۰
plusresetminus
آخرین تحولات یمن؛

ماجرای جنگنده‌های سعودی و هواپیمای هلال‌احمر ایران/ کاردار عربستان سعودی به وزارت خارجه احضار شد/ آیا عربستان در جنگ یمن تسلیم شده است ؟!

تاریخ انتشارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۲
پس از آن که جنگنده‌های سعودی، اجازه ندادند هواپیمای ایرانی وارد آسمان یمن شود کاردار عربستان در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
ماجرای جنگنده‌های سعودی و هواپیمای هلال‌احمر ایران/ کاردار عربستان سعودی به وزارت خارجه احضار شد/ آیا عربستان در جنگ یمن تسلیم شده است ؟!
به گزارش "حافظ نیوز" پس از آن که جنگنده‌های سعودی، اجازه ندادند هواپیمای ایرانی وارد آسمان یمن شود کاردار عربستان در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
در این دیدار رئیس اداره اول خلیج فارس گفت: هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در دو روز گذشته با کسب مجوزهای لازم پروازی در مسیر عمان ـ یمن و با انجام هماهنگی کامل با صلیب سرخ و هلال احمر بین‌المللی اقدام به ارسال هواپیما جهت بازگرداندن بیماران یمنی موجود در ایران و ارسال کمک‌های دارویی کرده است که متاسفانه هر دو بار جنگندهای سعودی با نزدیک شدن به آن‌ها هواپیمای مذکور را وادار به بازگشت کرده‌اند.
او ضمن تاکید بر استمرار تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای کمک‌رسانی به مردم یمن و انتقال و درمان مجروحان حوادث اخیر آن کشور، به کاردار عربستان یادآور شد که اقدام جنگندهای سعودی پس از پایان عملیات تهاجمی اخیر عملاً دخالت آشکار در امور یمن و آسمان آن کشور است.
پیش از این محمد شهاب‌الدین محمدی عراقی، معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر گفته بود که محموله کمک‌های امدادی هلال احمر ایران، آماده ارسال به یمن است اما متأسفانه عربستان اجازه ارسال کمک به یمن را نمی‌دهد.
محمدی عراقی با بیان اینکه هواپیماها و کشتی ها اجازۀ ورود به فرودگاه و بنادر یمن را ندارند، گفت: متأسفانه دولت عربستان تاکنون مانع ارسال کمک به مردم جنگ‌زده یمن شده است.
وی خاطرنشان کرد: کمیته بین‌المللی صلیب سرخ بعد از آغاز حملات عربستان به یمن نیز موفق شد 2 مرحله کمک به یمن بفرستد، اما پس از آن این سازمان هم دیگر اجازه کمک و ارسال اقلام امدادی ندارند.
به گفته وی آخرین محموله کمک‌های هلال‌احمر ایران به میزان 24 تن شامل اقلام دارویی و امدادی، 6 فروردین و پیش از آغاز تجاوز ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان، به یمن ارسال شده است.

آیا عربستان در جنگ یمن تسلیم شده است؟!
روزنامه "الاخبار" لبنان روز چهارشنبه در مقاله ای به قلم "ابراهیم الامین" درباره تحولات اخیر یمن نوشت: به دور از چشم رسانه‌های گروهی و حتی محافل دیپلماتیک متعدد، در 24 ساعت گذشته یعنی پیش از اعلام توقف تجاوزگری سعودی علیه یمن، یک سلسله تحولات میدانی روی داد که نتیجه آن عربستان را مجبور کرد تا تجاوز گسترده علیه یمن را متوقف کند؛ اما عربستان در عین حال باب حمله تمام عیار به یمن را نبست؛ امری که تصمیم عربستان برای توقف حملات هوایی را بیشتر شبیه به آتش ‌بسی می کند که برای تثبیت و تقویت آن نیاز به یکسری گام های میدانی و سیاسی دارد.
منابع آگاه درخصوص برخی رویدادها و تحولات صورت گرفته از دو شب پیش به روزنامه الاخبار لبنان اینگونه گفتند:
- ایران خبرهایی را از قصد عربستان برای گسترش بمباران هوایی کورکورانه یمن دریافت کرد؛ این حملات صورت گرفت و این بمباران وحشیانه در برخی مناطق یمن به کشته شدن دهها شهروند منجر شد.
- ایران درپی آن بلافاصله شماری از کشتی های نیروی دریایی خود را به  دریای سرخ و مقابل خلیج عدن اعزام کرد. این امر آمریکا را بر آن داشت تا سریعا برای مقابله با آنچه آن را احتمال دخالت ایران خواند، از طریق دریا با اعزام کشتی های خود وارد عمل شود.
- ایران به تعدادی از کشورهای اروپایی پیام داد که در مقابل اقدامات عربستان دست بسته نخواهد ماند؛ اروپایی‌ها به سرعت وارد عمل شده و با آمریکایی ها تماس برقرار کردند و سپس به عربستان پیام ‌های اعتراض آمیز به دلیل استفاده مفرط از زور فرستادند چرا که این امر به کشته شدن شمار زیادی از شهروندان منجر شد، آنها در پیام های اعتراض آمیز خود گفتند روشن شده است که بیشتر اهداف مورد حمله قرار گرفته، غیرنظامی بوده است.
- نهادهای نظامی و امنیتی در کشورهای ائتلاف و کشورهای غربی در بیش از 15 تلاش برای ترور رهبران جنبش انصار الله خصوصا شخص سید عبدالملک الحوثی رهبر این جنبش ناکام ماندند و بمباران انبارهای تسلیحاتی نیز به اهداف خود نرسید.
- یگان هایی از کمیته‌های مردمی به سمت مرز عربستان حرکت کرده و عملیات غافلگیر کننده ای را در داخل خاک این کشور انجام دادند که به کشته شدن شمار زیادی از نیروهای سعودی منجر شد. عربستان سریعا این حادثه را بایکوت امنیتی و رسانه ای کرد. وزارت کشور عربستان در ریاض نیز سریعا وارد عمل شد و حالت آماده ‌باش کامل اعلام کرد و تدابیر امنیتی داخلی را برای مقابله با وقوع درگیری های زمینی را اتخاذ کرد. این امر همچنین باعث شد که گارد ملی عربستان نیز برای شرکت در آماده باش و عزیمت بخشی از آنها به مناطق مرزی فراخوانده شد.
- نیروی دریایی آمریکا ملاحظه کرد که تحرک نظامی دریایی ایران بیانگر آمادگی برای دخالت معینی دارد و نگرانی ها فقط محدود به احتمال انتقال سلاح به حوثی ها نیست لذا آمریکا به سرعت وارد عمل شده و موضع ایران را جویا شد که ایران هم پاسخ داد در مقابله با تجاوزگری عربستان محدودیتی برای خود قائل نخواهد شد. آمریکایی‌ها درباره تصمیم ایران برای جلوگیری از سفر اتباع خود به عربستان جزئیات بیشتری فهمیدند و دریافتند که مسئله فقط محدود به توقف سفر حج عمره نمی شود. سپس ایران سیگنال های میدانی فرستاد که آمریکایی ها آن را زودتر از سعودیها گرفتند.
- صبح دیروز، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران تماسی تلفنی از طرف جان کری همتای آمریکایی خود داشت. این مسؤول آمریکایی گفت که کشورش سودی در توسعه دامنه تنش در منطقه نمی بیند و به سرعت برای تماس با عربستان به منظور توقف جنگ در مقابل همکاری در مسیر آغاز فرایند سیاسی وارد عمل خواهد شد.
- ظهر دیروز، مسؤولان ایرانی تماس‌ هایی دریافت کردند که نشان از موافقت عربستان با توقف حملات هوایی و اعلام توقف عملیات به اصطلاح "توفان قاطعیت" داشت؛ البته بدون توقف همه جانبه جنگ و اینکه عربستان مجبور خواهد بود که به بمباران تجمع ها و کاروان های حوثی ها در جنوب ادامه دهد؛ زیرا درقبال هم پیمانان جنوبی خود و درصدر آنها عبدربه منصور هادی فراری متعهد است که برای بازگرداندن آنها به عدن تلاش کند.
- عصر دیروز و بعد از  صدور اولین بیانیه عربستان درخصوص پایان عملیات نظامی، جنبش انصار الله به سرعت به سلطان نشین عمان ابلاغ کرد آنچه صورت گرفته است، توقف تجاوزگری عربستان به طور یک طرفه است و این اقدام دیگران را ملزم نمی کند که در مقابل آن امتیازی بدهد و عربستان آنچه را نتوانست با قدرت آتش بگیرد، هرگز نخواهد توانست از طریق مذاکرات سیاسی بدست آورد.
جنبش انصار الله بر موضع قطعی خود در رد هرگونه دخالت از خارج در گفت وگوهای داخلی یمن بار دیگر تاکید کرد و گفت که آنها هرگونه طرح سازمان ملل که مبنای آن تسهیل روند بازسازی یمن باشد، رد نخواهند کرد.
به گفته این منابع، تحولات جانبی که به عنوان عامل فشاری بر عربستان عمل کرد؛ همان اعلام پایان یافتن بانک اهداف از طرف فرماندهی نظامی ائتلاف و دشوار شدن مسئله بود. این امر به معنای لزوم آغاز بحث درخصوص یک اقدام زمینی بود. این نیاز درحالی مطرح شد که مصر، پاکستان، اردن و سودان به عربستان گفته بودند که به هیچ وجه در یک اقدام زمینی علیه یمن شرکت نخواهند کرد.
آیا آنچه انجام شد، پایان نهایی جنگ است؟

منابع خبری: العالم - ابنا

 
کد مطلب : ۶۳۳۹
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما