توصیه های تغذیه ای هنگام تهوع و استفراغ دوران بارداری
تاریخ انتشاردوشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۳۵
تهوع بارداری تنها تهوعی است که با حضور غذا در معده بهبود می یابد و تغذیه به عنوان بخشی از درمان در نظر گرفته می شود.
به گزارش حافظ خبر، شیوع این عارضه بین 50 تا 70 درصد است و اغلب در سه ماهه نخست بارداری رخ می دهد و تا هفته 16 بارداری بهبود می یابد؛ با توجه به این که این مشکل صبح ها تشدید می شود، بیماری صبحگاهی نامیده می شود اگرچه ممکن است در هر ساعتی از شبانه روز رخ دهد؛ در 5 تا 10 درصد موارد ممکن است تهوع و استفراغ تا پایان بارداری ادامه داشته باشد و متاسفانه احتمال وقوع کم وزنی نوزاد، زایمان زودرس (به میزان 17 درصد) و سقط جنین و مرده زایی (به میزان 30 درصد) را افزایش می دهد.
توصیه های تغذیه ای هنگام تهوع و استفراغ بارداری:
معده را خالی نگه ندارید و در عین حال از پر بودن و سنگینی معده نیز خودداری کنید.
مقدار غذاى کمتری در هر وعده مصرف کنید.
افزایش تعداد وعده های غذایی که ممکن است بر حسب تحمل مادر تا 9 وعده در روز هم افزایش یابد و به مدت طولانی گرسنه نمانید.
استفاده از کربوهیدرات هاى زود هضم و مصرف پروتئین مفید است.
nbsp; پیش از برخواستن از رخت خواب در صبح، بیسکوئیت مانند کراکر نمکی یا نان خشک مصرف کرده و پس از 15 دقیقه از رخت خواب برخواسته و صبحانه سبک و زود هضم بخورید.
از مصرف همزمان غذا و مایعات خودداری کنید.
از خوردن غذاهاى پر ادویه، سرخ شده، نفّاخ، حجیم و دیر هضم خودداری کنید.
از آنجا که غذاها و مایعات سرد بیش از نوع گرم آنها قابل تحمل هستند، از غذاهاى سرد با دماى یخچال استفاده شود و از خوردن غذاهایی که بوى محرک دارند، خودداری کنید.
در تهوع و استفراغ شدید حمایت روانی مادر از سوی اطرافیان به ویژه همسر خانم باردار، توصیه می شود.
در صورتی که تهوع و استفراغ بارداری خفیف باشد، ویتامین ب 6 می تواند موجب تخفیف علایم شود.
از رایحه های آزاردهنده و بوی تند بعضی از غذاها دوری کنید.
در زمان آشپزی، پنجره آشپزخانه را باز بگذارید تا بوی شدید و تند غذا آزاردهنده نباشد و در صورت امکان غذا از سوی سایر اعضای خانواده تهیه شود.
یاسمین فتحی کارشناس ارشد علوم تغذیه و کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت