آغاز تجاوز زمینی ترکیه به سوریه/ نیروهای ترک وارد شهر مرزی حلب شدند/ آنکارا فعالیت داعش در 13 استان را متوقف کرد
تاریخ انتشارشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۵
ترکیه همزمان با اعزام ارتش به شهر حلب سوریه، طی عملیات گسترده و بیسابقه، پایگاههای «داعش» را در 13 استان این کشور مورد حمله قرارداد و صدها تروریست را دستگیر کرد.
داعش
به گزارش "حافظ نیوز" به نقل از ایسنا، دولت آنکارا دیروز در اقدامی بیسابقه، دستور حمله به مخفیگاههای داعش را به نیروهای امنیتی این کشور صادر کرد. طی این عملیات که تحت نام «مبارزه با تروریسم» صورت گرفت، تنها در شهر اسلامبول به بیش از 100 «مرکز مشکوک» حمله شد و در استانها و شهرهای دیگر هم حملات مشابهی صورت گرفت.
دفتر نخستوزیر ترکیه با صدور بیانیهای اعلام کرد: «آنکارا در مبارزه با داعش و گروههای کرد (پ.ک.ک) به یک اندازه مصمم است.» براساس این بیانیه، عملیات ویژه نیروهای امنیتی در 13 استان آغاز شده است و طی ساعات اولیه عملیات، بیش از 300 تن بازداشت شدهاند. در عملیات فوق بیش از 5000 نیروی نظامی مشارکت دارند.
در همین حال، خبر میرسد در اسلامبول و در جریان این عملیات، یک زن براثر وقوع تیراندازی میان پلیس و عناصر مسلح کشته شد. تیراندازی مشابهی هم در شهر کردنشین «دیاربکر» ترکیه به وقوع پیوست که مرگ یک پلیس و جراحت یک تن دیگر را به دنبال داشت.
هر چند در مورد تعداد کل پایگاههای داعش در 13 استان که دیروز و شب جمعه مورد حمله نیروهای امنیتی ترکیه قرار گرفت، گزارشی منتشر نشده است، اما با توجه به شمار زیاد آنها در اسلامبول، احتمالاً این تعداد در 13 استان از 500 پایگاه هم فراتر میرود. علت تغییر سیاست
کارشناسان با اشاره به قدرت زیاد سازمان جاسوسی ترکیه (میت)، میگویند که وجود این تعداد پایگاه داعش در خاک ترکیه، خود به تنهایی پرده از حمایتهای گسترده آنکارا از داعش برمیدارد. اینکه ترکیه نام «پ.ک.ک» را هم در کنار داعش در این عملیات نام میبرد، به دنبال القاء این است که به دنبال مقابله با تروریسم است.
در حال حاضر که کار داعش پایان یافته تلقی میشود، دولت ترکیه با هجوم گسترده به پایگاههای داعش، تلاش میکند گذشته ننگین خود را پاک کند و گرنه هیچ کس نمیتواند حمایتهای «ترکیه» از داعش را انکار کند.
تحلیلگران میپرسند، چطور ممکن است داعش صدها پایگاه در ترکیه داشته باشد و سازمان جاسوسی این کشور، از آن خبر نداشته باشد. بنابراین علت حملات ترکیه به داعش میتواند به پایان تاریخ مصرف این گروه بدنام مرتبط باشد و ترکیه با پی بردن به این واقعیت احتمالاً به دنبال تبرئه کردن خود از همراهی با این جنایتکاران است. تجاوز نظامی به خاک سوریه
اما همزمان با انتشار این خبر، اعلام شد، ارتش ترکیه با تجاوز به خاک سوریه، وارد شهر مرزی حلب شده است.
در ارتباط با حمله به سوریه، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه گفت: ما باید اقدامات مختلفی را برای نظارت بر آنچه در شمال سوریه میگذرد در پیش بگیریم و امروز اولین گام خود را در این راستا برداشتهایم.
«داود اوغلو» نخست وزیر ترکیه نیز گفت که کشورش از دولت دمشق برای حمله به سوریه اجازه نمیگیرد.
وی همچنین اعلام کرد، عملیات در مناطق مرزی سوریه علیه داعش ادامه خواهد یافت.
براساس گزارشهای رسیده تعدادی از تانکهای ارتش ترکیه با پشتیبانی جنگندههای اف 16 این کشور و به بهانه مقابله با داعش مداخله نظامی در سوریه را علناً آغاز کردند و وارد شهر حلب در شمال این کشور شدند.
ارتش ترکیه که نزدیک به دو هفته بود تحرکات بیسابقهای را در مرز با سوریه آغاز کرده بود، سرانجام علناً حملات خود را به داخل خاک این کشور آغاز کرد. دولت ترکیه اعلام کرده که جنگندههای این کشور پنجشنبه شب مواضع داعش در استان حلب را بمباران کردهاند.
منابع نزدیک به دولت ترکیه میگویند حملات جنگندهها که با ورودتانکها و زرهپوشهای این کشور به داخل مرزهای سوریه همراه است، دهها کشته در صفوف داعش برجا گذاشته است که در نزدیکی مرز با ترکیه مستقر بودند.
ترکیه مدعی است که این حملات در پاسخ به کشته شدن یک نظامی کشورش در مرز با سوریه صورت میگیرد که توسط اعضای داعش کشته شده است اما کمتر کسی است که این دلیل را بپذیرد.
روزنامه حریت چاپ ترکیه نیز مدعی شده که دولت آنکارا، بشار اسد رئیس جمهور سوریه را در جریان عملیات هوایی علیه نقاط تجمع عوامل داعش در شمال سوریه قرار داده است.
بنا به گفته مقامات آنکارا، حملات ارتش این کشور به مواضع داعش «کوبنده و بیسابقه بوده» و برخی از کشته شدن بیش از 100 تروریست داعش در این حملات سخن گفتهاند.
منابع محلی نیز تأکید میکنند که یک گردان متشکل از 60 نیروی ویژه ترکیه با ورود به خاک سوریه کنترل دو روستا را به دست گرفتند و تاعمق 9 کیلومتری وارد خاک سوریه شدند.
برخی تحلیلگران معتقدند این حملات واقعاً با هدف مقابله با تروریستهای تکفیری داعش به ویژه پس از انفجار شهر «سوروچ» در استان «شانلی اورفا» که به کشته شدن 30 نفر از مردم ترکیه و زخمی شدن 100 نفر منجر شد صورت گرفته است. این عده معتقدند، احتمالاً دولت ترکیه پس از سالها حمایت از تکفیریها، به این واقعیت رسیده که داعش دامن حامیانش را هم خواهد گرفت و انفجار انتحاری اخیر در شهر «سوروچ» یکی از مهمترین علائم این واقعیت است.
برخی دیگر از کارشناسان منطقه اما این اقدام را «تجاوز علنی» ترکیه به خاک سوریه قلمداد کرده و معتقدند «مقابله با داعش» بهانهای سادهانگارانه است، چرا که اگر قرار بود مواضع داعش بمباران شود ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا که ترکیه نیز به نحوی جزو آن است برای این کار کافی بود؛ هر چند این ائتلاف نیز دروغی بیش نیست. در عین حال هستند تحلیلگرانی که معتقدند با شکستهای پی در پی تروریستهای داعش از ارتش سوریه دولت ترکیه در تلاش است ننگ حمایت خود را از داعش پاک کند و علیه این تکفیریها وارد میدان شده است. ایجاد منطقه پرواز ممنوع
همزمان با این حملات، خبر میرسد آمریکا و ترکیه علاوه بر توافق بر سر استفاده از پایگاه نظامی «اینجرلیگ»، درباره پرواز هواپیماهای ائتلاف برای ایجاد منطقه محدود پرواز ممنوع در مرز سوریه به توافق رسیدهاند. این تجاوز میتواند با هدف ایجاد منطقه پرواز ممنوع در این مناطق و هدف قراردادن جنگندههای سوری که قاتل داعش هستند نیز صورت گرفته باشد.
ترکیه سالهاست که به دنبال ایجاد منطقه پرواز ممنوع است. به نوشته حریت در صورت نهایی شدن این طرح، جنگندههای سوری اجازه ورود به منطقه پرواز ممنوع را نداشته و در صورت ورود به این منطقه هدف قرار میگیرند!
دولت ترکیه از سال گذشته تلاش زیادی کرده است تا متحدان غربی خود را به ایجاد منطقه پرواز ممنوع در مرز سوریه و ورود به خاک این کشور به بهانه اسکان مهاجرین و ایجاد کمپهای آموزشی برای مخالفان مجاب کند. همکاری ارتش سوریه و حزبالله
ارتش سوریه اما به کمک رزمندگان حزبالله لبنان دو تونل را در زبدانی منفجر کردند. این دو تونل شعبههایی از تونلی هستند که چند روز پیش منفجر شد.
این تونل از دشت زبدانی تا منطقه «مضایا» ادامه داشته و افراد مسلح از آن برای تردد و نقل و انتقال تجهیزات استفاده میکردند.
ارتش سوریه با کنترل همه ورودیهای مشرف به جنوب زبدانی، زمینه گسترش عملیات نظامی در این منطقه و قطع ارتباط تروریستها در زبدانی و قلمون یا لبنان را فراهم کرد.