۰
plusresetminus

نظارت کجاست؟ بازهم بینایی مردم درخطر هست یا نه؟

تاریخ انتشارجمعه ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۰۰
برخی نواقص موجود در مدیریت های اجرایی کشور که موجب نارضایتی و بعضاً آسیب به جامعه می گردد، به سبب عدم توجه حلقه های نظارتی در امورات مربوطه می باشد.
تاکنون عملکرد وزارت بهداشت به سبب سیاست های حمایتی و طرح های سلامت که موجب خشنودی مردم و رهبری گردیده بود، به عنوان الگویی برای دیگر دستگاه های اجرایی شناخته می شد. اگرچه هیچ کدام از دستگاه ها و مدیریت های کلان نمی توانند از خطا و اشتباه مبرا باشند، اما برخی نواقص موجود در مدیریت های اجرایی کشور که موجب نارضایتی و بعضاً آسیب به جامعه می گردد، به سبب عدم توجه حلقه های نظارتی در امورات مربوطه می باشد.

امروز شاهدیم که سلامت چشمان چندین نفر از مردم کشورمان به سبب تزریق داروی آلوده و تقلبی«اوستین» تامرز نابینایی پیش رفته است، واین امر صرفاً به سبب عدم برخورد جدی و نظارت برامور فروشندگان غیرمجاز دارو می باشد. این داروها عمداً از طریق قاچاق وارد کشور می شوند، اما دارو در مقایسه با بقیه کالاهایی که به صورت غیرقانونی وارد کشور می شود مهم تر است و با جان مردم سر و کار دارد. لذا می طلبد تا توجه و حساسیت بالاتری نسبت به واردات، خرید و توزیع آن صورت پذیرد.

اگرچه وزارت بهداشت اعلام کرده است که متخلفان شناسایی و تحویل مراجع قضایی شده اند، اما واقعیت این است که هنوز مشخص نیست چه تعداد دیگر از این دارو در بازار موجود است و آیا بازهم بینایی مردم درخطر هست یا نه؟! . اینکه اگر این دارو تقلبی و قاچاق است چگونه توانسته سد های نظارتی و قانونی کنترل دارو را بشکند و به دست بیمار آن هم در یک مرکز معتبر درمانی برسد یک سؤال مهم در این ماجراست.

این ابهام وجود دارد که چگونه نهادهای نظارتی و تایید کننده سلامت دارو در مراکز پزشکی نتوانسته اند سلامت و یا فاسد بودن این داروها را تشخیص دهند؟ آیا اصلا چنین نهادی در مراکز درمانی ما وجود دارند؟ همانطور که گفته شد حلقه مفقوده در گسترش قاچاق بحث نظارت می باشد. اما اگر وزارت بهداشت و دیگر مسولان قضایی به دنبال ریشه مسببان اصلی این اتفاقات تلخ هستند، باید به لایه های زیرین و دست های پشت پرده در بازار دارو رجوع کنند. بالاخره این داروهای تقلبی از آسمان نیامده و یا از زمین نجوشیده است!. به هرترتیب ازیکی از مجاری وارداتی کشور وارد شده و باید نسبت به کم کاری ها یا همکاری های غیرقانونی نهادهای گمرکی با قاچاقچیان دارو برخورد شود.

اصلا عقلانی نیست که داروهای حساسی که سلامت جان بیماران به آنها وابسته است، از طریق دست فروشان درگوشه خیابان و بدون هیچگونه ترس از برخوردهای قضایی، و با قیمت های وحشتناک به دست مردم برسد. البته نمی توان صرفاً از نیروی انتظامی خواست تا با این افراد برخورد کند، چراکه دردی از این مسئله دوا نخواهد شد و نهایتاً متخلفان با پرداخت جریمه ویا حبس های کوتاه مدت مجدد به همان روال قبل برمی گردند.

امروز این داروهای تقلبی چشمان بیماران را هدف گرفت و نابینایی انها را به همراه داشت، شاید فردا نوع دیگری از این داروها جان مردم را به خطر بیندازد؟! آیا می توان بازهم منتظر کمیته های حقیقت یاب بود؟! «اوستین» دارویی بسیار حساس است که دربسیاری از موارد سلامت بینایی چشم بیماران دیابتی و مبتلایان به تباهی لکه زرد چشم را بهبود می بخشد، اما نمونه تقلبی آن موجب عفونت و تخلیه چشم خواهد شد. به همین سبب از قیمت بالایی هم برخوردار است. قیمت آزاد این دارو ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان می باشد که متاسفانه همین امر سبب ورود نمونه های تقلبی و قاچاق آن گردیده است. متاسفانه هماهنگی لازم میان دستگاه های مرتبط با قاچاق دارو در کشورمان، وجود ندارد و بسیاری از متخلفان از این خلأها استفاده می کنند و داروهای تقلبی را به کشور وارد می کنند.

ازسوی دیگر دستگیرشدگان در این عرصه نیز اغلب خرده پاهایی هستند که وظیفه توزیع این داروها را برعهده داشته اند و گروه ها و افراد اصلی دم به تله نمی دهند و برخوردی با آنها نمی شود. نمی توان انتظار داشت که با روش های فعلی با قاچاقچیان و مافیای دارو در کشور برخورد کرد. لذا انتظار می رود وزارت بهداشت که تاکنون کارنامه خوبی در امر خدمت رسانی داشته است، با جدیت این پرونده پیگیری کند و با شهامت مسببان اصلی و دست های پشت پرده این قضایا را به مردم و مراجع قضایی معرفی نمایند.

اما مسئله آخر اینکه این توقع از مراکز درمانی و وزارت بهداشت وجود دارد تا در قبل این سهل انگاری صورت گرفته، تمام هزینه ها و مراحل درمان قربانیان این حادثه را برعهده بگیرد. متاسفانه در گزارشی که در یکی از بخش های خبری سیما پخش شد، دیدیم که با بیماران برخورد مناسبی صورت نمی گرفت. امیدواریم وزارت بهداشت گام دیگری در جهت اعتماد سازی و حفظ سلامت مردم بردارد.
 منبع : الف
کد مطلب : ۵۵۵۲
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما