۰
plusresetminus

گرانی تمامی ندارد

تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۷
دولت برای جلوگیری از هرج و مرج اعلام کرد این افزایش قیمت تنها با مجوز رسمی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان میسر می‌شود.
به گزارش حافظ نیوز به نقل از جهان صنعت، چندی پیش مجوز افزایش قیمت شش درصدی 18 کالای اساسی توسط دولت اعلام شد که در پی آن کارخانه‌داران شروع به افزایش قیمت محصولات خود کردند که این عمل تولیدکنندگان با اعتراض مردم و سازمان حمایت از تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان روبه‌رو شد‌‌ که در ادامه دولت برای جلوگیری از هرج و مرج اعلام کرد این افزایش قیمت تنها با مجوز رسمی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان میسر می‌شود.

در همان روزهای نخست کارخانه‌های تولید شکر از اولین تولیدکنندگانی بودند که درخواست افزایش قیمت محصولات خود را به سازمان حمایت ارایه دادند اما این در حالی بود که کارخانه‌های تولید شکر به افزایش شش درصدی کالای خود راضی نبودند و در اقدامی عجیب خواستار افزایش 14 درصدی قیمت‌های خود شدند.

در وهله بعدی کارخانه‌های تولید روغن درخواست خود را مبنی بر افزایش قیمت محصولات روغنی به سازمان حمایت اعلام کردند این در حالی است که قیمت جهانی روغن در طول سال‌های گذشته با کاهش چشمگیری روبه‌رو شده است اما این کاهش قیمت در بازار ایران حس نشد و با توجه به این مسایل درخواست افزایش قیمت توسط کارخانه‌ها کمی غیرمنطقی به نظر می‌آمد اما با همه این تفاسیر در هفته گذشته بالاخره سازمان حمایت موافقت خود را با افزایش پنج درصدی قیمت روغن اعلام کرد و این در حالی است که قیمت روغن جهانی روز به روز با کاهش مواجه می‌شود.

از طرف دیگر با آشفتگی‌های بازار لبنی هم روبه‌رو می‌شویم‌. در حالی که دولت به خاطر ضرر نکردن دامداران اقدام به افزایش قیمت شیر خام کرده بود اما بعد از این تصمیم با اعتراض مداوم کارخانه‌های لبنی در جهت نداشتن توان برای خرید شیرخام با قیمت جدید مواجه شد. در این بین دولت که خود از نداشتن اعتبار مالی در جهت پرداختن یارانه به دامداران و بخش تولیدی در مضیقه قرار گرفته بود در تصمیمی عجیب تن به افزایش قیمت 10 درصدی محصولات لبنی داد این در حالی است که مسوولان وعده داده بودند که نه تنها افزایش قیمتی را در محصولات لبنی نداریم بلکه باید منتظر کاهش قیمت محصولات لبنی هم باشیم.

این افزایش قیمت‌ها ذهن فعالان اقتصادی را درگیر این موضوع کرده است که در شرایط اقتصادی موجود در جامعه که در‌آمد اقشار افزایش نیافته است، آیا مردم توان خرید کالاهای اساسی زندگی را با افزایش قیمت موجود دارند‌؟ و یا باید منتظر کوچک شدن سفره‌های مردم در آینده نزدیک باشیم.
در همین زمینه بانک مرکزی آمار متوسط قیمت کالاهای اساسی را در هفته منتهی به ۱۶ مردادماه ۹۴ اعلام کرده است که طبق این گزارش، در این مدت نرخ چهار گروه مواد خوراکی نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ سه گروه دیگر کاهش داشته است البته نرخ چهار گروه نیز تغییری نکرده است.
براساس این گزارش، در هفته‌ای که گذشت، نرخ برنج 1 /0 درصد، حبوب دو درصد، سبزی‌های تازه 7 /5 درصد و گوشت قرمز 4 /0 درصد و روغن نباتی جامد 1 /0 درصد افزایش و در مقابل نرخ تخم‌مرغ 1/ 2 درصد، میوه‌های تازه 3/ 4 درصد و گوشت مرغ 5 /0 درصد کاهش یافته است. البته در این مدت نرخ لبنیات، قند و شکر، چای و روغن نباتی ثابت مانده است.

بررسی‌های بانک مرکزی از تغییرات قیمت کالاهای اساسی در یک سال گذشته نشان می‌دهد که نرخ لبنیات در این مدت 3 /5 درصد، برنج 1/ 9 درصد، حبوب 5 /20 درصد، میوه‌های تازه 2/ 8 درصد، سبزی‌های تازه 3 /13 درصد، گوشت قرمز 6/ 7 درصد، قندو شکر پنج درصد، چای 5/ 3 درصد و روغ نباتی 9/ 0 درصد افزایش و در مقابل نرخ تخم مرغ 1/6 درصد و روغن نباتی 9/0 درصد کاهش یافته است.

لبنیات و تخم مرغ

در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای تمام اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. قیمت تخم‌مرغ معادل 1/2 درصد کاهش یافت و شانه‌ای 70 هزار تا 95 هزار ریال فروش می‌رفت.

برنج و حبوبات

در این هفته در گرو‌ه برنج، بهای برنج داخله درجه یک معادل 1/0 درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب، بهای لوبیا سفید بدون تغییر بود و قیمت لوبیا چیتی معادل 2/2 درصد و لوبیا قرمز یک درصد کاهش داشت ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 5/0 تا 3/8 درصد افزایش یافت.

میوه‌ها و سبزی‌های تازه

در هفته مورد بررسی‌ در میادین زیر نظر شهرداری اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه‌فروشی‌ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می‌‌شد. میوه‌فروشی‌های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه قیمت هلو معادل 3/3 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 8/ 2 تا 8/ 11 درصد کاهش داشت. در گروه سبزی‌های تازه قیمت پیاز معادل 3/ 1 درصد و سبزی‌های برگی 2/ 0 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین یک تا 24 درصد افزایش یافت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

در هفته مورد گزارش قیمت گوشت تازه گاو و گوساله معادل یک درصد افزایش ولی بهای گوشت گوسفند 2 /0 درصد و گوشت مرغ 5 /0 درصد کاهش داشت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

در این هفته قیمت روغن نباتی جامد معادل 1/ 0 درصد افزایش یافت و بهای قند، شکر، چای خارجی و روغن نباتی مایع ثابت بود.
کد مطلب : ۹۷۹۹
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما