معاون بازسازی و بازتوانی مدیریت بحران کشور در شیراز:
سلیقهای عمل کردن در مدیریت حوادث لطمات زیادی وارد می کند
تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۹
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: سلیقه ای عمل کردن در حوزه مدیریت حوادث لطمات زیادی را وارد کرده که باید اصلاح شود.
محمدفرید لطیفی پیش از ظهر امروز در کارگاه آموزشی مدیریت بحران با حضور فرمانداران و بخشداران استان فارس اظهار کرد: گاه در زمان بحران در یک استان استاندار، فرماندار، مدیرکل راه و شهرسازی و همه در محل حادثه حضور پیدا می کنند و مجموعه ملی نمی تواند به طور دقیق با آنان ارتباط داشته باشد و در استان دیگری ضعف در حضور وجود دارد.
وی افزود: 24 ساعت اول بحران، ساعات طلایی است و اگرچه حضور به موقع عوامل امدادی مهم است اما اگر آنها ادوات و تجهیزات لازم را با خود نبرند و سربار مردم منطقه شوند بسیار نامناسب است.
این مسئول ادامه داد: ایجاد مدیریت یکپارچه، سیاستگذاری، برنامه ریزی و ایجاد هماهنگی بین دستگاه ها در راستای مدیریت بحران، اصلی ترین اهداف تشکیل سازمان مدیریت بحران است.
لزوم جمع آوری اطلاعات گسل ها، طوفان های فصلی، خشکسالی ها و طغیان های فصلی رودخانه ها مواردی بود که وی به فرمانداران و بخشداران گوشزد کرد و باید اطلاعات این موارد از دستگاه های متولی خواسته شود.
معاون امور عمرانی استاندار فارس نیز در این نشست اظهار کرد: گاهی جلسه ای گذاشته می شود و هدفی دارد اما آنقدر مقدمات آن طولانی می شود که اهداف فراموش شده و بحث به بیراهه می رود و در مواردی نیز کسانی که شنونده اصلی باید باشند جلسه را ترک می کنند.
خلیل رضاییان با تاکید بر لزوم استفاده از دانایی و حسن کاربرد قوانین و مقررات اضافه کرد: علاوه بر آن که به افزایش دانایی نیاز داریم اما مشکل اصلی آنجاست که آنچه می دانیم را اجرا نمی کنیم.
معاون استاندار فارس تصریح کرد: ما در بخش مستند سازی بسیار ضعیف هستیم و به همین دلیل از تجارب گذشته استفاده نمی کنیم.
رضاییان بیان کرد: در زمان بحران باید مشخص باشد هر کس کجا مستقر باشد و رسم غلط و توقع نابجایی ایجاد شده که مقام ارشد باید در بحران حضور فیزیکی داشته باشد در حالی که حضور موثر مهم است.
این مسئول ابراز کرد: جدا از ساخت و سازهای زمان طاغوت و ابتدای انقلاب آیا اکنون نیز مجاز به فدا کردن کیفیت به بهانه مشکلات هستیم.
وی افزود: یک ایراد هم داریم که آنها که خط مقدم بحران هستند گاه بضاعت علمی بسیار کمی دارند و لازم است که آموزش جدی بینند و به غیر از این، لازم است که مدیران ما در هر موضوع ابتدا کارشناس امر را به مشورت بخوانند و بعد تصمیم بگیرند.
در این جلسه معاون وزیر کشور سوالاتی را در مورد تعداد فرمانداران حاضر در جلسه و تعداد نفراتی از آنان که آیین نامه و قانون مدیریت بحران را مطالعه کرده اند پرسید که این پرسش با اعتراض حمیدرضا گرامی فرماندار کازرون مواجه شد با این مضمون که وی نحوه برخورد لطیفی را مبتدی ارزیابی کرد، معاون وزیر کشور در پاسخ، عملکرد نامناسب مسئولان در این زمینه و برانگیختن حساسیت آنان به موضوع مهمی چون حفظ جان مردم را دلیل این نحوه پرسش عنوان کرد.