۰
plusresetminus
آیت الله ایمانی در خطبه های نماز جمعه شیراز:

دولت در راستای بی نیازی به درامدهای نفتی و اتکا به صنعت داخلی حرکت کند/ در هفته گذشته ظلم بزرگی نسبت به «جایگاه» نماینده ولی فقیه روا داشته شد/ هدف ما وحدت کلمه مردم استان است

تاریخ انتشارجمعه ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۲۲
نماز عبادی سیاسی جمعۀ شیراز با حضور مردم مؤمن این شهر و به امامت حضرت آیت الله ایمانی نماینده مقام معظم رهبری در فارس و امام جمعه شیراز در مصلای بزرگ جمعه اقامه شد.
به گزارش "حافظ نیوز" به نقل از روابط عمومی نهاد نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس نماز عبادی سیاسی جمعۀ شیراز با حضور مردم مؤمن این شهر و به امامت حضرت آیت الله ایمانی نماینده مقام معظم رهبری در فارس و امام جمعه شیراز در مصلای بزرگ جمعه اقامه شد.
خطبــــه اول :
آیت الله ایمانی در خطبه ی اول نماز جمعه پس از توصیه به رعایت تقوی و پرهیز از محـــرمات اظهار داشتند :
« يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ»
  توجه شما را به فرموده حضرت امیرالمومنین درباره مومنین جلب می کنم. مولا امیرالمومنین در وصف متقین و پرهیزکاران می فرمایند : پرهیزکاران در مقابل آنانی که بهشان ظلم می کنند و ستم روا می دارند عفو و گذشت را پیشه خود می سازند. عفو از کسانی که حق آنها را خورده اند و برده اند در عین اینکه قدرت بر گرفتن حق خویش دارند. با اینکه می توانند حق خود را استیفا کنند ولی از حق خود می گذرند و در مقابل آنانی که آنها را محروم کرده اند به آنها عنایت دارند و آنهایی که پیوند را قطع کرده اند پرهیزکاران به برقراری رابطه مشتاق هستند.
 این دستور العمل و این روش جاری افراد با تقوا در قرآن مجید هم آمده است خدای متعال به پیامبرش دستور می دهد بدی ها را به نحو بهتری پاسخ بگو ، زشتی ها را با خو بی جواب بده این دستوری است که خدای متعال به پیامبر می دهد و امیرالمومنین هم پرهیزکاران را با این اوصاف معرفی می نماید. در مباحث گذشته این نکته را یادآور شدیم که رسیدن به حیات طیبه و سبک زندگی اسلامی به سه عنصر اساسی نیازمند است.
1-    باورها و اعتقادات مثبت و صحیح ایمان به خدا و غیر
2-    انتخاب رهبرانی شایسته الگوهایی مطمئن برای زندگی
3-    عمل صالح و کارهای شایسته و پسندیده
وعده بر این بود که مصادیقی از عمل صالح گفته شود و نمونه هایی از کارهای شایسته بیان گردد تا بهتر بتوانیم به زندگی طیبه سامان دهیم و بهتر بتوانیم سبک زندگی خود را اسلامی سازیم.
انسان وقتی بداند به طور مشخص چه کاری خوب است و چه کاری بد است طبعا به سمت و سوی خوبی ها در شرایط عادی گرایش پیدا می کند و از سمت و سوی بدی ها فاصله می گیرد این خصوصیت شناخت خوبی و بدی به طور مصداقی و کاربردی است به همین جهت مصادیقی و نمونه هایی از اعمال صالح از منظر قرآن مجید در دستور بحث است که به محضر نمازگزاران ، برادران و خواهران محترم تقدیم شود.
در میان کارهای خیر تقسیم های فراوانی شده است اما یکی از تقسیم هایی که برای کار خیر انجام گرفته این است که بعضی از کارهای خیر، خود خیر است و ریشه و اساس برای کارهای خیر دگری هم می باشد.
یعنی هم خود کار مثبتی است و هم کارهای مثبت دگری را به دنبال دارد و به دنبال خود می آورد. بنابراین بحث ما عمدتا حول محور کارهای خیری است که مادرِ کارهای خیر دگر است و ریشه بیرای کارهای خیر دیگری می باشد و به مناسبت اینکه امروز پایان سال 1393 هجری شمسی است این عنوان انتخاب شد «عنوان محاسبه خود». حساب کشی از نفس خودمان و بازنگری به اعمال خودمان.
 همانگونه که در روزهای پایانی سال خانه تکانی داریم و آنچه لازم است برای خانه تهیه می کنیم و آلودگی ها و گرد و غبار را از زندگی دور می سازیم و زندگی را صفای دگری می دهیم، نسبت به اعمال و رفتار خودمان هم باید بازنگری داشته باشیم.
خانه تکانی بنماییم که چه کارهایی نباید انجام بدهیم و انجام دادیم و چه کارهایی باید انجام بدهیم که در انجام آن مسامحه و سهل انگاری نمودیم.
محاسبه که در ادبیات دینی ما جایگاه بلندی داراست و در علم اخلاق یک بحث جامع و کاملی برای آن انجام می شود که محاسبه را با عناوین دگری همانند مراقبه و مشارطه همراه می نماییم و همراه برای رسیدن به زندگی برتر مورد توجه قرار می دهیم. بنابراین مسئله حسابرسی از خود، ریشه است برای ترک بدی ها و انجام دادن خوبی های دگر. در ادبیات دینی ما هم فراوان به این نکته اشاره شده است.
آیه ای که قرائت شد اجمالا اشاره می کنم و توضیح بحث را در جلسات و هفته های آینده به آن خواهم پرداخت انشاءالله
قرآن مجید در آیه 18 سوره حشر بحثی دارد پیرامون محاسبه و رسیدگی به اعمال خود و ارزیابی کارها که این آیه معمولا علمای اخلاق و آنانی که به فکر رسیدگی به شرایط زندگی خود هستند به این آیه عنایت ویژه ای نشان داده و می دهند. يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا خطاب به همه مومنین است. ای کسانی که ایمان آورده اید اتَّقُوا اللَّهَ بپرهیزید. در اینجا معنای تقوا طبق نظر عمده مفسرین ترک محرمات است. مومنین از گناه چشم بپوشند و حرامهای الهی را انجام ندهند. یعنی واجبات را دنبال کنند و گناهان را ترک مایند. این دستور اول است.
دستور دوم وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ  هر کس بنگرد که برای فردا چه پیش فرستاده است. ارزیابی کنیم که این واجباتی که انجام دادیم چگونه است این گناهانی که باید ترک کنیم و کردیم چگونه می باشد؟
مرحله سوم وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ دو مرتبه امر به تقوا می نماید تقوای دوم به گفته برخی از مفسرین یعنی در ارزیابی عملتان ببینید آیا اخلاص و توجه به ذات لایزال الهی در آن لحاظ شده است یا نه؟
آیا واجباتی که انجام گرفت برای خدا بود و اخلاص در عمل رعایت شد یا اخلاص در عمل رعایت نگردید؟
این سه دستور در این آیه آمده که دستور دوم و سوم مربوط به محاسبه است و ارزیابی کارها و اعمال. این بحث تا اینجا اشاره ای بود بعنوان بحث و ناقص است و باید در هفته های آینده بازگو کنیم که محاسبه چه تاثیری در سلامت روح و جان و عمل ما دارد و ائمه و پیشوایان ما چگونه به مسئله محاسبه پرداخته اند؟
خدایا خیـــرات و بـــرکاتت را شامل حــــال ما در دنیــا و آخـــرت بفـــرما ! پدران ومادران و گذشتگان ما را ببخش و بیامرز. خدایا ما را متنعّم به نعمتهای بی پایانت بفرما.

خطبــــه دوم :
امام جمعه ی شیراز در خطبـــــه دوم نماز جمعه پس از سلام به ساحت پیامبر گـــرامی اسلام ( صلی الله علیه و آله و سلم ) و ائمه هدی صلوات الله علیهم اجمعین و دعوت به ترک رذایل و اکتساب فضایل اخلاقی اظهار داشتند :
امروز 29 اسفند همزمان با سالروز ملی شدن صنعت نفت ایران در سال 1329 شمسی است . آن روز شرکتهای انگلیسی مالک الرقاب منابع نفتی ما بودند و تولید، استخراج و فروش به عهده آنها بود و سهمی بسیار اندک در برخی مقاطع بشکه ای یک دلار! به ما برمی گرداندند. حرکتی آغاز شد و صنعت نفت ملی گردید و شرکتهای استعماری از ایران بیرون رانده شدند ولی با کمال تاسف با فاصله کمی هم شرکتهای انگلیسی برگشتند وهم شرکتهای آمریکایی. این بار هم انگلیس و هم آمریکا برای بدست گرفتن صنعت نفت ایران وارد کار شدند و بر ما رفت آنچه در سالهای 1332 تا 57 انجام شد.
روزی 6 میلیون بشکه نفت از این مملکت صادر می شد و برای گرداندن چرخ اقتصاد کشورهای غربی به کار گرفته می شد. آنچه از غارت منابع نفتی مهمتر و مخرب تر و اثرگذارتر بوده و هست این است که نه تنها نفت را بردند بلکه اقتصاد را و زندگی ما را به نفت گره زدند و ما را وابسته به فروش نفت بار آوردند. به طوری که نفت بفروشیم و نیازمندیهایمان را وارد کنیم. دانش فنی نداشته باشیم و از سرمایه و بازوی کار ایرانی استفاده ننماییم. این ضربه از بردن نفت و غارت نفت به مراتب اثرگذارتر ، مهلک تر و آثار ویرانی آن بیشتر بود.
چیزی که تا امروز هم شاهدیم با اینکه 36 سال از انقلاب اسلامی سپری شده هنوز حدود 50 درصد از برنامه و بودجه ما به نفت وابسته است و اقتصاد ما اقتصادی معیوب و بیمار است بخاطر ضربه ای که نظام استکباری از طریق وابسته شدن به نفت وارد نمود و آن روز برای ما خیر وبرکت است که ما شیرهای نفت را ببندیم و از دانش دانشمندان و سرمایه سرمایه داران و بازوی کارگران مان چرخ اقتصادمان را بگردانیم و کشورمان را مدیریت کنیم که امیدوام دولتمردان ما در این عرصه حرکتهای لازم را تعقیب و دنبال کنند.
نکته دیگر : امروز آخرین روز سال و فردا آغاز سال جدید است سال 1394 شمسی . در دعای تحویل سال داریم آخرین جمله دعا، یا محول الحول و الاحوال حول حالنا الی احسن الحال
دگرگون شدن حال ما به بهترین حال و وضعیت. یعنی فاصله گرفتن از تباهی ها و زشتی ها و ظلم ها و ستمها، اذیت ها و آزارها؛ امیدواریم این دعا را با عمق وجود و از درون قلبمان بخوانیم و از او بخواهیم ای کسی که قلبها را مدیریت می کنی و ای قدرتی که شب و روز را تدبیر می کنی و حالات مختلف را برای انسان ایجاد می نمایی! حال ما را به بهترین حال یعنی نزدیک شدن به خدای متعال قرار بده و طبیعتا برای رسیدن به آن باید آماده باشیم.
امسال سال فاطمی است یعنی سال 1394 ما چهار مناسبت به نام فاطمه زهرا (س) داریم. چهارم فروردین شهادت حضرت فاطمه زهراست 21 فروردین تولد فاطمه زهرا(س) و 13 جمادی الاولی آخر سال شهادت فاطمه زهراست و سوم جمادی الثانی که پایان سال 94 است بازهم مربوط به فاطمه زهراست. باید از برکات این بانوی بزرگ استفاده کرد. بانویی که ائمه ما در باره اش این چنین فرموده اند : ما حجت های خدا بر مردم هستیم و جدّه ما فاطمه حجت است بر ما ائمه. امام حسن عسکری(ع) می فرماید ما پیشوایان مردمیم و پیشوای ما پیشوایان، فاطمه زهراست.
فاطمه زهرا(س) شهید راه امامت و ولایت بود و تحولی که از پیامبر(ص) یعنی رسالت به ولایت یعنی امیرالمومنین(ع) باید اتفاق بیفتد فاطمه زهرا فدای این تحول و دگرگونی شد. دگرگونی از عصر رسالت به عصر ولایت.
این بانوی بزرگ می فرماید:  خدا اطاعت ما خانواده را قرار داد تا جامعه از اختلاف و تفرقه نجات پیدا کند و از هلاکت دور شود. امامت ما را قرار داد تا مردم از چنددستگی نجات پیدا کنند.
 امیدوارم درس امامت و ولایتی که فاطمه زهرا(س) به ما آموخت ما در دوران حیات پیاده کنیم و دنبال نماییم و بدانیم که دفاع از ولایت در بعضی مقاطع به سختی ها و گرفتاری ها و محرومیت ها منتهی می شود و این چیزی است که فاطمه زهرا به ما آموخت و امروز هم ما شیعیان فاطمه زهرا باید در ادامه امر ولایت و امر اطاعت از رهبری همان مسیری که او طی کرد طی نماییم و دنبال کنیم.
من در پیایان عرائضم به حوادث هفته گذشته گذرا و کوتاه اشاره می کنم برای ثبت در دل تاریخ. در هفته گذشته عرضه داشتم که ارزیابی همه قضایایی که برای استان فارس طراحی کرده بودند نشان از این بود که یک برنامه بریزند فضاسازی کنند و بهره برداری سیاسی از آن داشته باشند و گذشتِ این یک هفته آنچه آن روز عرضه داشتم تایید بیشتری نمود و مهر صحت بیشتری برآن زد.
در این یک هفته شاهد بی تقوایی ها و بداخلاقی های فراوانی بودیم. ضمن اینکه در هفته قبل هم شاهد حرکتی که خلاف نظر رهبری یعنی با ایضا و اذیت بخواهند فردی را از مسیری بازبدارند شاهد بودیم که نه آن درست بود و نه این بداخلاقیها و بی تقوایی هایی که انجام گرفت کار صیحی بود.
اما آنچه مربوط به خودم هست عرض می کنم. من در ارتباط مسائلی که نسبت به شخص خودم گفتند و نوشتند. آنچه مربوط به شخص خودم هست علیرغم اینکه می توانم و می توانستم نسبت به تمام مسئولین برخورد لازم را داشته باشم اما هیچ حرکتی را انجام ندادم، سکوت کامل داشتم و امروز هم اعلام می کنم نسبت به حق خودم همه آها را بخشیدم.
نکته دوم اینکه آنچه مربوط به نهاد نمایندگی ولی فقیه و جایگاه نمایندگی است، ظلمی که به این جایگاه در استان فارس شد از خدای متعال بارها خواستم که آنها را ببخشد اما این دیگر مربوط به من نیست که بخواهم از آن چشم پوشی کنم.
حمایت های فراوانی از سوی افراد مختلف در داخل و خارج استان و کشور نسبت به موضع گیری هایی که داشتم انجام شد و نسبت به برخوردی که دیگران انجام داده بودند. اینها همه باید تشکر کنم از تلاششان و از حق شناسی شان و از حمایت هایشان به نوبه خودم قدردانی و تشکر می کنم.
اما یک نکته را عرض می کنم نه آن هجمه شدید من را مایوس و نا امید کرد و نه این حمایت های فراوان من را مغرور و متکی به این مسائل قرار داد.
تکلیفی بود که هفته گذشته انجام شد و بر اساس توسلات الهی هم آن تکلیف انجام گرفت الان هم از همه تقاضا می کنم که با آرامش زندگی سال نو را شروع کنید و با تعامل و همکاری و همراهی و وحدت کلمه همه اقشار در خط رهبری و ولایت و امامت راه را دنبال کنید. وحدت کلمه شما حبل الله باشد. حبل الله امروز ولایت است و رهبری و شخص ولی امر مسلمین یعنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای .
من آنچه طالب آن هستم و دنبال آن هستم و برای آن تلاش می کنم سربلندی استان و وحدت کلمه مردم استان و اعتلای استان و رسیدن به آرمانهایی که حق این استان است و متاسفانه بخاطر بعضی عوامل بچه گانه این استان را از آن محروم ساخته اند. خواسته ما این است و برای این خواسته سعه صدر و تحمل و تعامل لازم است و گم نکردن هدف و خط اصلی. هدف ولایت است. خط اصلی امامت است و دفاع از ولایت و امامت. انشاءالله موفق و موید باشید.
خدایا آنچه خواستیم و صلاح ما در آن هست و آنچه نمیدانیم و مصلحت ما در آن می باشد به ما عنایت و روزی بفرما.
پدران و مادران و گذشتگان ما را ببخش و بیامرز! دنیا و آخرت ما را قرار بده آنچنان که رضای تو در آن است. سایه ولی امر حجت ابن الحسن و دعای خیر او شامل حال ما بفرما . از برکات رهبر معظم انقلاب اسلامی مار ا برخوردا بگردان
کد مطلب : ۵۷۳۲
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما