شناسایی 40 هزار بیمار مبتلا به دیابت و 60 هزار بیمار مبتلا به فشارخون در فارس
تاریخ انتشاريکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۵
به گزارش حافظ نیوز به نقل از وب دا دکتر محمدهادی ایمانیه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در آستانه نزدیک شدن به سومین سال اجرای برنامه پزشک خانواده شهری در فارس به تشریح روند اجرایی این برنامه پرداخته و به سوالات و ابهامات خبرنگاران پاسخ گفت.
وی در خصوص برخی مزایای اجرای این طرح در شیراز، اظهار کرد: هم اکنون سهم معاینه افراد تحت پوشش این طرح برای پزشک عمومی 800 تومان و برای پزشکان متخصص سه هزار تومان است که اختلاف قابل توجهی با سایر نقاط کشور دارد، از سویی با نگاه سلامت محورانه ای که در این برنامه وجود داشته و مورد تاکید قرار گرفته است، ظرف سه سال گذشته 40 هزار بیمار مبتلا به دیابت و 60 هزار بیمار مبتلا به فشارخون در فارس شناسایی شده اند که شناخت این افراد خارج از این سیستم، به این صورت ممکن نبود.
کاهش تجویز آنتی بیوتیک، کورتون و تزریقات در فارس با اجرای برنامه پزشک خانواده شهری
ایمانیه افزود: تزریقات، تجوزیر آنتی بیوتیک ها و کورتون سه معیار سلامت در دنیا محسوب می شود که با توجه به نظارتی که اجرای برنامه پزشک خانواده شهری منعکس ساخته، این سه مورد در فارس کنترل و کاهش یافته است، همچنین توزیع درآمدها در اقشار مختلف جامعه پزشکی، از دیگر مزایای اجرای این برنامه در فارس است.
وی نظام ارجاع را مهمترین دغدغه مردم برای عضویت در این برنامه عنوان کرد و ادامه داد: اجرای نظام ارجاع در قالب برنامه پزشک خانواده از مفاد قانونی اجرای آن است و در صورت تصویب حذف آن از سوی مراجع بالاتر، در فارس حذف می شود، به گونه ای که هم اکنون برنامه پزشک خانواده در کشور ترکیه بدون نظام ارجاع، در حال اجرا است .
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه هرگونه نظرسنجی در خصوص اجرای این برنامه قانونی باید جامع و دقیق باشد، تصریح کرد: نظرسنجی های انجام شده توسط دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با همکاری مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت فارس انجام شده و از اعلام آمادگی هر مرکز نظرسنجی معتبری برای آگاهی از نظرات و آراء مردمی در این خصوص استقبال می شود.
ایمانیه گفت: با ارائه گزارش های مستند از نحوه اجرا و مزایای برنامه، هم اکنون از سوی وزارت بهداشت، برنامه اجرای برنامه پزشک خانواده در شهرهای زیر 50 هزار نفر، هم چنین حاشیه نشینان کلان شهرهای کشور علاوه بر دو استان فارس و مازندران، در دست اجرا است.
وی وجود زیرساخت های نرم افزاری را از مهم ترین جنبه های اجرای موفق این برنامه دانست و افزود: علاوه بر ویزیت پایه که باید ابتدا برای هر بیمار با طرح 60 سوال تکمیل شود، هم چنین ویزیت جاری برای تکمیل آن، نسخه الکترونیک از دیگر پایه های برنامه است که هم اکنون به صورت پایلوت در جهرم اجرا می شود و به زودی در دو شهر دیگر فارس نیز به صورت آزمایشی به اجرا در می آید، هم چنین ارجاع الکترونیک از دیگر نکات پایه ای این برنامه است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز رفع محدودیت انتخاب پزشک خانواده در شعاع یک و نیم کیلومتری محل سکونت را از جمله اصلاحات اجرایی آن در طول زمان خواند و گفت: صبوری و مشارکت مردم در کنار همت مسئولان که امروز اراده ای قوی تر از روز نخست دارند، موجب حل گام به گام مشکلات تا کنون شده و سایر مشکلات نیز به همین منوال برطرف خواهد شد، به نحوی که برخی منتقدان آغازین این برنامه، امروز از حامیان آن هستند.
ایمانیه هم چنین از اصحاب رسانه دعوت کرد تا در قالب یک تور، از مراکز جامع سلامت بازدید کرده و ضمن آشنایی با جوانب اجرایی برنامه، مشکلات را انعکاس دهند.
وی از برنامه ریزی برای اطلاع رسانی جامع آخرین دستاوردها و تغییرات برنامه پزشک خانواده شهری خبر داده و خاطرنشان کرد: بیمه ها، انجمن پزشکان عمومی، انجمن رادیولوژیست ها، انجمن علوم آزمایشگاهی، انجمن داروسازان و نظام پزشکی در طول سه سال گذشته همواره یاور دانشگاه در اجرای برنامه و تلاش برای رفع نواقص آن بوده اند.
ایمانیه ابراز امیدواری کرد با گذشت زمان بتوانیم برنامه را به شکل موفق تری اجرا کنیم.