۰
plusresetminus

در صورت حصول توافق ژنو کدام تحریم ها علیه ایران باقی می ماند؟ + جدول تفصیلی

تاریخ انتشاريکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۲
اجازه بدهید درباره این مساله شفاف حرف بزنم. هیچ معامله بزرگی با ایران وجود ندارد. مذاکرات تنها درباره برنامه هسته ای آن ها (ایران) است. ما کاملا در جریان مسائلی که در منطقه خاورمیانه می گذرد، هستیم. تمام تحریم های ما علیه ایران درباره حمایت از تروریسم باقی می ماند؛ تمام تحریم های حقوق بشری باقی می ماند؛ تمام نگرانی ها درباره بی ثبات سازی خاورمیانه باقی می ماند و این مساله برای یک زمان بسیار بسیار طولانی باقی می ماند.
حافظ نیوز/ معاون وزیر خارجه آمریکا بار دیگر تاکید کرد که در صورت توافق نهایی نیز تحریم های مربوط به حقوق بشر و تروریسم علیه ایران پابرجا می ماند.
به گزارش رجانیوز، وندی شرمن که برای حضور در نشست «سیاست آمریکا در آسیای شرقی» به اندیشکده کارنگی رفته بود در جریان سخنرانی خود به موضوع هسته ای ایران اشاره کرد.
وی در این بخش از اظهاراتش گفت: اجازه بدهید درباره این مساله شفاف حرف بزنم. هیچ معامله بزرگی با ایران وجود ندارد. مذاکرات تنها درباره برنامه هسته ای آن ها (ایران) است. ما کاملا در جریان مسائلی که در منطقه خاورمیانه می گذرد، هستیم. تمام تحریم های ما علیه ایران درباره حمایت از تروریسم باقی می ماند؛ تمام تحریم های حقوق بشری باقی می ماند؛ تمام نگرانی ها درباره بی ثبات سازی خاورمیانه باقی می ماند و این مساله برای یک زمان بسیار بسیار طولانی باقی می ماند.
شرمن ادامه داده است: ما همچنین بسیار نگران وضعیت امنیت و ثبات در منطقه هستیم. علت دیدار روز پنجشنبه جان کری، وزیر امور خارجه با ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی نیز همین مساله است. من هم برای شرکت در اجلاسی در لندن به او می پیوندم. این مساله، علت اصلی ارتباط دائمی ما با اسرائیل است. این مساله، علت اصلی ارتباط دائمی ما با مسئولان اردن و رهبران سیاسی در لبنان است.
معاون وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه افزود: بگذارید صریح بگویم؛ ما در هر سفری که در خاورمیانه انجام می دهیم، درباره این مساله حرف می زنیم و گفتگو می کنیم. زمانی که در ژاپن بودم، با رهبران خاورمیانه دیدار کردم؛ همین طور در چین. البته نگرانی آنان علاوه بر ایران، مساله داعش هم هست. البته این موضوع به معنی اهمیت یکسان این دو پرونده نیست زیرا ایران هم دل خوشی از داعش ندارد. با این حال، اینکه ایران در حال مبارزه با داعش است و ما هم می خواهیم با داعش مقابله کنیم، به معنی همکاری و یا همسانی فعالیت های ما با ایران نیست. ما نگاه دقیقی به آنچه ایران در خاورمیانه انجام می دهد داریم و مذاکرات هسته ای فقط برای مذاکرات هسته ای است.
برای آنکه اظهارات شرمن مبنی بر باقی ماندن تحریم های مربوط به تروریسم و حقوق بشر مشخص شود، جدول تمامی تحریم های آمریکا علیه ایران به تفکیک علت تحریم، سال تحریم، مرجع تحریم و مقدار اثرگذاری بر اقتصاد ایران آمده است.
باید توجه داشت تحریم های یکجانبه امریکا علیه ايران به دو مرجع باز مي گردد.
یک) تحریم هایی که از سوی رئیس جمهوري امریکا اعمال مي شود و به فرمان های اجرایی دولت امریکا علیه ایران مشهور است.
دو) قوانین مصوب کنگره است.
در جدول زیر باید به این نکته توجه داشت که بنا بر تفسیر امریکا، در صورت همکاری کامل ایران که رضایت مقامات امریکا را جلب کند این دولت تنها تحریم هایی را لغو خواهد کرد که یک؛ تحت فرمان های اجرایی دولت امریکا باشد و دو؛ صرفاً برچسب عدم اشاعه داشته باشند و به دیگر موضوعات مربوط نشوند.
دولت امریکا البته این مطلب را هم تلویحاً اعلام کرده است که اگر شرایط به لغو تحریم ها بینجامد، با کنگره درباره لغو تحریم های عدم اشاعه گفت وگو مي کند هر چند که تصمیم گیری در نهایت به عهده کنگره است.
بر این اساس و در بهترین شرایط در صورت پذیرش خواسته های کشورهای ۱+۵ آن تحریم هایی که لغو خواهد شد، این تحریم ها است:
تحریم های فرمان های اجرایی دولت امریکا: تحریم ۱۳۳۸۲ (جدول الف - شماره ۹)، ۱۳۵۹۰ (جدول الف- شماره ۱۳) البته تحریم شماره ۱۳ نیز تبدیل به قانون شده است و بنابر اظهارات مقامات آمریکایی باید در کنگره درباره لغو یا تعلیق آن تصمیم گیری شود.
تحریم های کنگره: بودجه دفاعی ۱۹۹۳ (جدول ب - شماره ۱) و قانون "عدم اشاعه ایران" (شماره ۳) که به قانون "عدم اشاعه ایران، سوریه، کره شمالی" تغییر نام داده است.


منبع: رجانیوز
کد مطلب : ۵۲۲۶
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما