۰
plusresetminus
تاملی بر بیانات اخیر رهبر انقلاب در دیدار کارگزارن نظام

از «کم سابقه ترین حمایت ها» تا «بی سابقه ترین ورود به جزئیات مذاکرات هسته ای»؛ تهدیدهایی که توسط رهبر انقلاب به فرصت تبدیل می شوند

تاریخ انتشارپنجشنبه ۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۵۵
سخنان چند روز پیش مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام اسلامی در شرایطی خاص و ویژه بیان گردید.
رهبر انقلاب و رئیس جمهور
رهبر انقلاب و رئیس جمهور
حافظ نیوز/ سجاد زارع - سرویس سیاسی سخنان چند روز پیش مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام اسلامی در شرایطی خاص و ویژه بیان گردید. خاص از این جهت که طی چند روز آینده، دورنمای کلی مذاکرات دو ساله اخیر دولت با کشورهای 5+1 به سرانجام مشخصی خواهد رسید و حتی در صورت تمدید مذاکرات نیز می توان تا حد بسیاری، به درستی در خصوص دورنمای کلی مذاکرات هسته ای به قضاوت نشست فلذا ورود رهبر انقلاب به برخی جزئیات مذاکرات و تبیین دقیق تر خطوط قرمز بسیار حائز اهمیت است و ویژه از این جهت که حجم حمایت های رهبر انقلاب از تیم مذاکره کننده کننده هسته ای و نوع بیانات به کار رفته، در نوع خود اگر بی نظیر نباشد کم نظیر است.
رهبر انقلاب در این دیدار در حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای به امانت داری، غیرت، شجاعت و تدین اعضای تیم مذاکره کننده اشاره کرده و گفتند مسئولان در دولت خدمتگزار، انسانهای معتقد به مبانی و اصول انقلاب هستند و من از آنها گله ای ندارم. ایشان همچنین در ادامه افزودند: این تیم، با غیرت ملی و دقت کامل و با قصد باز کردن گره و پیش بردن کار کشور، در مقابل تعداد کثیر مذاکره کنندگان طرفهای مقابل، مشغول تلاش است و انصافاً با شجاعت، مواضع را بیان و دنبال می کند. ایشان همچنین فرمودند: با انتقاد مخالف نیستم و آن را لازم و کمک کننده می دانم اما این یک واقعیت است که انتقاد کردن از عمل کردن آسان تر است چرا که دیدن عیبهای طرف مقابل راحت است اما درک دشواریها و نگرانی های او، مشکل می باشد. رهبر انقلاب افزودند: این حرف من، نباید مانع ادامه انتقادها شود اما متوجه باشیم که تیم هسته ای برخی از مسائلی را که مورد انتقاد است می داند اما بعضی ضرورتها او را به برخی اقدامات می کشاند.

پس از بیان حمایت های رهبر انقلاب که در نوع خود بسیار کم سابقه بوده و نشان از اعتماد ایشان به دولت و تیم مذاکره کننده هسته ای می باشد، ایشان به تبیین خطوط قرمز در مذاکرات هسته ای پرداخته و جزئی تر از گذشته به بیان آن پرداختند.
ایشان در تبیین خطوط قرمز نظام اسلامی در مذاکرات هسته ای  با اشاره به نیاز حقیقی و مطالعه شده کشور به 20 هزار مگاوات برق هسته ای افزودند: آنها ضمن تلاش برای نابودی صنعت هسته ای و محروم کردن ایرانیان از فواید فراوان این صنعت، قصد دارند ضمن ادامه فشارها، تحریم ها را نیز به نوعی حفظ کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر خواستهای منطقی ایران از اول مذاکرات تا امروز خاطرنشان کردند: ما از ابتدا گفته ایم می خواهیم تحریم های ظالمانه برداشته شود که البته در مقابل آن، حاضریم یک چیزهایی بدهیم به شرط اینکه صنعت هسته ای متوقف نشود و لطمه نخورد.
ایشان در ترسیم جزئیات خطوط قرمز نیز به عنوان اولین خط قرمز گفتند: ما برخلاف اصرار امریکایی ها محدودیتهای بلند مدت 10، 12 ساله را قبول نداریم و مقدار سالهای مورد قبول محدودیت را به آنها گفته ایم.
رهبر انقلاب ادامه کار تحقیق و توسعه و ساخت و ساز حتی در زمان محدودیت را دومین خط قرمز ایران اعلام کردند و افزودند: آنها می گویند در مدت 12 سال هیچ کاری نکنید اما این، یک حرف زور مضاعف و غلط مضاعف است.
رهبر انقلاب در توضیح سومین خط قرمز هسته ای تأکید کردند: تحریم های اقتصادی، مالی و بانکی چه مربوط به شورای امنیت، چه کنگره امریکا و چه دولت امریکا باید فوراً هنگام امضای موافقتنامه لغو و بقیه تحریم ها هم در فواصل معقول برداشته شود.
ایشان افزودند: امریکایی ها درباره تحریم ها یک فرمول پیچیده، چند لایه و عجیب و غریب مطرح می کنند که معلوم نیست از آن، چه چیزی در می آید.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه بحث درباره خطوط قرمز مذاکرات هسته ای افزودند: لغو تحریم ها نباید به اجرای تعهدات ایران منوط شود. رهبر انقلاب افزودند: اجرائیات لغو تحریم ها نیز باید با اجرائیات تعهدات ایران متناظر باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین تأکید کردند: ما با موکول کردن اجرای تعهدات طرف مقابل به گزارش آژانس، مخالفیم چون آژانس بارها و بارها ثابت کرده مستقل و عادل نیست بنابراین ما به آن بدبین هستیم.
رهبر انقلاب مخالفت قاطع با «بازرسی های غیر متعارف، پرس و جو از شخصیتهای ایران و بازرسی از مراکز نظامی» را از دیگر خطوط قرمز هسته ای اعلام کردند.
تبیین همه خطوط قرمز مذاکرات هسته ای توسط رهبر انقلاب در حالی صورت گرفت که ایشان در ادامه، بر عزم نظام اسلامی برای توافق نیز سخن گفتند و نشان دادند ایران اسلامی آماده حصول توافقی عزتمندانه است و بدین ترتیب فرصتهای جدیدی پیش روی تیم مذاکره کننده هسته ای قرار دادند. ایشان در انتهای سخنان خود به صراحت تأکید کردند: در ایران، همه از جمله بنده، دولت، مجلس، دستگاه قضایی، دستگاههای امنیتی و نظامی و همه نهادها خواهان توافق خوب هسته ای هستیم توافقی که عزتمندانه، منصفانه و مطابق با مصالح و منافع ایران، تدوین شود.
کد مطلب : ۷۸۷۸
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما