلای حزبی برای رأی دادن به افرادی جز ترامپ را باز کنند، اما رئیس گردهمایی مانع این کار شد. در جلسه ديروز عده‌ای از نمایندگان محل برگزاری گردهمایی را ترک کردند، برخی به تجمع علیه ترامپ پرداختند و عده‌ای در حمایت از وی تظاهرات کردند.

همچنين شماری از اعضای حزب جمهوری‌خواه به دلیل مخالفت با ترامپ اعلام کرده‌اند که به نامزد حزب سوم رأی می‌دهند و تعدادی دیگر هم در اقدامی غیرمعمول که حجم ناخرسندی آن‌ها از پیروزی ترامپ را نشان می‌دهند، گفته‌اند که رأی خود را به نفع هیلاری کلینتون، نامزد حزب رقیب، به صندوق خواهند انداخت.

نامزد میلیاردرِ انتخابات ریاست جمهوری امریکا در اولین روز از گردهمایی چهارروزۀ ملی حزب جمهوری‌خواه خطاب به نمایندگان حزبی گفت: ما در انتخابات با رأی بالا پیروز خواهیم شد. خانم‌ها و آقایان باعث افتخار من است که بانوی اول آیندۀ ایالات متحده را به شما معرفی کنم.

با اعلام رسمی نامزدی ترامپ از سوی حزب جمهوری‌خواه، ستاد انتخاباتی او می‌تواند به طور کامل بر مبارزه با هیلاری کلینتون نامزد احتمالی حزب دموکرات، متمرکز شود.

گقتني است حزب جمهوری‌خواه در اولین روز از نشست کنوانسیون ملی این حزب در روز سه‌شنبه، سند رسمی سیاست‌گذاری خود را تصویب کرد. این سند، به معرفی سیاست‌های رسمی حزب جمهوری‌خواه در موضوعات مختلف می‌پردازد.

سند سیاست اعلام‌شده حزب جمهوری‌خواه ۲۰۱۶، توافق هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ موسوم به برجام را توافقی شخصی بین رئیس‌جمهور آمریکا و شریکان مذاکره‌کننده‌اش خوانده و اجرای آن را برای رئیس‌جمهور بعدی این کشور غیرالزام‌آور دانست.

در ادامه این سند درباره برجام آمده است: ما، توافق دولت با ایران برای برداشتن تحریم‌های بین‌المللی و روانه کردن صدها میلیارد دلار پول به سمت ایران را توافقی شخصی بین رئیس‌جمهور و شریکان شخصی‌اش دانسته و آن را برای رئیس‌جمهور بعدی غیرالزام‌آور می‌دانیم.

سند سیاست‌گذاری جمهوری‌خواهان می‌افزاید که برجام بدون به دست آوردن تأیید دو سوم سنا، الزامات مربوط به معاهده را ندارد.

در این سند بعد از بیان اینکه رئیس‌جمهور بعدی آمریکا الزامی به اجرای «برجام» نخواهد داشت، آمده است: باید همه گزینه‌ها را برای مقابله با وضعیتی که امنیت، منافع و بقاء دوستان ما را به صورت جدی تهدید کند، زنده نگاه داریم.

مواضع ترامپ و معاون او

تا كنون اظهارات جنجالی ترامپ دربارۀ موضوعات سیاسی، مذهبی و اجتماعی با انتقادات بسیاری در امریکا و خارج از این کشور روبرو شده است. ایده‌هایی چون دیوارکشی در مرز مکزیک، خروج از پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، ممنوع یا محدود کردن ورود مسلمانان و مجبور کردن متحدان آمریکا به پرداخت هزینه بابت حمایت واشنگتن از آن‌ها، ترامپ را به جنجالی‌ترین نامزد انتخابات آمریکا در چند دهه اخیر بدل کرده است. با اين وجود ترامپ در طول انتخابات مقدماتی ۱۳ میلیون رأی کسب کرد و تا به حال هیچ نامزد جمهوری‌خواهی قادر به کسب این میزان رأی نشده است.

گفتني است ترامپ چند روز قبل پس از بررسی های بسیار در خصوص انتخاب زوج انتخاباتی خود، مایک پنس، فرماندار ایندیانا، را (به عنوان معاون خود) انتخاب کرد.

مایک پنس به عنوان یک جمهوریخواه پرشور و حرارات و حامی وفادار اسرائیل شناخته شده است.وی در طرفداری از رژیم صهیونیستی طرحی را امضا کرد که ایالت ایندیانا را از تجارت با شرکت‌هایی که اسرائیل را تحریم می‌کنند منع می کند.

مایک پنس به اتخاذ سیاست های ضد ایرانی مشهور است. وی در سپتامبر سال ۲۰۱۵ در نامه‌ای به باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا گفت که تحریم‌های ایالت تحت امرش علیه ایران را علی‌رغم حصول برجام حفظ خواهد کرد. پنس در این نامه، همچنین با لحنی تند از توافق هسته‌ای انتقاد کرده و نوشته بود که این توافق، اسرائیل را امن‌تر نمی‌کند.

پنس از سال ۲۰۱۳ فرماندار ایندیاناست؛ وی از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ در کنگره امریکا حضور داشته است. علاوه بر این موارد پنس از قطعنامهٔ مشترک کنگره که اجازه اقدام نظامی علیه عراق را می‌داد حمایت کرد. این قطعنامه مواردی نظیر عدم پایبندی عراق به شرایط توافقنامه آتش‌بس ۱۹۹۱، نظیر مداخله در کار بازرسان اسلحه سازمان ملل، سرکوب بیرحمانه مردم غیرنظامیش و تخاصم عراق علیه آمریکا که از جمله با تلاش برای ترور رئیس جمهور جرج اچ دابلیو بوش در سال ۱۹۹۳ و آتش گشودن بر هواپیمای ائتلاف که در حال اعمال منطقه پرواز ممنوع بود را به عنوان دلایل اقدام عنوان می‌کرد.

پنس اعلام کرده از اسرائیل و حق آن برای حمله به تأسیساتی در ایران به منظور پیشگیری از توسعه سلاح‌های هسته‌ای حمایت می‌کند. او از اقدامات اسرائیل در استفاده از نیروی مرگبار در اجرای محاصره غزه حمایت کرده و اسرائیل را محبوبترین متحد آمریکا خوانده است.

نظرسنجي ها چه مي گويند
چند روز پیش شبکه خبری ای.بی.سی نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که بر اساس آن ۶۰ درصد از رای دهندگان گفته‌اند ترامپ شایسته ریاست جمهوری نیست و تنها ۳۷ درصد او را شایسته این سمت دانسته‌اند. بر اساس این نظرسنجی این درصدها برای کلینتون تقریبا برعکس است و ۵۹ درصد او را شایسته ریاست جمهوری دانسته و ۳۹ درصد او را شایسته این سمت نمی‌دانند.

با این حال دیگر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که کلینتون با رقیب جمهوری‌خواهش تقریبا رقابتی نزدیک در ریاست جمهوری دارد. به عنوان مثال بر اساس نظرسنجي لس آنجلس تايمز كلينتون ۴۲ درصد و ترامپ ۴۳ درصد شانس موفقيت در انتخابات رياست جمهوري را دارند. همچنين كساني كه در نظرسنجي اكونوميست شركت كرده اند عنوان داشته اند كه كلينتون ۴۰ درصد و ترامپ ۳۷ درصد شانس موفقيت در انتخابات پيش رو را دارند.

بنا بر تازه‌ترين نظرسنجي مشترک ان‌بي‌سي نيوز و موسسه افکار سنجي سِروِي مانکي نيز کلينتون با اختلاف آراي ۴۷ در برابر ۴۴ درصد از ترامپ پيشتاز است. اين در حالي است که اين ارقام در نتايج هفته گذشته اين نظرسنجي ۴۸ در برابر ۴۳ درصد گزارش شده بود که از پيشتازي پنج درصدي کلينتون بر ترامپ حکايت داشت.

ظاهرا اين کاهش محبوبيت به شدت ناشي از رسوايي ايميلي کلينتون است به طوري که به باور ۸۲ درصد راي‌دهندگان امريکايي استفاده وي از سرور ايميل شخصي در دوره تصدي وزارت خارجه امري نامناسب بوده است، که البته ۱۵ درصد چنين نظري ندارند.

بر اساس نظرسنجي موسسه گالوپ که پيشتر برگزار شد ترامپ و کلينتون در حال حاضر از جمله نامزدهاي رياست‌ جمهوري ۷۰ سال گذشته امريکا هستند که بدترين امتيازها را کسب کرده‌اند. وقتي از امريکايي‌ها درباره ذهنيتشان از کلينتون سوال شد ۲۷ درصد وي را غير معتمد، ۱۳ درصد نامطلوب و هشت درصد مجرم و فاسد دانستند.

ترامپ نيز طيفي از واکنش‌هاي منفي را در قبال شخصيت خود رقم زده است. ۱۶ درصد وي را منفور دانسته، ۱۲ درصد از وي با عناوين ابله يا جوک ياد کرده و ۱۰ درصد نيز وي را نژادپرست يا متعصب دانسته‌اند. هشت درصد وي را فردي بي ملاحظه يا خطرناک دانسته و هفت درصد از او به عنوان کسي که بدون فکر سخن مي‌گويد ياد کرده‌اند.

گفتني است انتخابات سراسری ریاست جمهوری امریکا روز ۸ نوامبر ۲۰۱۶ (۱۸ آبان ۱۳۹۵) برگزار و جانشین باراک اوباما، رئیس جمهور دموکرات ایالات متحده در آن زمان تعیین خواهد شد.
کد مطلب : ۱۴۶۷۲
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما