۰
plusresetminus

حکایت قراردادهای شبه ترکمانچای ایران با چین

تاریخ انتشارچهارشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۴۵
طهماسب مظاهری درباره موعد آزاد شدن برخی اموال بلوکه شدن ایران پس از توافق هسته‌ای معتقد است: برخی از این اموال در قالب قرارداد با کشور چین غیر قابل بازگشت شده که این قراردادها شبه ترکمانچای است و قابل دفاع نیست.
به گزارش حافظ نیوز، اقتصاد نیوز نوشت: رئیس کل اسبق بانک مرکزی در گفت‌وگو با اقتصادنیوز درباره موضوع دارایی‌های بانک مرکزی گفت: بخشی از ارزهای آزاد شده پس از توافق هسته‌ای، جزو ذخایر ارزی است اما بلوکه نشده و بانک مرکزی با یک سری روش‌های مدیریتی توانسته آنها را از بلوکه شدن نجات دهد. بخشی از ارزهای ما هم بلوکه نشده و در قالب قراردادهای مختلفی در اختیار برخی کشورها مثل چین قرار گرفته است. البته این قراردادها اساسا قراردادهای خوبی نبوند و من به آن لقب شبه ترکمنچای می‌دهم.

وی در توضیح این مطلب افزود: ارز ما در اختیار دولت چین است و قرارداد داریم که بلوکه نیست ولی از بلوکه شدن بدتر است و استفاده از آن برای بانک مرکزی به سختی مقدور است. پس گرفتن این پول در همین حد بگویم که به‌راحتی امکان‌پذیر نیست. در نهایت هم به اینجا خواهیم رسید که یک سری کالا با کیفیت پایین و قیمت بالا در ازای این پول‌ها نصیب بانک مرکزی می‌شود.

متاسفانه می‌بینیم که بازار ما را یک سری کالاهای چینی تسخیر کرده است. خیلی از صنعتگران و تجار ما با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند. تولیدات داخلی در این چند سال و از بابت همین واردات از چین ضربه‌های مهلکی خورده است، چینی‌ها با آن پولی که از ما در اختیار دارند کالا تولید می‌کنند و می‌گویند فقط می‌توانید در ازای آن کالا به کشور وارد کنید. حتی در کارهای صنعتی تعداد زیادی از واحدهای تولیدی که نتوانستند، نیازهای صنعتی ماشین‌آلات خودشان را یا کالاهای مصرفی و واسطه‌ای خودشان را، یا حتی قطعات خودرو را در داخل تولید کنند یا از کشورهایی که با کیفیت خوب می‌توانند تولید کنند، داشته باشند، همان قطعات را با کیفیت پایین‌تر از چین می‌آورند. به دلیل اینکه پول ما دست آنهاست و می‌گویند با این پول می‌توانید آن کالاها را ببرید. در واقع از آن پول استفاده می‌کنند و این کالاها را می‌آورند این یک ضربه به اقتصاد و به تولید ما زده که باید ان‌شاءالله حل شود.

مظاهری در ادامه گفت: اما از زاویه دید ذخایر نگاه کنیم، بخشی از ذخایر ارزی ما متاسفانه به این شکل در اختیار بعضی کشورها قرار گرفته، مانند چین که این مشکل را دارد. بخشی دیگر در اختیار مثلاً هندوستان قرار گرفته که ذخایر ارزی ما را گرفته است، نفت گرفته و باید پولش را به حساب خزانه می‌ریخت و آن را تبدیل به روپیه کرده و بعد هم گفته که بیایید روپیه را ببرید. تازه آنها هم از چینی‌ها یاد گرفته‌اند و می‌گویند که بیایید کالاهای هندی ببرید و یکسری افراد را گذاشته آنجا که برای انجام این کار درآمدی داشته باشند.
کد مطلب : ۸۸۹۹
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما