«کشفی» سرانجام از صدا و سیمای فارس رفت/ این صدا و سیما در شان سومین حرم اهل بیت(ع) نبود/ مستند «مَهامَرد» آخرین نقطه پر ابهام کارنامه کشفی در صدا و سیما
تاریخ انتشارشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۱۵
چند درصد اهالی و ساکنان استان فارس بیننده صدا و سیمای مرکز این استان هستند؟ این سوالی است که هیچگاه پاسخ دقیقی از سوی مسئولان ارشد صدا و سیمای فارس به آن داده نشده است
حافظ نیوز/ سرانجام، در حالی که با انتصاب محمد سرافراز انتظار می رفت تغییر و تحولات بنیادینی در سطوح مختلف صدا و سیما از جمله مراکز استانها اتفاق بیفتد محمدباقر کشفی مدیرکل صدا و سیمای فارس از این مرکز رفت. وی که در تابستان 89 جایگزین حجت الله طلایی در ساختمان جام جم شده بود، در حالی فردا دوشنبه از صدا و سیمای مرکز فارس تودیع می شود که در طی مدت 4 سال گذشته، هر روز با موج انتقادات بیشتری مواجه بوده است. «مفهوم سومین حرم اهل بیت(ع)» بزرگترین غائب صدا و سیمای مرکز فارس در چند سال گذشته بوده است، مفهومی که با سفر مقام معظم رهبری در سال 87 به فارس و نامیده شدن شیراز به این اسم، انتظار می رفت منجر به تشکیل کارگروه ویژه ای در صدا و سیمای مرکز فارس برای تبیین صحیح این مفهوم شود اما متاسفانه طی سالهای سپری شده در دوران مدیریت کشفی بر این مرکز، اقدام درخور توجهی در این راستا صورت نگرفت. مفاهیمی چون «ترویج سبک زندگی اسلامی - ایرانی» و یا «اصلاح الگوی مصرف» نیز دیگر گزاره هایی بودند که در دوران کشفی، غفلت بزرگی در مورد ترویج صحیح آنها صورت گرفت تا بدین ترتیب بتوان ادعا نمود صدا و سیمای فارس در این ایام، در تراز رسانه فراگیر سومین حرم اهل بیت(ع) نبوده است.
و اما در جذب مخاطب نیز که یکی از اصلی ترین مولفه های ارزیابی عملکرد یک مدیر رسانه ای محسوب می شود کشفی عملکرد مطلوبی نداشته است. چند درصد اهالی و ساکنان استان فارس بیننده صدا و سیمای مرکز این استان هستند؟ این سوالی است که هیچگاه پاسخ دقیقی از سوی مسئولان ارشد صدا و سیمای فارس به آن داده نشده است و یا شاید نیاز به پاسخ از سوی مسئولین احساس نشده است! در سوی دیگر و در برابر برخی آمارهای منتشر شده از سوی این مرکز در خصوص میزان جذب مخاطب، این سوال وجود دارد که آیا نهادهای نظارتی درون خود سازمان صدا و سیما این آمارها را تایید می کنند؟
گرچه باید اذعان نمود در کنار تولید و پخش برنامه های پرهزینه و سوال برانگیزی چون «خوشا شیراز» که در آن، هر هفته عده ای از بازیگران و یا خوانندگان مطرح به بهانه جذب مخاطب، این امکان را پیدا می کنند که به جای اساتید بزرگ عرصه فرهنگ و علم و ادب که جای خالی آنها در آنتن دو ساعته صبح های جمعه صدا و سیمای فارس همواره احساس شده است حضور پیدا کنند؛ برنامه های درخور تحسینی چون «پزشک شما» نیز تولید و پخش می گردد که آن را می توان نتیجه همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی شیراز و صدا و سیمای فارس دانست.
مستند «مَهامَرد» آخرین نقطه پر ابهام کارنامه کشفی در صدا و سیما
و اما در حالی که هنوز خاطره انتخاب پرابهام کشفی به عنوان چهره ماندگار ورزش و فرهنگ استان فارس در سال گذشته، از یادها محو نشده است در آخرین روزهای حضور وی در صدا و سیمای فارس مستندی به نام «مَهامَرد» از صدا و سیمای فارس در چند نوبت پخش گردید تا ابهامی دیگر در کارنامه مدیرکل این مرکز پیش از ترک این سازمان ثبت گردد. «مهامرد» نام مستندی است که توسط صدا و سیمای مرکز فارس تولید شده است و در آن، از چهره شخصیتی علمی، فرهنگی و ورزشی به نام محمدباقر کشفی مدیرکل این مرکز رونمایی می شود! به راستی آیا جای این پرسش وجود ندارد که چرا یک مدیر با امکانات بیت المال، باید مستندی برای تبلیغ و معرفی خود به جامعه بسازد و این مستند را نیز در چندین نوبت، از صدا و سیمای مرکز یک استان پخش و بازپخش نماید؟ صدا و سیمایی که برای هر ثانیه پخش آگهی های بازرگانی و تبلیغاتی میلیون ها تومان پول از مشتریانش اخذ می کند، چرا باید چندین و چند بار مستند تبلیغاتی آقای مدیر را پخش کند؟ آیا جناب کشفی برای تولید و پخش این مستند وجهی پرداخته اند؟ یا آنکه صدا و سیمای مرکز فارس احساس تکلیف نموده است چنین مستندی را برای رئیسش تهیه و تولید کند؟ و یا اینکه خود رئیس دستور تولید این کلیپ فرهنگی و نه تبلیغاتی! را داده اند؟ این اتفاق پرابهام و ناپسند در حالی رخ داده است که تقریبا مستند سازی از مفاخر و مشاهیر استان فارس در صدا و سیمای این مرکز تقریبا بی سابقه بوده است و در سطح ملی نیز، نمی توان به یاد آورد که مستندی برای تجلیل از علی لاریجانی و یا عزت الله ضرغامی روسای پیشین این سازمان تولید و پخش شده باشد.
در هر صورت با رفتن کشفی از صدا و سیمای مرکز فارس، می توان امیدوار بود مدیر جدید این مرکز پیش از هر چیز، با تشکیل اتاق فکر و کارگروهی از نخبگان رسانه ای و فرهنگی، صدا و سیمای مرکز فارس را تبدیل به یک رسانه مردمی، پرمخاطب و در تراز مفهوم سومین حرم اهل بیت(ع) نماید.
واقعا صداو سيماي فارس طي دوران آقاي كشفي از لحاظ محتوي و جذب مخاطب رو به افول رفت اگرچه آقاي كشفي هيچگاه دنبال كا رسانه اي شايسته و ممتاز نبود و صرفا دنبال قهرمان سازي از خودش بود.
متاسفانه اقدامات آقای کشفی نمونه کاملی از سوء استفاده از بیت المال است و حتما باید نهادهای نظارتی و بازرسی کشور به تخلفات چنین فرد خود شیفته و کذاب رسیدگی کنند فردی که به نابجاو ناحق خود را مهندس ،چهره علمی ،و ورزشی- ملی- جا زده است آنهم در شهری که فقط دانشگاه شیراز آن بیش از هفتصد استاد دارد که چهارصد و پنجاه نفر آنها استاد تمام و دانشیار هستند در مجموع ایشان فردی بود که با هنرمندی تمام به بده وبستانهای استانی و ملی با مدیران مختلف پرداخت و از این طریق و با استفاده از وامدار کردن آنها ،منیت های نفسانی خود را با هزینه کردن بیت المال و نام شهدا و ایثارگران ارضا نمود.نامبرده دست کم در دو سال اخیر قریب دهها رپرتاژ و برنامه در جهت خود ستایی خویش از صدا و سیمای فارس پخش نمود و احدی از مسئولین این شهر هم کوچکترین واکنشی نشان ندادند!!این اقدامات هواپرستانه در حالی است که جوانان و جان برکفان این کشور خونشان در عراق و سوریه برای حفظ کیان تشیع در حال ریختن است و امثال کشفی از این خونها شرم نکرده و نمی کنند امیدوارم این فرد و سایر هم مسلکان و همپالکی هایش در همین دنیا طعم ذلت و خواری را بچشند.
یک استاد دانشگاه