مشكلات بيماران مبتلا به بيماريهايي كه خاص ناميده و شناخته ميشوند، از پر خبرترين موضوعات بهداشتي درماني در ماههاي اخير بهشمار ميرود، مشكلاتي كه گستردهاي وسيع و عمقي ژرف داشته و دارد و عليرغم حضور و فعاليت گروههاي خير و حمايتهاي دولت، همچنان وجود دارد.
به گزارش خبرنگار ايسنا منطقه فارس از شيراز، عليرغم تبليغات وسيعي كه در سطوح و توسط گروهها و افراد مختلف در خصوص پوششهاي رايگان در تشخيص و درمان بيماريهاي خاص خصوصا مبتلايان به نارساييهاي كليه، مطرح و برجسته شده و ميشود، دستاندركاران و مطلعان رايگان بودن تمام خدمات را كاملا رد كرده و آن را شايعه ميدانند!
رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان فارس امروز در اين خصوص به خبرنگاران گفت: برخلاف تبلیغاتی که مبنی بر رایگان بودن خدمات درمانی و دیالیز بیماران کلیوی وجود دارد، این بیماران 70 درصد هزینههای دارو و درمان را خودشان پرداخت می کنند.
نادر معینی گلايهمند از آنچه تبليغات نادرست ميخواند، به مشكلات اقتصادي مردم اشاره و تاكيد كرد، اينروزها مبتلايان به بيماريهاي مختلف خصوصا بيماريهاي مزمني مانند نارسايي كليه و ديگر بيماريهاي خاص، بار چندين برابري را برشانههاي نحيف خود تحميل شده ميبينند، باري كه هر آن ممكن است شانههايشان را خرد كند!.
وی با يادآوري اينكه تبلیغات گستردهاي مبنی بر رایگان بودن درمان بیماران کلیوی در سطح جامعه ديده ميشود، گفت: در گذشته هزینه یک قلم دارو اگر بهفرض 10 هزار تومان بود اكنون، 120 هزار تومان بايد بابت آن پرداخت كنيم، آنهم اگر بتوانيم همان دارو را بيابيم.
اين فعال در امور خيريه يادآور شد: هزینه هر شانت برای بیمار کلیوی 500 هزار تومان بوده که اکنون به یک میلیون تومان رسیده است.
معینی با اشاره به افزایش تعداد بیماران دیالیزی در استان فارس گفت: روزانه بین 3 تا 7 بیمار کلیوی به انجمن حمایت از بیماران کلیوی فارس مراجعه می کنند و در مجموع 7 هزار و 700 بیمار تحت پوشش این انجمن قرار دارند.
رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان فارس تصریح کرد: پیوند اعضا و اهدا عضو پس از مرگ مغزی کمک بسیاری به بیماران خاص می کند چرا که افرادی که دچار مرگ مغزی می شوند با اهدا اعضا جان هفت انسان را نجات می دهند.
به گفته او يك هزار و 350 نفر مبتلا به نارسايي مزمن كليه در انتظار پيوند اين عضو از افرادي هستند كه بهدليل مرگ مغزي، امكان اهدا كليه را دارند! حال آنكه تاکنون 2 هزار و 847 بیمار کلیوی در شیراز از طریق پیوند، کلیه سالم دریافت کردهاند.
معینی با اشاره به اينكه امسال 144 پیوند کلیه در شیراز انجام شده و 140 مورد از آنها كليه خود را از بيماران مبتلا به مرگ مغزي دريافت كردهاند، گفت: اگر فعالیت پزشکان بخش پیوند اعضا نبود الان نمیتوانستیم با افتخار بگوییم که شیراز قطب پیوند اعضا است.