توقف در مسیر تولید علم جایز نیست و رشد علمی کشور نباید متوقف شود/ وضعیت تولید ملی و اشتغال در کشور ما شرایط مطلوبی ندارد/ حضور شرکت های خارجی در ایران و رفع برخی تحریمها موجب افزایش واردات نشود
تاریخ انتشارجمعه ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۴
امام جمعه شیراز گفت: اگر این پیکر ضعیف با واردات بی رویه کالاهای لوکس ، ماشین های گران قیمت و کالاهای مصرفی همراه بشود این باقیمانده جان تولید ملی هم در این واردات بی رویه نابود می شود و از بین می رود .
آیت الله ایمانی
به گزارش حافظ نیوز به نقل از نهاد نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس نماز عبادی سیاسی جمعۀ شیراز با حضور مردم مؤمن این شهر و به امامت حضرت آیت الله ایمانی نماینده مقام معظم رهبری در فارس و امام جمعه شیراز در مصلای بزرگ جمعه اقامه شد.
خطبــــه اول :
آیت الله ایمانی در خطبه ی اول نماز جمعه پس از توصیه به رعایت تقوی و پرهیز از محـــرمات اظهار داشتند :
مولا امیرالمومنین در وصف متقین و پرهیزکاران می فرمایند : خوبان عالم و سروران جهان آنچنان زندگی می کنند که جان و نفسشان از دست خودشان در عذابند ، بر خود سخت می گیرند و به خود رنج می دهند تا دیگران در آسایش و راحتی به سر ببرند ؛ خصوصیت خوبان در طول تاریخ همین است و یکی از معانی خوبی هم همین می باشد که انسان رنج خود و راحت دیگران را طلب نماید و پرهیزکاران این چنین هستند ، او رنج می کشد اما دیگران از رنج او بهره می برند و استفاده می کنند ، این همان معنای ایثار و از خود گذشتگی است که در مضامین بسیاری از روایات ما به آن اشاره شده است .
گام نخست قبول مسئولیت در عرصه فردی و اجتماعی ، احساس مسئولیت در مقابل خود بود یعنی انسان در برابر خود احساس مسئولیت نماید ؛ اولین حرکت در مسئولیت انسان مقابل خود این است که خود را آنچنان که هست بشناسد ، جایگاه خود را درک کند و به موقعیت خود توجه داشته باشد . در این رابطه در خطبه قبل از کلام امام صادق (ع) سخنی نقل نمودیم و امروز توجه شما خواهران و برادران نمازگزار را به سوره نحل که سوره نعمت های پروردگار عالم است جلب می کنم ؛ سوره نحل بیشترین نعمت های الهی در آن بیان شده است ؛ در این سوره از آیه چهارم تا آیه شانزدهم سوره که دقت بفرمائید در ارتباط با مظاهر عالم هستی است ، نعمت هایی که انسان آن را می بیند و با آن ها در ارتباط می باشد اعم از بارانی که از آسمان می آید ، رویشی که زمین دارد ، خورشید و ماه و شب و روز و ستارگان ، ابزار حمل و نقل در خشکی و دریا ، همه این ها خدای متعال می فرماید : برای انسان آفریدم ، برای مردم خلق کردم که به خود بیایند ، تفکر و مطالعه درباره زندگی گذشته خود ، امروز خود و فردای خود داشته باشند . این آیات که بیش از دوازده آیه است دقیقاً بیان می دارد که گلواژه عالم هستی انسان است و ماه و خورشید و ابر و باد و باران طفیل وجود انسان می باشند برای اینکه او تفکر داشته باشد ، او متذکر بشود ، او هوشیار گردد پس می بینیم خدای متعال همه نعمت های عالم را بیان می دارد که برای انسان آفریده و خلق نموده و هدف از این جریان ، توجه انسان به خود ، شاید به اندیشه بیفتند ، بیدار بشوند و توجه پیدا بکنند یعنی همان جمله ای که در شعر زیبایی که هفته قبل اشاره کردم آمده است « تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری » خود را بشناسی و معرفت به خود پیدا بکنی . 12 آیه پی در پی برای اینکه انسان به خود بیاید و آنچه دارد بفهمد چه هست و سرمایه وجود را تباه ننماید .
خوشبختی و بدبختی انسان در گرو همین شناخت و همین معرفت است ؛ دو جمله زیبا از امیرالمومنین نقل شده است که هر دو مطلب در این دو جمله زیبا آمده در جمله اول می فرماید : به رستگاری بزرگ و نجات کامل و سعادت همیشگی دست پیدا می کند کسی که خود را بشناسد ، از خود شناخت پیدا کند و شناخت داشته باشد . شناخت خود ، عاملی است برای رسیدن به سعادت ؛ امام سعادت اکبر را در معرفت النفس می داند و در جمله دوم می فرماید : بدبخت شد و بیچاره گردید کسی که خود را نشناخت ، نشناختن خود شقاوت همیشگی و دائمی است . دو جمله کوتاه هلاکت و سعادت را ترسیم می کند .
وقتی انسان خود را شناخت ، تن به هر پستی نمی دهد ؛ انسان های پست و افرادی که ذلت گناه را قبول می کنند و از عزت اطاعت خدا سر بر می تابند انسان هایی هستند که خود را نشناخته اند .
جمله زیبایی باز مولا متقیان دارد می فرماید : خودت را بالاتر بگیر از هر پستی و از هر ذلت و از هر نکته ای که تو را مقابل دیگران ذلیل نماید ، شخصیت تو را لگد کند و از بین ببرد ولو اینکه این ذلت تو را به بعضی از شهواتت برساند اما این کار را انجام نده .
عجیب کلام و سخنی است که امام می فرماید : تو اگر در مقابل ذلیل شدن ، دنیا و آخرت هم به تو بدهند در مقابل آن ذلتی که بر خودت تحمیل کرده ای چیزی عایدت نشده است ولو اینکه به دنیا و آخرت هم برسی اما چون خودت را فروختی و خودت را نشناختی و اصل سرمایه را تاراج دادی چیزی پیدا نکرده ای در حد آنچه از دست داده ای .
و بالاخره امام در یک سخن کلی و جامع می فرماید : آن کس که خود را نشناخت ، حق دیگران را هم نمی شناسد ؛ فردی که مقام خود را درک نکرد به مقام دیگران هم توجه پیدا نمی کند ، کسی به دیگران احترام می گذارد که احترام به خودش گذاشته باشد . چه زیبا امام می فرماید : کسی که خودش را نشناخته قدر هیچ کس را نمی شناسد ، احترام برای احدی قائل نیست چون برای خودش احترام قائل نشده است و در یک سخن که به مالک اشتر در عهدنامه دارد این چنین می فرماید : مالک ، کارگزارانی که انتخاب می کنی انسان هایی که برای خدمت مردم انتخاب می کنی انسان هایی باشند که اول خودشان را بشناسند ، جایگاه خودشان را بدست بیاورند ، اگر کسی را سر کار آوردی که خودش را نمی شناسد دیگران را هم نخواهد شناخت ، اگر کسی مسئولیت پیدا کرد که برای جایگاه خودش حرمت قائل نیست هر چه به او بگویند باکی ندارد برای دیگران هم حرمتی قائل نمی شود و هر چه بخواهد بدون حساب و کتاب به دیگران نسبت می دهد . بنابراین اولین مسئولیت در برابر خودمان شناخت جایگاه خودمان است تا به دو نتیجه برسیم : 1- خودمان را از پستی ها نگه بداریم 2- نسبت به حقوق دیگران آگاه بشویم .
خديا ما را به آنچه داريم و به ما ارزاني داشته اي بيش از پيش آگاه بفرما !
خدایا خیـــرات و بـــرکاتت را شامل حــــال ما در دنیــا و آخـــرت بفـــرما !لحظه ای و کمتر از لحظه ای ما را به خودمان وامگذار.
خطبــــه دوم :
امام جمعه ی شیراز در خطبـــــه دوم نماز جمعه پس از سلام به ساحت پیامبر گـــرامی اسلام ( صلی الله علیه و آله و سلم ) و ائمه هدی صلوات الله علیهم اجمعین و دعوت به ترک رذایل و اکتساب فضایل اخلاقی اظهار داشتند :
25 شوال روز سه شنبه روز شهادت امام صادق (ع) رئیس مکتب و رئیس مذهب حقه جعفریه است ؛ امام جعفر صادق (ع) در سال 148 به دست منصور دوانیقی به شهادت رسیدند .
دوران زندگی امام صادق (ع) دوران بسیار پیچیده ای بود از یک سو لاابالی گری ، گناه و معصیت در بدترین شکل در جامعه اسلامی رواج پیدا کرده بود به خاطر عیش و نوش بی حد خلفای بنی امیه و از سوی دیگر فرقه ها و گروه های مختلف به عناوین مختلف افکار و اندیشه های مردم را هدف قرار داده بودند و جامعه را به انحراف می کشیدند ؛ دقیقاً همین سخن را رهبر معظم انقلاب در سفر مبارکشان به استان فارس و اولین سخنرانی که در شهر مقدس شیراز داشتند بیان داشتند که رژیم ستمشاهی با یک قیچی که دو تیغه داشت به جان مردم شیراز و استان فارس افتاده بود یک تیغه آن لاابالی گری ، گناه و ترویج معصیت و تیغه دیگر آن بی اعتقادی و ترویج اباحی گری فکری . یکی لاابالی گری در عمل و دیگری اباحی گری در فکر و اندیشه ؛ با این دو تیغه یک قیچی ساخته بود و برای قیچی کردن ارزش ها در این استان و مرکز این استان دشمن تلاش می کرد که همین شرایط در دوران امام صادق برای مردم آن روز به وجود آمده بود و امام در یک گردابی از مشکلات ، مدیریت جامعه اسلامی را عهده دار شدن و توانستند در آن گرداب مخوف با ستمگران مبارزه کنند ، شیعیان را نگه بدارند ، مسلمانان را هدایت کنند ، ارزش ها را حفظ نمایند ، اجازه تحریف به ساحت اسلام ندهند ، قرآن را از تفسیر به رای آزاد سازند و خدمات امام صادق (ع) در دوران امامتشان که فضای خاصی به وجود آمده بود در هیچ دوره ای از زمان های ائمه ما شاهد نیستیم چون هر دوره ای فضایی بود و آن فضا ، اقتضاعاتی داشت ؛ فضای عصر امام صادق (ع) اقتضاعاتی داشت که امام با آن اقتضاعات برنامه خودشان را ترغیب نمودند . انشاء الله روز و شب شهادت او عرض ادب به ساحت مقدس حضرتش خواهیم داشت و ظاهر شهر و بازار و ادارات ما نشان از شهادت امام صادق (ع) داشته باشد .
نکته دیگری که اشاره می کنم در شانزدهم مرداد سال 1359 امام راحل ، جهاد دانشگاهی را تصویب کردند و فرمان دادند ؛ جهاد دانشگاهی پاسخگویی به یکی از نیازهای اساسی کشور در آن عصر و امروز و فردا بوده و هست و آن رشد و بالندگی در عرصه علم و فناوری در قالب جهاد و اخلاص است یعنی فضای علمی دانشگاه با جهاد و اخلاص همراه گردد . رهبر معظم انقلاب هم به این نکته از آغاز توجه داشته و دارند رهبر معظم انقلاب بارها به این نکته اشاره کردند : یکی از مولفه های قدرت تولید علم در جامعه است و باید جامعه ما در مسیر تولید علم شتابان با آهنگی سریع و تند حرکت نماید توقف و درنگ یک لحظه هم در این مسیر جایز نیست .
رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان در دیدار اساتید دانشگاه این گلایه را مطرح کردند و فرمودند : ما در مقام شانزدهم علمی جهان ایستاده ایم البته می دانید ما سال 1998 میلادی پنجاه و دومین کشور جهان بودیم امروز شانزدهمین کشور هستیم اما باید همیشه شتابان حرکت کنیم چون دیگران با عجله در حرکت هستند .
هفدهم مرداد ماه روز شهادت خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در افغانستان محمود سارمی و روز خبرنگار است ؛ روز خبرنگار در ایران رنگ خون دارد و با رنگ خون زیبایی خاصی پیدا کرده و لذا خبرگزاری ها و خبرنگاران باید قداست رنگ خون را حفظ کنند ؛ شهید سارمی مظلومان به دست عوامل استکبار در افغانستان به شهادت رسید ؛ شما ادامه دهندگان راه او یعنی خبرگزاری ها و خبرنگارانراه او را که راه پرخطر و همراه با استقامت است طی کنید ، در خبرها صداقت رعایت شود ، در انتخاب خبرها آنچه مصالح جامعه است دیده شود ، در میان خبرها خبری انتخاب گردد که آرامش بدهد ، وحدت و انسجام را استوار نماید ، امید و اعتماد را در جامعه تقویت کند .
هفته ای که گذشت شاهد بودیم که اسرائیل از اعمال و رفتار آل سعود و آل خلیفه سوء استفاده کرد و او هم مجدداً کارهای گذشته اش را تکرار کرد . آل سعود در دو هفته قبل به محله البخا در استان تعز یمن حمله کرد ، بیش از هفتاد زن و کودک بی گناه را کشت و بیش از یکصد نفر را زخمی نمود و می بینید که اسرائیل در جمعه گذشته خانه یک فلسطینی را در اطراف شهر نابلوس به آتش می کشد و یک کودک 18 ماه به نام علی در آتش می سوزد ، پدر و مادر و برادر و خواهر او هم در شدت جراحات وارده در بیمارستان بستری هستند که امید نجات آن ها هم طبق گفته پزشکان نیست اما هیچ کدام از محافل رسمی حقوق بشر اعتراض نکردند و تنها فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی این مسئله را به گوش جهانیان رسانیده است و این است وضعیت دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم ؛ هر کس قدرتی دارد از این قدرت می خواهد حمله کند و نابود کند می بینید ترکیه می گوید می خواهم به سوریه حمله کنم آن طرف می آید مرزهای عراق را بمب باران می کند ، به نام مبارزه با داعش می خواهند کشور سوریه را نابود کنند ، در یمن آل سعود کار می کند ، در بحرین آل خلیفه کار می کند ، در فلسطین اسرائیل کار می کند ، در عراق امریکا و داعش و تروریست های دیگر کار می کند ، در این شرایط باید جمهوری اسلامی به تمام قدرت ها ، قدرت علمی ، سلاح دفاعی ، وحدت و همبستگی و انسجام درونی مسلح باشد تا دشمن نتواند نسبت به این کشور نگاه خیانت آلود داشته باشد .
با توجه به رفت و آمدهای فراوانی که این ایام از سوی شرکت های تجاری و هیأت های سیاسی به کشور ما در جریان است چند نکته را تذکر می دهم : نکته اول ، رویکرد دولت همانگونه که بارها توسط مسئولین امر اعلام شده باید در مقابل شرکت های اروپایی رویکرد فعال ، پیشرو ، پیش برنده باشد ما نباید حالت انفعالی داشته باشیم آنچه آنان می خواهند ما انجام دهیم ، آنچه خود می خواهیم به شرکت های تجاری دیکته کنیم و از آنان بخواهیم خواسته های ما را دنبال نمایند . رئیس جمهور محترم در گذشته و امروز و فردا بارها به این شعار تکیه داشته و دارند که چرخ تولید و کارخانجات باید همانند چرخ سانتریفیوژها بچرخد . بنابراین چرخ تولید باید حرکت داشته باشد ، تولید ملی پیکره ضعیفی پیدا کرده است بی تدبیری های گذشتگان ، عدم برخورد نامتوازن برخی از بانک ها ، رشد فزاینده دلالی ، تولید را در مملکت ما دچار آفت کرده است و به زمین زده است . اگر این پیکر ضعیف با واردات بی رویه کالاهای لوکس ، ماشین های گران قیمت و کالاهای مصرفی همراه بشود این باقیمانده جان تولید ملی هم در این واردات بی رویه نابود می شود و از بین می رود . بیائیم اقتصاد ملی و اقتصاد مقاومتی و اقتصاد مبتنی بر تولید ملی و سرمایه و کار ایرانی را ضمن بهره برداری از سرمایه خارجی در دستور کار قرار بدهیم و همانگونه که مسئولین امور بارها مطرح فرمودند که نسبت به قراردادهایی که با کشورهای خارجی در دستور کار قرار گرفته مسئله ، مسئله کنترل واردات با حساب و کتاب است . امیدواریم که این حساب و کتاب ، تولید ملی ما را بالا ببرد و مشکلاتی مثل بیکاری و نداشتن شغل که در جامعه ما مطرح است به حداقل ممکن برسد .
خدایــا خیـــرات و بـــرکاتت را شامل حــال ما بفـــرما. لحظـــه ای و کمتر از لحظـــه ای ما را به خــودمان وا مگذار. رهبـــر معظم انقلاب، این پیشوای بزرگ و رهبـــر فرزانه ، این انسان شایسته ، این مدیر برجسته ، این عنصر تقوا و فضیلت و جهاد و شهادت به عنوان ولی امر مسلمانان بلکه ولی امر مستضعفان جهان سایه اش مستدام بگردان.