معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: برای حفظ هنر متعالی ایرانی و اسلامی باید فاصله بین هنر سنتی و دانشگاهی برداشته شود.
به گزارش حافظ، محمدحسن طالبیان شامگاه چهارشنبه در نخستین همایش مرمتگران میراث ماندگار استان فارس اظهار داشت: در بیشتر کشورهای جهان فارغالتحصیلانی در رشتههای مختلف موزاییک و آئینهکاری در سطوح تحصیلات عالی حضور و فعالیت تخصصی دارند که میتوانند انتقالدهنده و پل ارتباطی بین هنرمندان سنتی با علم روز باشند.
وی افزود: در ایران فاصله بسیار زیادی بین شیوهها و مهارتهای سنتی و جدید وجود دارد که لازم است این فاصله از بین برود.
طالبیان ادامه داد: بسیاری از اماکن و یادگارهای میراث فرهنگی در ایران و شیراز، حاصل تلاشهای استادکارانی است که در این همایش تجلیل میشوند.
وی با تأکید بر لزوم بسترسازی برای استفاده از تجارب و دانش و مهارت فنی این استادکاران، ابراز داشت: آمیخته شدن علم و دانش دانشآموختگان رشتههای معماری با مهارتهای فنی و عملی استادکاران این عرصه لازمه دستیابی به هنری ماندگار و پویا در زمینه معماری ایرانی اسلامی است.
معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه در اکثر کشورهای جهان فارغالتحصیلانی در رشتههای مختلف موزائیک و آئینهکاری در سطوح تحصیلات عالی حضور و فعالیت تخصصی دارند، خاطرنشان کرد: در ایران فاصله بسیار زیادی بین شیوهها و مهارتهای سنتی و جدید وجود دارد که لازم است این فاصله از بین برود.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران نیز در این همایش از برگزاری دومین دوره همایش مرمتگران میراث ماندگار، در مقیاسی ملی خبر داد.
محمدسعید ایزدی افزود: شیراز مهد فرهنگ و هنر است و میتواند ادامهدهنده این جریان باشد که بنیانگذارش بوده است.
وی اضافه کرد: همه ما در جستوجوی معماری و شهرسازی ایرانی و اسلامی هستیم و باید در راستای حفظ و انتقال این میراث گرانبها تلاش کرده و بستر انتقال مطلوب تجارب و مهارتهای استادان این عرصه را فراهم کنیم.
نائب رئیس شورای اسلامی شیراز و دبیر همایش مرمتگران میراث ماندگار نیز در سخنانی گفت: بنا داریم که این همایش را همهساله برگزار کنیم.
محمود رضا طالبان افزود: تعداد خانههای مرمتشده در بافت تاریخی شیراز به شمار انگشتان دست نمیرسد و این امر به عدم رونق بافت و گسترش حاشیهنشینی منجر شده است.
وی تصریح کرد: با طرحهای انجامشده آرامآرام پای سرمایهگذاران و دوستداران مرمت خانههای تاریخی به این بافتها باز شده است.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: کمترین وظیفه ما انتقال داشتههای مربوط به معماری سنتی ایران اسلامی و شیراز به آیندگان و نسلهای آینده است.
به گزارش فارس، در این آیین از 12 استاد مرمتگر و معمار بناهای تاریخی در رشتههای مختلف و بازاریانی که اقدام به مرمت حجرههای قدیمی بازار شیراز کردهاند، تجلیل به عمل آمد.