۰
plusresetminus
حجت الاسلام رازینی:

بر خلاف برخی شایعات در طول دوران جنگ حضرت امام این برداشت را نداشتند که باید تعدادی از فرماندهان اعدام شوند

تاریخ انتشاردوشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۸
حجت‌الاسلام علی رازینی، نخستین رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در مصاحبه‌ای تفصیلی با فارس ضمن تشریح فلسفه تأسیس این سازمان به برخی شبهات مطرح شده در خصوص پایان جنگ، چرایی شکست عملیات فاو، شبهه اعدام فرماندهان عالی‌رتبه دفاع مقدس و برخی مطالب دیگر پرداخته است.
حافظ نیوز/ شهریور ۹۳ خبری بر خروجی سایت اطلاع رسانی آقای هاشمی رفسنجانی با تیتر «هاشمی کدام فرمانده سپاه را از اعدام نجات داد؟» قرار گرفت. حجت‌الاسلام علی رازینی، نخستین رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در مصاحبه‌ای تفصیلی با فارس ضمن تشریح فلسفه تأسیس این سازمان به برخی شبهات مطرح شده در خصوص پایان جنگ، چرایی شکست عملیات فاو، شبهه اعدام فرماندهان عالی‌رتبه دفاع مقدس و برخی مطالب دیگر پرداخته است.

برخی محورهای مهم این مصاحبه در ذیل می‌آید:

* بحث تشکیل سازمان قضایی نیروهای مسلح و برخورد قاطع با متخلفین برخلاف تصور برخی افراد به دلیل انتقاد امام به نیروهای مسلح نبود و امام از نیروهای مسلح گله‌مند نبود.

* هر چه ما از امام (ره) دیدیم تائید و تحسین رزمندگان جنگ بود.

* موضوع خیانت فرماندهان و بی‌قانونی نیروهای مسلح به هیچ عنوان در زمان جنگ مطرح نبود

* امام به دلیل شجاعت و قاطعیتی که در آقای خلخالی بود در سال ۵۸ به ایشان حکم دادند و بعد از اینکه مشاهده کردند دقت کافی در روند رسیدگی نیست، مسئولیت را از ایشان گرفتند.

* آقای خلخالی پس از برکناری توسط امام در سال ۶۰ هیچ مسئولیت قضایی نداشت

* امام هیچ گاه نگفتند فرماندهان خائن هستند.

* برخی فرماندهان نیروهای مسلح طبق تحلیل‌های خود به این نتیجه رسیدند که دلیل برخی پیروزی‌های صدام قاطعیت دستگاه قضایی و برخورد قاطع با فرماندهان شکست‌خورده است.

* بعضی خودی‌ها تحت تاثیر اعدام‌های صدام قرار گرفته بودند.

* نه حضرت امام (ره) نه فرماندهان عالی رتبه و میانی جنگ و نه مسئولان عالی اجرایی این برداشت را نداشتند که باید تعدادی از فرماندهان اعدام شوند.

* به عنوان رئیس دستگاه قضایی نیروهای مسلح در آن دوران اعلام می‌کنم هیچ گاه برای هیچ فرمانده عالی‌رتبه‌ای حکم اعدام صادر نشد.

* امام خمینی در جواب به یکی از شبهات ما که گفته بودیم با قوانین موجود تنها می‌توان گروهکی‌ها یا جاسوس‌ها را که عالماً و عامداً به دشمن اطلاعات داده‌اند اعدام کرد و با کسانی که از روی سهو به جنگ ضربه زدند نمی‌شود برخورد کرد فتوا دادند: «اگر کسی عالماً و عامداً به جبهه ضربه جبران‌ناپذیری بزند مجازاتش اعدام است».

* این طور نبود که امام پس از عقب نشینی‌ها در سه ماه ابتدایی سال ۶۷ و از دست دادن فاو و کوشک عصبانی شده و خواستار برخورد با متخلفین و مسببین آن شوند، بلکه خود فرماندهان مراجعه کرده و از دستگاه قضایی گله کرده بودند.

* شبهه شکست عملیات فاو به دلیل حضور نظامیان در انتخابات مجلس سوم را صد در صد تکذیب می‌کنم.

* پس از عملیات مرصاد آقای وحیدی را چندین ساعت به دلیل یک تخلف اداری پیش خود نگه داشتیم و قضیه اصلاً بازداشت نبود.

* اختلاف آقای وحیدی با وزارت اطلاعات بر سر تحویل اسناد بود نه شاهسوندی.

* نظر دستگاه قضایی حفظ منافقین نبود.

* پذیرش قطعنامه در آن زمان به نوعی بهره‌برداری از آثار جنگ بود.

*هیچ یک از مسئولین جنگ در آن زمان یکدیگر را مقصر یا متخلف نمی‌دانستند.

*علت استعفای شهید صیاد شیرازی بعد از عملیات فاو اعتراض به عملکرد سازمان قضایی نیروهای مسلح نبود.
 
کد مطلب : ۶۹۱۵
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما