۰
plusresetminus

دو شرط مجلس برای قانونی و قابل اجرا بودن توافق نهایی ایران و 1+5 چیست!؟

تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۰۵
رئیس کمیته هسته ای مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات طرح
ابراهیم کارخانه ای نماینده مردم همدان در گفت وگو با رجانیوز با بیان ضرورت تصویب فوریت طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای گفت: در واکنش به طرحی که در مجلس سنای آمریکا در دست تصویب بود و بر اساس آن اعلام شده است که اگر جمهوری اسلامی ایران تا چهارم فروردین ماه به خواسته های آمریکا تن ندهد، تحریم ها تشدید خواهد شد، مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت تا پشتیبانی قاطعی از تیم مذاکره کننده صورت دهد تا این تیم با پشتوانه ای محکم تر بتوانند با گروه 1+5 مذاکره کنند.
رئیس کمیته هسته ای مجلس خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح در صورت تشدید تحریم ها از سوی امریکا، اعم از نهادهای قانونگذاری همچون کنگره و سنا یا نهادهای اجرایی مانند فرمان اجرایی رئیس جمهور و یا نهادهای قضایی، توافق نامه ژنو لغو خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران فعالیت هایش را در زمینه هسته ای و بسیار گسترده تر از گذشته از سر خواهد گرفت. البته مطابق با این طرح، در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات نیز شرط آغاز اجرای توافق جامع هسته ای لغو تمامی تحریم ها خواهد بود.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران در دوازده سال اخیر به ویژه یکسال گذشته انعطاف بی سابقه و همکاری های بسیار گسترده از خود نشان داده است که در تاریخ روابط با آژانس انرژی اتمی این نحوه همکاری و بازرسی بی سابقه بوده است. البته در طول این مدت هم آژانس بین المللی انرژی اتمی هیچ موردی که نشانه دهنده آن است که ایران وارد یک اقدام ممنوعه و انحرافی شده است، گزارش نکرده است. اما با وجود این به صورت مبهم ادعایی کرده اند که به صلح آمیز بودن این فعالیت ها نمی توانند اطمینان کنند! این در حالیست که در بازرسی های کارشناسی که بیش از هفت هزار ساعت کار صورت پذیرفته است هیچ موردی به عنوان انحراف از مسیر صلح آمیز پیدا نشده است.
وی ادامه داد: آمریکایی ها دائما در روند مذاکرات تیم مذاکره کننده ایرانی را تهدید می کنند، حتی اوباما اخیرا اعلام کرده بود که اگر جمهوری اسلامی ایران تن به خواسته های آمریکا ندهد، من اولین نفری هستم که در کنگره مسئله تشدید تحریم ها علیه ایران را مطرح خواهم کرد و یا اقدامات اخیری که در کنگره آمریکا در دست اقدام هست، این اتفاقات مجلس را بر آن داشت تا در حمایت از تیم مذاکره کننده برای احقاق حقوق مسلم ملت ایران اقدامی را صورت دهد. این طرح در مجلس شورای اسلامی با یک فوریت مطرح شد که با رای قاطع نمایندگان محترم مجلس یک فوریت آن به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه مهم ترین بند طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای چیست. گفت: در صورت تصویب و یا اعمال هرگونه تحریم جدید و یا افزایش تحریم ها توسط آمریکا، توافق نامه ژنو کان لم یکن تلقی و در چارچوب NPT جمهوری اسلامی ایران اقداماتی را به عمل می آورد. این اقدامات شامل فعال سازی کامل مراکز غنی سازی بدون هرگونه محدودیت در میزان غنی سازی اورانیوم حتی تا مقادیر بالا و در چارچوب ماده (4) معاهده NPTو همچنین تکمیل و از سرگیری فعالیت رآکتور اراک طبق طراحی اولیه، از سرگیری غنی سازی 20 درصد در فردو، منع بازرسی فراپادمانی و منع خروج مواد غنی شده از کشور خواهد بود.
کارخانه ای افزود: دومین بند مهم در این طرح اشاره شده است که شرط آغاز اجرای توافق نامه جامع هسته ای لغو کلیه تحریم ها اطلاق شده است. البته جزئیات مطرح شده در طرح هفت مورد میباشد که اگر توافق نامه ژنو لغو شود، اجرایی خواهند شد. و مسئولیت شکست مذاکرات با آمریکا خواهد بود چرا که جمهوری اسلامی ایران نهایت همکاری و شفاف سازی و انعطاف را از خود نشان داده و این آمریکایی ها هستند که دائما بر زیاده خواهی آن ها افزوده میشود.
وی در پاسخ به این سوال که در صورت توافق جامع هسته ای، طبق قانون اساسی این توافق باید در مجلس تصویب بشود، آیا مجلس برنامه ای برای بررسی توافق احتمالی هسته ای دارد گفت: درباره توافق جامع دوشرط اساسی در طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق اساسی ذکر گردیده است، یکی عدم تصویب و یا افزایش تحریم جدید پس از توافق و دیگری لغو کامل تحریم ها به محض اجرای توافق، در واقع خواست های مجلس که در این طرح آمده است باید در توافقنامه جامع لحاظ گردد، در غیر این صورت این توافق جامع از لحاظ مجلس شورای اسلامی قانونی نخواهد بود.
 
متن کامل طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای ملت ایران
نمایندگان ملت سلحشور ایران هرگز اجازه نخواهند داد آمریکایی ها با تهدید به تشدید تحریم ها ایران را وادار به عقب نشینی کنند.
بر این اساس طرح یک فوریتی در جهت حمایت از تیم مذاکره کننده و در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری و در پاسخ به ضرب الاجل آمریکایی ها مبنی بر تحمیل خواسته های نامشروع آنها به تیم مذاکره کننده ی هسته ای تقدیم مجلس شورای اسلامی می شود.
عنوان طرح: الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای ملت ایران
ماده واحده - نظر به این که دولت جمهوری اسلامی ایران انعطاف های فراوان و همکاری های گسترده و فراتر از تعهدات حقوقی بین المللی را در طی سالهای گذشته و به ویژه یک ساله اخیر در چهارچوب برنامه مشترک اقدام 1392/9/3 در راستای شفاف سازی فعالیت های هسته ای به عمل آورده است، در صورت تصویب و یا اعمال هرگونه تحریم جدید و یا افزایش تحریم ها توسط آمریکا اعم از قوه مجریه ( دستگاههای اجرایی، دولت و یا رئیس جمهور آمریکا ) قوه مقننه ( کنگره یا مجلس سنا ) و یا قوه قضاییه دولت موظف است بلافاصله " برنامه مشترک اقدام 1392/9/3 را کان لم یکن تلقی نموده و در چهارچوب NPT اقدامات ذیل را در راستای تحقق حقوق هسته ای ملت ایران به عمل آورد:
فعال سازی کامل مراکز غنی سازی بدون هرگونه محدودیت در استفاده از نوع و تعداد سانتریفیوژ و میزان تولید غنی شده بر اساس ماده (4) معاهده NPTاقدام به تولید و تامین سوخت هسته ای مورد نیاز کشور بر پایه ی سالانه حداقل 190 هزار سو غنی سازی به ازای هر نیروگاه 1000 مگاواتی، بر اساس ماده (4) معاهده NPTتسریع در راه اندازی و بهره برداری از رآکتور تحقیقاتی 40 مگاواتی آب سنگین اراک بر اساس طراحی بومی اولیه با توجه به گسترش دامنه نیاز کشور در عرصه های مختلف پزشگی؛ کشاورزی، صنعتی و دیگر موارد کاربردی در چهارچوب معاهده NPTاقدام به غنی سازی بیست درصد در تاسیسات هسته ای فردو و در هر سطح مورد نیاز فعالیت های صلح آمیز تحقیقاتی و کاربردی کشور در چهارچوب معاهده NPTگسترش فعالیت های تحقیق و توسعه غنی سازی بدون هرگونه محدودیت و نیز ساخت تجهیزات و ملزومات مورد نیاز چرخه سوخت هسته ای با بهره گیری از فناوی های نوین و پیشرفته طبق ماده (4) معاهده NPTمنع هرگونه بازرسی، نظارت و همکاری با آژانس فراتر از توافقنامه پادمان معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) در راستای حراست از امنیت ملی، مصالح و منافع کشورمنع خروج هرگونه مواد غنی شده از کشور و عدم پذیرش محدودیت در مکان، سطح و مقدار ذخیره سازی مواد غنی شده UF6 در چهارچوب توافقنامه پادمانتبصره - لغو تمامی تحریم ها به صورت یکجا شرط آغاز به اجرای توافق جامع هسته ای می باشد.
کد مطلب : ۴۶۹۵
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما


نظرات شما
حسین
feedback
Iran, Islamic Republic of
چی بگم