با جدی شدن تصمیم دولت برای حذف سهمیه بنزین 700 تومانی و افزایش قیمت این محصول به 1000 تومان، گمانه زنی های مختلفی در خصوص تبعات اجرای یکباره این سیاست به همراه داشته است. سیاستی که به عقیده برخی صاحب نظران می تواند بخشی از کسری منابع دولت را جبران کند.
در این خصوص «جعفر قادری»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به زمزه حذف سهمیه بنزین 700 تومانی به منظور تک نرخی کردن بنزین توسط دولت، به صدای اقتصاد توضیح داد: دولت به لحاظ قانونی هیچ محدودیت و منعی برای افزایش قیمت بنزین نداشته و قانون اجازه این کار را به دولت داده است.
وی افزود: فارغ از قانونی بودن اجرای این سیاست، در شرایط کنونی دولت به لحاظ مالی با مشکلاتی مواجه است که با حذف یارانه سوخت، می تواند بخشی از کسری منابع خود را جبران کند. البته معتقدم که یکسان سازی قیمت بنزین باید به صورت توام با حذف یارانه نقدی پردرآمدها اجرا شود تا به این ترتیب منابعی از این محل برای دولت ایجاد شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس در ادامه این را هم اضافه کرد: در حال حاضر باتوجه به کاهش قیمت جهانی نفت، حذف سهمیه بنزین 700 تومانی و یکسان سازی آن می تواند منجر به کاهش قابل ملاحظه شکاف قیمت این محصول در ایران با قیمت فوب خلیج فارس شود.
قادری در پاسخ به این سوال که آیا با افزایش قیمت بنزین به 1000 تومان باید انتظار شوک تورمی در اقتصاد را داشت، عنوان کرد: این اقدام شوک تورمی خاصی به همراه نخواهد داشت. به عبارتی معتقدم افزایش 300 تومانی بنزین نمی تواند به لحاظ تورمی تاثیر زیادی بر اقتصاد داشته باشد، مگر اینکه یک تاثیر کوتاه مدت و محدود.
منبع: صدای اقتصاد