به گزارش حافظ به نقل از تابناک، مسئولان سفرهای برونمرزی را در راستای منافع ملی در برنامههای خود در اولویت قرار میدهند. با این حال در شرایط خاص اقتصادی کشور و برای حفظ منافع ملی، باید تا جایی که امکان دارد، از تعداد سفرها کاست؛ اما در حال حاضر، نه تنها ملاحظهای در این عرصه نمیشود، بلکه تعداد سفرها در دوره تحریمها با افزایش چشمگیری همراه بوده است.
بنا بر گفته حسن کامران، مجلس شورای اسلامی، یکی از پرسفرترین نهادهای حاکمیتی در سفرهای خارجی به شمار می رود و نمایندگان مجلس با عناوین گوناگون، از جمله هیأت های دوستی پارلمانی به کشور های گوناگون سفر می کنند. جالب است بدانید تعداد این سفرها در دوره ششم مجلس ۱۱۱۸ سفر، در دوره مجلس هفتم ۱۱۴۹و در دوره مجلس هشتم با رکورد ۱۱۵۰ سفر، در صدر سفرهای خارجی قرار گرفته است.
هنوز از تعداد سفرهای انجام شده در دوره مجلس نهم، میزان هزینه ها و افرادی که به این سفر رفته اند، اطلاعی در دست نیست؛ اما به گفته حسن کامران، در اردیبهشت ماه گذشته، تنها در عرض دو ماه مجلس نهم توانسته است حدود ۷ میلیارد تومان با ممانعت از سفرهای غیر ضروری در هزینهها صرفه جویی کند.
تاکنون مسئولان اجرایی مجلس و معاونت اجرایی مجلس شورای اسلامی، از انتشار تعداد و میزان هزینه سفرها خودداری کرده، به گونه ای که این اقدام معاونت اجرایی مجلس، باعث ناراحتی برخی نمایندگان شد، تا جایی که برخی از آنها با انتشار نامهای از معاونت اجرایی مجلس، خواهان پاسخ به پرسش هایشان شدند.
این نامه که به امضای مجتبی رحماندوست، الیاس نادران و احمد توکلی نمایندگان تهران و بهرام بیرانوند نماینده بروجرد رسیده است، در بیستم خرداد سال ۹۳ برای معاونت اجرایی مجلس ارسال و از معاونت اجرایی مجلس، خواستار انتشار تعداد سفرهای خارجی نمایندگان مجلس نهم از ۷ خرداد ۱۳۹۲ تا ۷ خرداد ۱۳۹۳ و اعلام جمع میزان حق مأموریت پرداختی به یورو یا دلار برای سفرهای فوق در سال شده است.
متن نامه این نمایندگان به معاونت اجرایی مجلس به این شرح است:
بسمه تعالی
برادر گرامی جناب آقای افراشته
معاون محترم اجرایی مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
احتراما سپاسگزار میشوم چنانچه اینجانب را از موضوع زیر آگاه فرمایید
۱ ـ تعداد سفرهای خارجی نمایندگان در سال دوم مجلس نهم (۷ خرداد ۹۲ تا ۷ خرداد ۹۳) به نفر روز (جمع تعداد سفرکننده به تفکیک و به نام افراد)
۲ ـ جمع میزان حق مأموریت پرداختی به یورو یا دلار برای سفرهای فوق در سال مذکور
با احترام
بهرام بیراموند نماینده بروجرد، الیاس نادران نماینده تهران، احمد توکلی نماینده تهران، مجتبی رحماندوست نماینده تهران.
هنوز با گذشت بیش از یک سال از تاریخ این نامه، مشخص نیست چرا معاونت اجرایی مجلس، سؤال این نمایندگان را بی پاسخ گذاشته است؛ اما شاید بتوان حدس زد که به دلیل انتقادات وارده در ماه های گذشته به تعداد سفرها و هزینه های انجام شده در این خصوص، یکی از دلایل علنی نشدن آن باشد.
تجربه ادوار گذشته خصوصا بررسی تعداد سفرهای جارجی در سه دوره گذشته مجلس، نشان می دهد نه تنها تعداد این سفرها و هزینه های مربوط به آن کم نشده، بلکه در مجلس هشتم به نکته اوج خود نیز رسیده است؛ بنابراین، این امکان وجود دارد که در دوره مجلس نهم با توجه به میل و رغبتی که نماینده ها از خود برای انجام سفر به خارج از کشور داشتند، تعداد این سفرها از این هم فراتر رفته باشد.
همچنین این احتمال می رود با توجه به بالا رفتن هزینه ها در این دوره از مجلس، شاهد هزینه هایی به مراتب بالاتر نسبت به دوره های قبلی شده باشد و شاید همین انگیزه باعث شده تا مسئولان اجرایی مجلس از ارائه آمار به این نمایندگان خودداری کنند.