۰
plusresetminus
آیت الله ایمانی در خطبه های نماز جمعه شیراز:

مذاکره با 5+1 زمانی به نتیجه می رسد که همه تحریمها لغو شود/ عربستان از برپایی حکومتی آزاد و مردمی در همسایگی اش هراس دارد/ هدف از حمله به یمن پیاده سازی الگوی لیبی در این کشور است

تاریخ انتشارجمعه ۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۴۱
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: امام بر اساس دو محور اصولی و اساسی طرح جمهوری اسلامی را مطرح کردند و اجازه کم و کاست به احدی در این عنوان ندادند.
به گزارش "حافظ نیوز" به نقل از روابط عمومی نهاد نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس نماز عبادی سیاسی جمعۀ شیراز با حضور مردم مؤمن این شهر و به امامت حضرت آیت الله ایمانی نماینده مقام معظم رهبری در فارس و امام جمعه شیراز در مصلای بزرگ جمعه اقامه شد.

خطبــــه اول :
آیت الله ایمانی در خطبه ی اول نماز جمعه پس از توصیه به رعایت تقوی و پرهیز از محرمات اظهار داشتند:
«یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و لتنظر نفس ما قدمت لغد و اتقوا الله ان الله خبیر بما تعملون ».
به یکی از صفات باتقوایان و مومنان از زبان مولای متقیان حضرت علی(ع) در توصیف پرهیزکاران اشاره می کنم. امام(ع) می فرمایند: انسانهای با تقوا و تربیت شده مکتب وحی آن چنان اند که در مقابل کسانی که حق آنها را ضایع کرده اند و آنان را از حقوق طبیعی خود محروم ساخته اند، عکس العملشان محبت است. داد و دهش است، رسیدگی و کمک است. کمک می کند به کسی که او را محروم ساخته و این همان دستورالعمل قران مجید است که هفته قبل هم به آن اشاره شد که به پیامبر(ص) خدا فرمان می دهد در مقابل بدی خوبی داشته باش و به فردی که به تو بدی نمود، خوبی بنما.
این تربیت افراد با تقواست و پرورش انسانهای پرهیزگار این چنین است که نه تنها انتقام نمی گیرند بلکه با گذشت و بزرگواری خطای افراد را می بخشند.
ارزیابی عملکرد و کارهایی که انسان انجام داده وسیله ایست برای رفع و یا کم شدن اشتباهات و زیاد شدن نکات مثبت و ارزشمند. وقتی انسان دقتی در کارهای گذشته خودش داشته باشد نتیجه گیری می کند که بدی ها را به حداقل برساند و خوبی ها را به حداکثر. خاصیت ارزیابی و بررسی عملکرد این دو حالت است: کم شدن بدی ها و زیاد شدن خوبی ها.
روایات و احادیث ما از محاسبه نفس و بررسی اعمال سخن گفته اند و فراوان هم سخن گفته اند. به پاره ای از کلمات اهل بیت(ع) در زمینه رسیدگی به اعمال و لزوم رسیدگی به اعمال اشاره می شود.
امام چهارم زین العابدین(ع) این معنا را در سخنانی بیان داشته اند. فرموده اند انسان در مسیر کمال گام بر می دارد. به سوی رشد و تعالی قدم می زند. کِی؟ وقتی که از درون و از قلب و عمق وجودش نیرویی باشد که او را پند دهد و موعظه نماید. از زشتی و بدی باز بدارد و حسابرسی از کارها جزء برنامه های زندگی اش باشد. تعبیر خیلی زیبا و جالبی امام چهارم(ع) به کار برده اند. فرزند آدم در مسیر کمال قدم بر می دارد هنگامی که از درون عاملی او را از زشتی باز بدارد که همان ایمان به خداست و محاسبه و ارزیابی عملکرد خود را در دوران زندگی فراموش نکند و از یاد نبرد که نگاهی به گذشته داشته باشد و اگر ایرادی در گذشته او بوده کوشش کند ایراد برطرف شود و به کمال خود را نزدیک شود.
کلام دیگری از امام علی(ع) نقل شده است که امام(ع) فرمودند: به حساب خودت برس و کاری به کار دیگران نداشته باش، کسانی هستند که به حساب دیگران برسند؛ تو حساب کارهای خودت را داشته باش.
در اینجا هم امام(ع) نکته ای اخلاقی را به ما متذکر می شود و آن این است که ما معمولا عیب دیگران را می بینیم و به حساب دیگران توجه داریم اما کمتر به حساب خودمان توجه می نماییم و کمتر به وضع خودمان رسیدگی می کنیم. امام(ع) ما را از این نقیصه اخلاقی دور می سازد.
جمله دگری باز هم از امام علی(ع) نقل شده است. این جمله ها واقعا درس زندگی است. نکته های فراموش شده زندگی ما را به ما یادآور می شود. ما معمولا حسابهای مادی مان را خوب رسیدگی می کنیم اما حساب معنوی و فکری خودمان را کمتر مورد توجه و عنایت قرار می دهیم.
در این جمله امام(ع) مار ا به این امر دعوت می کند. امام(ع) در این جمله می فرماید آدم عاقل باید عیب های خودش را بشمارد و بداند عیب های او چیست؟ می فرماید بدی ها و کمبود های ما همه مسائل مادی نیست. تعداد و ارقام زشتی ها را داشته باش. زشتی در دین: کجا خطا رفتیم و گناه کردیم ؟ کجا پای ما لغزرید؟ کدام حرام را انجام دادیم؟ کام واجب را ترک کردیم؟
زشتی در رأی: کجا فکر و اندیشه ما درست نبود و غلط اندیشیدیم و محاسبه کردیم؟ اشتباهات و کمبود های فکری خودمان را بشماریم؛
در مسائل اخلاقی، حسد، غیبت ، تکبر، حب دنیا، عشق به مسائل ناپایدار عالم هستی و شهوات مادی و جنسی؛ زشتی های آداب اجتماعی ما، روشی که باید در زندگی داشته باشیم. کجا با فلان کس بد برخورد کردیم؟ کجا رعایت اصول انسانی را نداشتیم.
در دین، رأی، اخلاق و ادب؛ اشتباهاتمان را در همه عرصه ها شناسایی و ارزیابی کنیم. همه اینها را جمع کنیم، اشتباهات را بنویسیم. این اشتباهات و اشکالات من بود. اینها را جمع کند و تلاش کند که بدی ها را از خودش دور کند. زشتی ها را از خودش دور کند. از این نابسامانی هایی که دارد فاصله بگیرد.
بنابراین روایات دینی ما را به محاسبه و ارزیابی عملکردمان فرا می خواند تا این ارزیابی ها ما را از تکرار اشتباهات باز بدارد و به سوی کارهای خوب هدایت کند و راهنما باشد.
این محاسبه ها در چه زمانی و چگونه انجام بگیرد و چه آثاری دارد انشاء الله در مباحث آینده بدان اشاره خواهم داشت.
خدایا پدران و مادران و ذوی الحقوق ما را ببخش و بیامرز. خداوندا از عنایات و برکاتت بویژه باران رحمتت پیوسته ما را متنعّم و برخوردار بفرما. پروردگارا بارالها در این سال نو مقدرات خیر توأم با سلامت و عافیت و دوری از گرفتاری ها برای ما تقدیر بفرما.

خطبــــه دوم :
امام جمعه ی شیراز در خطبـــــه دوم نماز جمعه پس از سلام به ساحت پیامبر گـــرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه هدی صلوات الله علیهم اجمعین و دعوت به ترک رذایل و اکتساب فضایل اخلاقی اظهار داشتند:
مروری بر حوادث سال 1358 در این ایام یعنی روزهای آغازین فروردین ماه چند نکته جالب را از تدبیر حکیمانه امام راحل به ما نشان می دهد.
امام در پیگیری مسائل انقلاب اسلامی به دو نکته اصولی و اساسی معتقد بودند و آن را دنبال می کردند. یکی واگذاری امور مردم به خودشان و مشارکت دادن مردم در تصمیم گیری و انتخاب نوع حکومت و سرنوشت دولت و کشور و نکته دوم که برای امام فوق العاده اهمیت داشت مسئله اسلام و محتوای دین به معنای کامل و جامع کلمه بود.
امام بر اساس این دو محور اصولی و اساسی طرح جمهوری اسلامی را مطرح کردند و اجازه کم و کاست به احدی در این عنوان ندادند. در زمینه انجام امور مردم توسط مردم همان روزهای اولیه انقلاب دستور مراجعه به آرای عمومی برای انتخاب نوع حکومت را دادند.
 22 بهمن 57 انقلاب پیروز می شود و 10 فروردین 58 یعنی کمتر از 50 روز که از پیروزی انقلاب گذشته مسئله رفراندم و مراجعه به رأی مردم را مطرح می کنند و بعد به دنبال آن تمام نهادهای حکومتی را با رای مردم دنبال می نمایند و محتوای حکومت را آرمانها و قوانین اسلام قرار می دهند.
امام در دو نکته رأی مردم و اسلام فوق العاده حساس بودند و روی این دو امر با اصرار تا لحظات آخر زندگی ایستادند و پس از آن رهبر معظم انقلاب خط امام را دنبال کردند و جمهوری اسلامی را با مردم سالاری دینی دنبال نمودند و تا امروز بحمدالله انتخابات به موقع و به نحو شایسته برگزار شد و حتی در دوران موشک باران صدام انتخابات ما برگزار کردید.
در دورانی که دستهای مرئی و نامرئی تلاش می کردند انتخابات را کم و زیاد کنند رهبر معظم انقلاب، انتخابات را به موقع برگزار کردند و تا امروز تنها نظامی که دموکراسی را به معنای واقعی کلمه به دنیا نشان داده است جمهوری اسلامی ایران بوده که کمتر از دو ماه از پیروزی انقلاب نگذشته، مراجعه به آراء عمومی و تشکیل نهاد های قانونی در نظام جمهوری اسلامی
12 فروردین روز عید ملی ما و روزی است که نظام ستمشاهی 2500 ساله شکسته شد و رسما جمهوری اسلامی به عنوان مدل حکومت و نظام حاکم بر کشور معرفی گردید. این روز را گرامی می داریم و ارج می نهیم.
نکته دیگری که اشاره به آن لازم است: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی نوروزی شان در کنار حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، 5 هدف را برای سال 1394 تعریف کردند که باید ملت و دولت دست به دست هم دهند و این 5 هدف عالی را عملیاتی نمایند.
اولین هدف پیشرفت و رشد اقتصادی و معیشت مردم را اصلاح کردن؛ ،مهار تورم و ایجاد رونق اقتصادی، بالا رفتن سطح تولید و اشتغال وکم شدن بیکاری در جامعه.
دوم اقتدار و عزت منطقه ای و جهانی؛ جمهوری اسلامی باید در منطقه و جهان دارای اقتدار و عزتی باشد که برای همگان ضرب المثل بشود و همه بر آن غبطه بخورند.
سوم جهش های علمی در عرصه های مختلف و در فضاهای مختلفی که نیاز کشور به توسعه علمی است. جهش واقعی. یعنی باید دانشمندان و نخبگان و دولتمردان ما فضای رشد علمی را برای جامعه فراهم کند.
دانشگاه های ما باید مرکز تولید علم باشد. حوزه های علمیه ما باید مرکز تولید علم باشد و این علم در خدمت نیاز جامعه باشد و رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی را به دنبال داشته باشد.
چهارم عدالت قضایی و اقتصادی؛ ما شاهد بی تفاوتی و تبعیض در اجرای احکام نباشیم. شاهد فساد مالی و اداری نباشیم.
پنجم ایمان و معنویت؛ که فرمودند ایمان و معنویت از همه آنها مهم تر و شرط تحقق آن اهداف چهارگانه است. یعنی مردم ما مومن و به اصول دین پایبند و به مسائل معنوی و اخلاقی متعهد باشند.
این 5 هدف را رهبر معظم انقلاب برای سال 1394تنظیم نمودند. فرمودند کشور ما ظرفیت های عظیمی دارد که رسیدن به این اهداف خیلی راحت است اما شرط آن همکاری دولت و ملت است.
همراهی دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی. یعنی دولت خودش را کارگزار ملت بداند. طبیعتا اگر رابطه کارفرما و کارگزار رابطه حسنه ای باشد تولید و چرخ کارخانه به بهترین شکل حرکت می کند اما اگر ملت خود را کنار بکشد و بی تفاوت شود و یا دولت به ایده ها و خواسته های صحیح ملت توجه نداشته باشد، خواه و ناخواه معضلات و مشکلات جامعه حل و فصل نخواهد شد و لذا شعار سال را «همدلی، همزبانی، همراهی دولت و ملت در عرصه ها ی مختلف» معرفی کردند.
البته در کنار این شعار سال نکات و مسائل گوناگونی است که فضای خطبه های نماز جمعه اقتضا ندارد که همه آن جزئیات مورد بحث قرار گیرد اما این مقداری که امکان داشت خدمت برادران و خواهران عرضه داشتیم و امیدواریم با همدلی و همزبانی مردم و مسئولین در سطح استان فارس بهتری روزها را در سال 1394 برای استان شاهد باشیم.
نکته دیگری که ضرورت دارد در این ایام اشاره کنم مسئله مذاکرات هسته ای است که دور جدید آن در کشور سویس آغاز شده است و مجددا تیم مذاکره کننده ما با 5+1 بر سر میز مذاکره نشسته اند.
مذاکره مورد حمایت آحاد ملت است و همه اقشار جامه ما از مذاکره حمایت کرده و می نمایند اعمّ از رهبر، دولت و مجلس و قوه قضائیه و مردم. همه نسبت به مذاکره حمایت لازم را دارند و به تعهدات هم پایبندند.
ملت ایران مثل ملت آمریکا نیست که دو صدایی باشد. رئیس جمهور سخنی بگوید و سناتور ها سخن دگری داشته باشند یا امروز پیمان ببندند و فردا پیمان شکنی کنند. ایران اسلامی به آنچه امضا می دهد متعهد و پایبند است اما هم برای مذاکره کنندگان ما و هم برای دولت و ملت ما دو نکته مد نظر بوده و هست.
نکته اول: تحریم ها جزء مذاکره هست و نتیجه مذاکره نیست. همانگونه که رهبر معظم انقلاب  اشاره فرمودند لغو تحریمها هویت مذاکره را تشکیل می دهد و مذاکره تمام نیست مگر با لغو همه تحریمها.
نکته دوم: آمریکا می خواهد ساز و کاری را ترسیم  کند که فردا وقتی تعهداتش را عمل نکرد ایران اسلامی نتواند تلافی کند و مقابله به مثل داشته باشد و لذا می خواهد در متن توافق عدم بازگشت ایران به شرایط قبل از تعهد بگنجاند در حالیکه این مسئله ایست که اگر در هر قراردادی طرفی تخطی کرد طرف دیگر هم مجاز است آنچه تعهد داده نادیده بگیرد.
معنا ندارد آمریکا بتواند تحریم جدیدی وضع کند و ایران نتواند فعالیتهای هسته ای خود را در عرصه دیگری دنبال نماید و این نکته باید مورد توجه مذاکره کنندگان ما باشد که هست و رهبر هم در سخنرانی نوروزی خودشان به آن اشاره لازم نمودند.
حوادثی که اخیرا در کشور یمن شاهد هستیم نشان دیگری است از توطئه عظیم و عمیق استکبار بر ضدکشور های اسلامی. مردم یمن سالها رنج کشیدند و ظلم همسایگان را متحمل شدند. آن هنگامی که خواستند روی پای خودشان بایستند و احزاب در کنار هم برای آینده کشورشان تصمیم بگیرند، دستهای پیدا و ناپیدای استکبار فعالیت خودش را آغاز کرد و رسید به آنجا که عربستان رسما حملات هوایی و تجاوزات زشت خودش را به کشوری آزاد و مستقل انجام داد.
بمباران هوایی حرکتی کور و وحشیانه است. کور است بخاطر اینکه اینها که مناطق نظامی را هدف نگرفتند، دد منشانه است چون قربانی این حملات مردان و زنان و کودکان بی دفاع و غیر نظامی هستند و تجربیات گذشته هم نشان داده که حملات هوایی جز خرابی نتیجه ای نداشته و سرنوشت ساز نیست اما این نشان می دهد عربستان نمی تواند کشوری آزاد و مستقل را که روی پای خودش ایستاده در همسایگی خودش مشاهده نماید. دلهره دارد که حکومتی آزاد و مردمی کنار او شکل بگیرد. وحشت دارد تروریست های القاعده که آنها را در استانهایی از یمن جا داده برگردند به عربستان و مشکلات برای خودش بوجود بیاورند و لذا پیش دستی می کند و کارشکنی می کند در راه شکل گیری دولتی مردمی.
بدبختانه کشورهای استکباری هم از این حملات دفاع می کنند آنها می خواهند یمن را مثل لیبی قرار دهند یعنی جنگهای گروهی و طایفه ای در میان آنها ایجاد کنند . کاری که می خواستند در لبنان و عراق انجام دهند و نتوانستند، دنبال این هستند که در یمن نسخه لیبی را پیاده و اجرا نمایند.
امیدوارم که مردم هوشیار و بیدار یمن با بینش سیاسی بالای خود، اجازه ندهند استکبار جهانی منافع آنان را به خطر بیندازد و همسایگان هم بر سر عقل بیایند و بدانند چنین تجاوزهایی هیچ گاه نتیجه نداده و این بار هم نتیجه نخواهد داد.
پروردگارا سایه بلند رهبر معظم انقلاب بر سر ما مستدام بفرما. خدایا خیرات و برکاتت بیش از پیش نازل بفرما! پروردگارا گذشتگان ما را غریق رحمتت بفرما
کد مطلب : ۵۷۹۷
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما