۰
plusresetminus

طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ (ع) در مراحل پایانی است

تاریخ انتشارسه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۵
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با بیان اینکه طرح توسعه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) به لحاظ اجرا رو به اتمام است گفت: کارهای جزیی در اجرا مانده که امید است در اوایل فروردین ۹۴ در اختیار زائران قرار گیرد.
به نقل از روابط عمومی بنیاد مسکن فارس، علیرضا تابش در بازدید از مراحل پایانی اجرای طرح توسعه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) اظهار داشت: این طرح  باشکوه و زیبا پیرو سفر مقام معظم رهبری آغاز شد و با اندیشه متعالی معظم له مبنی بر نامگذاری شیراز به عنوان سومین حرم اهلبیت (ع) به وجود آمد و اکنون مراحل پایانی را میگذراند.
وی افزود: مطالعات  گسترده برای طراحی و اجرای این طرح آغاز شد،کمبودهای زایرن و مجاورین احصا گردید و بافت پیرامونی آن مطالعه شد و توسط عده ای از متخصصین ما طرح های فرادستی منطقه  به دقت بررسی گردید و این طرح توسعه در نهایت نهایی شد.
تابش به نقش تاریخی شیراز در معماری اشاره کرد و گفت: این مکان با حفظ همه اصول معماری و همسازی  با معماری ایرانی و اسلامی و طراحی بسیار زیبا و جامع انجام شد.
وی به زمان کوتاه شروع و اجرای طرح اشاره کرد و گفت: طرح یاد شده از سال 91 کلید خورد و بر این باوریم که در پایان سال 93 در اختیار مردم و مسافرین و گردشگران قرار گیرد و این مدت کوتاه ترین زمان ممکن برای اجرای طرحی با این عظمت و شکوه است.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور به برخی از ویژگی های ممتاز طرح توسعه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) اشاره کرد و گفت: طرح ساختمان ها بیشتر شامل یک صحن وسیع و زیبا به وسعت  11 هزار متر مربع است که همه جنبه های معماری آن در عین سادگی با شکوه است.
وی گفت: شبستان در این طرح ویژگی خاص دارد و آنچه در طراحی لحاظ شده به طور کامل کاربردی و منطبق با معماری اسلامی است و ویژگی خاص آن این است که خیلی روان مردم می آیند و جمعیت تخلیه می شود و از محیط به آسانی استفاده می کنند.
تابش خاطرنشان کرد: طرح توسعه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) همه نیازهای مردم را رفع می کند، طرح خیلی با شکوه و نفیس است در عین حال که سادگی دارد المان های پیچیده ای ندارد، فضایی مذهبی است که القا کننده شکوه عبودیت است و حس معنوی خاصی دارد.
وی گفت: طراحان از رنگ غالب سفید در شبستان استفاده کرده اند، بتون اکسپوز سفید در آن استفاده شده و بقیه پوشش ها از گچ بری های هنرمندانه استفاده شده که هنرمندانی از استان فارس و خراسان رضوی،  اصفهان، کرمان و تهران آن را اجرا کرده اند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور اظهارداشت: کارهای چوبی در این طرح  یک عنصر تزیینی است که سابقه ممتد در شیراز و معماری این شهر دارد، درب ها در عین حال که کارکرد خود را دارد عنصر تزیینی است و با شیشه رنگی که القا کننده حس و حال معماری منطقه است تزیین شده است.
وی افزود: در محراب شبستان کار هنرمندانه گچ بری اسلامی انجام شده و جایی که شبستان  به حرم مطهر وصل می شود به سادگی و با معماری خاصی این کار صورت گرفته و براحتی مردم بعد از زیارت حرم مطهر در این مکان قرار می گیرند و عبادت می کنند.
تابش گفت: طرح توسعه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)  برای کلیه مراسم ها در اختیار مردم است، برای برگزاری نماز جمعه و مراسم مذهبی مناسب است و به گونه ای اجرا شده که خانواده ها می توانند به طور مشترک براحتی از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به امکانات ویژه برای رفت و آمد بانوان در شبستان گفت: قسمت بالکن ویژه حضور خانم ها طراحی شده که با پله برقی به سهولت می توانند رفت و آمد کنند و از آن بهره گیرند.
تابش همچنین به اجرای امکاناتی برای معلولان و افراد ناتوان در این طرح اشاره کرد و گفت: آسانسورهای ویژه معلولین و سالخوردگان در طراحی تعبیه شده و کل مجموعه نور طبیعی روز را دارد و نیاز به نورپردازی در آن نیست.
وی همچنین گفت: لوسترها همه ساخت داخل است و برای این کار طراحی و اجرا شده و جلوه بی بدیلی در شبها به شبستان می دهد.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور به تاسیسات اجرا شده در طرح نیز اشاره کرد و گفت: تاسیسات برقی در این طرح طراحی خاص دارد و همه کار داخل است، تهویه مطبوع و توزیع هوای یکنواخت و برگشت هوا بدون سروصدا در آن انجام می شود.
وی گفت: گرمایش و سرمایش در آن به طور کامل کنترل می شود و آب گرم وضو خانه هایی که زمینه دسترسی زائران براحتی به آن فراهم است و در فضایی به وسعت حدود 20 هزار متر مربع در نظر گرفته شده است.
وی همچنین به برخی مشخصات سازه ای طرح اشاره کرد و گفت: ستون ها در این طرح  17 تا 23 متر شمع کوبی شده است، خاک نامناسب این منطقه می طلبید که استحکام بنا بیشتر شود از این رو این شمع ها ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه حدود 135 هزار نفر روز کارگر ماهر و ساده و متخصص و کارشناس در این طرح کار انجام شده گفت:  در صحن ویژگی های ممتاز کاشی کاری اجرا شده و آجر کاری منحصر به فرد با معماری قدیم شیراز در این طرح  پیوند دارد.
این مقام ارشد اجرایی بنیادمسکن کشور با اشاره به اینکه تولیت حرم مطهر و مسئولان حرم با همکاران متخصص ما در طراحی و اجرا و مدیریت در هماهنگی های انجام شده خیلی خوب همکاری کردند گفت: مسئولین آستان مطهر خیلی همکاری کردند آنها بسیار شایق و همکار و همدل بودند و این جای سپاس دارد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور با بیان اینکه طرح توسعه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) به لحاظ اجرا رو به اتمام است گفت: کارهای جزیی در اجرا مانده و  چون استقبال در استفاده از طرح زیاد است و ما با خیل عظیم جمعیت روبرو خواهیم بود باید قبل از آن همه تاسیسات و برق و آب و سیستم های بهداشتی تست شود و زیربار قرار گیرد  تا نقصی نداشته باشد، اکنون ما در این مرحله هستیم  و امید است در اوایل فروردین سال آتی این طرح در اختیار مردم قرار گیرد و همگان از آن استفاده کنند.
منبع : تسنیم
کد مطلب : ۵۴۶۶
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما