زمین لرزه یک رخداد طبیعی است که می تواند در هر نقطه و بدون هشدار رخ دهد و روزانه هزاران زمین لرزه در عمق زمین اتفاق می افتد، اما زمین لرزه های بزرگ کمتر پیش می آید.
به گزارش حافظ خبر، از آنجا که زمان زمین لرزه هیچگاه قابل پیشبینی نیست، آماده شدن برای زلزله و اینکه بدانیم در آن زمان چه کاری باید انجام دهیم اهمیت زیادی دارد، این آگاهی در موقعیت های ویژه ای مانند بارداری، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
مادران باردار و مادران صاحب فرزند علاوه بر آمادگی شخصی، باید خود را مهیا کنند تا از جنین درون شکم و یا فرزندشان نیز مراقبت کنند.
برای کاهش آسیب های ناشی از زلزله برای مادران باردار، توصیه می شود موارد زیر رعایت شود:
اگر مادر در مکان های زلزله خیز زندگی می کند، یک کیف از وسایل موردنیاز و اضطراری مثل وسایل زایمان اضطراری تهیه شود.
همه افراد در هنگام زلزله، به صورت غریزی سعی می کنند از ساختمان خارج بشوند، این کار در صورتی که در طبقات همکف باشیم امکان پذیر است، اما در صورت حضور در طبقات بالاتر یا داشتن زمان کمتر برای خروج، خطرات زیادی را برای مادر و کودک به همراه دارد.
به طور کلی تا حد امکان، تمامی وسایل و لوازم خانگی بزرگ به دیوار تکیه داده یا محکم شود.
در هنگام زلزله اگر در ساختمان هستید، آرامش خود را حفظ کنید و با احتیاط زیر یک میز قوی پناه بگیرید و پاهایتان را داخل شکمتان جمع کنید و دستتان را پشت گردنتان قرار دهید. در صورت داشتن فرزند کوچک، او را نزدیک خود نگه دارید.
اگر در باز است، صبر کنید تا تکان ها متوقف شود و سپس خارج شوید.
اگر بیرون از منزل هستید دور از درختان، تیر چراغ برق و سایر نشانه های راهنمایی و رانندگی باشید.
به یاد داشته باشید هنگام خروج، تمامی مدارک و وسایلی که از قبل آماده کردهاید را همراه ببرید.
در صورتی که فرزندتان با شیر مادر تغذیه می کند، می توانید با خیال آسان او را تغذیه کنید، چون کمک می کند در مقابل بیماریها محافظت شود. همچنین در صورتی که کودک با شیر خشک تغذیه می شود، باید شیر خشک آماده برایش فراهم شود، زیرا پیدا کردن آب آشامیدنی تمیز در این شرایط دشوار است.
دکتر میلاد احمدی مرزاله عضو هیات علمی گروه سلامت در بلایا و فوریت ها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی شیراز