مشکلات اقتصادی ما ناشی از نحوه مدیریت اقتصاد است نه تحریم
تاریخ انتشاردوشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۹
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي گفت: به جاي نگراني بابت حذف تحريمها بايد نگران انتخاب استراتژيها و وضع مديريتها باشيم.
جعفر قادري با بيان اين مطلب تصريح کرد: تحريمها علت مشکلات اقتصادي نيست بلکه تشديد کننده مشکلات اقتصادي است و اگر ميبينيم تحريمها اثرگذار است بايد علت را در مشکلات مديريتي و عدم اتخاذ سياستهاي مناسب اقتصادي دنبال کنيم.
وي با بيان اين که استراتژيهاي توسعه اي مناسبي نداريم، افزود: وقتي استراتژيها متناسب توانمنديها، ظرفيتها و محدوديتها انتخاب نمي شود طبيعي است که حداقل منابعي هم که داريم به جاي اين که بتواند مشکلات کشور را حل کند بعضاً در برخي موارد مشکلات را هم تشديد ميکند.
اين استاد دانشگاه با تاکيد بر اين که رفع تحريمها ممکن است مقداري از مشکلات را حل کند اما نميتواند تمام مشکلات اقتصادي ما را برطرف سازد، خاطرنشان کرد: اگر استراتژيها متناسب با شرايط کشور باشد و مديريت خوبي اعمال شود تحريمها نميتواند تا به اين حد روي اقتصاد کشور اثرگذار باشد.
قادري با بيان اين که بهترين استراتژي، استراتژي است که مقام معظم رهبري راجع به اقتصاد مقاومتي بيان فرمودند، اظهارکرد: استراتژي درست، استراتژي است که بتواند توانمنديها و محدوديتها را در کنار هم در نظر بگيرد يعني اگر توانمندي ما نفت است، نفت به عنوان يک فرصت و ظرفيت شناخته شود نه به عنوان يک مشکل و معضل.
وي افزود: ما توجه داريم که در طول سالهاي گذشته به اعتقاد برخي نفت يک بلاي سياه براي اقتصاد کشور تلقي شده است اين نشانده اين است که ما از ظرفيتها و توانمنديهاي نفت به خوبي استفاده نکردهايم. درآمد نفت را در بودجه دولت تزريق ميکنيم و ميخواهيم به اين صورت مشکل اقتصاد کشور را حل کنيم. درحالي که بايد وارد صندوق توسعه ملي شود و در اختيار بخش غيردولتي و در جهت توسعه کشور مورد استفاده قرار گيرد.
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به ظرفيت هاي موجود کشور اذعان کرد: کشورما داراي ظرفيت ها و توانمندي هاي بسياري است که بايد در زمينه هاي صحيح به کار گرفته شود. مانند ظرفيتهاي معدني، نيروي انساني؛ اما متاسفانه ما آنها را به حوزههايي سوق ميدهيم که در اين حوزهها نميتوان در جهت توسعه کشور و استفاده صحيح از مهارت نيروي انساني استفاده کرد.
اين اقتصاددان با بيان اينکه منابع محدودي را که در اختيار داريم در بخشهايي استفاده ميشود کهبراي اقتصاد کشور گره گشا نيست، گفت: وقتي ما محدوديت هاي آبي داريم و با بحران آبي رو به رو هستيم نبايد طرحها را به گونه اي اجرا کنيم نياز آبي بالايي داشته باشد يا اين که سدهاي بسيار را ايجاد کردهايم که ظرفيت آنها پر نميشود.
قادري با تاکيد بر اين که استراتژيها و راهبردهايي داشته باشيم که بتواند اقتصاد را در برابر شوکها مقاوم کند، افزود: در بحث استراتژيهاي توسعه ما به مشکلي که با دنيا داريم توجه نميکنيم و خودمان را در جايگاه ترکيه، امارات، ژاپن و کره قرار ميدهيم اين کشورها محدوديت ندارند و با اقتصاد بين الملل درگير نيستند.در حالي که ما بايد استراتژيهاي خود را به گونه انتخاب کنيم که بتوانيم با وجود مشکلي که با کشورهاي غربي داريم بتوانيم رشد اقتصادي داشته باشيم.