۰
plusresetminus
تاملی بر نتایج انتخابات شوراهای شهر در تهران و شیراز؛

بازگشت اصولگرایان به صدر؛ از تهران تا شیراز!

تاریخ انتشارسه شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۰
حضور یک ساله اصلاح طلبان بر مسند ریاست شورای شهر پایتخت مستقلان شورای شهر تهران را به این باور رساند که در صورت تداوم این روند، شورای چهارم شهر تهران نیز سرنوشتی مشابه با شورای اول پیدا خواهد کرد و تداوم منازعات سیاسی مجالی برای خدمتگزاری به مردم باقی نخواهد گذاشت!
به گزارش "حافظ نیوز" در حالی که پس از انتخابات خرداد 92، ترکیب راه یافتگان به شورای شهر تهران تصور غلبه اصلاح طلبان بر این شورا را پدید آورده بود، انتخاب «احمد مسجد جامعی» به عنوان رئیس شورای شهر تهران این تصور را به واقعیت نزدیک کرد. گرچه بسیاری از راه یافتگان به شورای چهارم شهر تهران را «مستقلها» تشکیل می دادند، اما رای آنها در سال نخست آغاز بکار شورا به نماد جریان اصلاحات نشان داد اصولگرایان در پایتخت دیگر از جایگاه سابق خود برخوردار نیستند.
اما حضور یک ساله اصلاح طلبان بر مسند ریاست شورای شهر پایتخت، نه تنها فرصتی برای این گروه سیاسی در خصوص استحکام بخشیدن به پایه ها و جایگاه اجتماعی آنها پدید نیاورد، بلکه بررسی عملکرد یک ساله احمد مسجد جامعی و دیگر اصلاح طلبان شورا، مستقلان شورای شهر تهران را به این باور رساند که در صورت تداوم این روند، شورای چهارم شهر تهران نیز سرنوشتی مشابه با شورای اول پیدا خواهد کرد و تداوم منازعات سیاسی مجالی برای خدمتگزاری به مردم باقی نخواهد گذاشت!
در حالی که در یک سال گذشته، بنا بر گفته مهدی چمران نظارت شورای شهر تهران بر شهرداری و دیگر نهادهای مربوطه تضعیف شد و روند تصویب مصوبات نیز در صحن شورا با کندی مواجه گردید، برخی از اعضای این شورا به مسائلی چون انتخاب شهردار و یا طرح های فرهنگی شهرداری همچون طرح تکریم بانوان تنها از دریچه منافع سیاسی و حزبی نگریستند تا بدین ترتیب حواشی سیاسی به وجه غالب برخی فعالیت های اعضای این شورا تبدیل شود.
حال و در دومین سال فعالیت شورای چهارم، مهدی چمران که سال گذشته با 15 رای در مقابل 16 رای مسجد جامعی از ریاست بر این شورای باز مانده بود، با کسب 18 رای مجددا به ریاست شورای شهر تهران رسید و مسجد جامعی با کسب 13 رای از ریاست شورا باز ماند. در واقع کاهش رای مسجد جامعی و انتخاب مجدد مهدی چمران به سمت ریاست شورای شهر پایتخت را باید حامل پیام بسیار مهمی برای اصلاح طلبان پایتخت دانست. پیامی که پیش از این و در انتخابات های متعدد نیز برای این گروه سیاسی تکرار شده اما در تغییر رویه و اصلاح رویکرد آنها تاثیری نداشته است.
انتخابات شورای شهر شیراز نیز که روز گذشته برگزار شد با حواشی خاص خود همراه بود. به گفته هاجری یکی از اعضای شورای شهر شیراز، تحریک اعضای شورا بر علیه یکدیگر با ارسال پیامک‌های فتنه‌انگیز و انتشار مطالب جهت دار در برخی رسانه ها، در دستور کار برخی جریانات سیاسی قرار داشته است. ابراهیم شعرا دیگر عضو شورای شهر شیراز نیز در این رابطه پیشتر گفته بود: دست های پنهان با ایجاد دودستگی فرصت رسیدگی به کار مردم را به تاخیر می اندازند و با نشر اکاذیب و تخریب به زیر سئوال بردن شورا می پردازند.
به نظر می رسد برخی جریانات سیاسی، بر روی پروژه اختلاف افکنی میان اعضای اصولگرای شورای شهر شیراز حساب ویژه ای باز کرده اند و در این راستا، از ظرفیت های سیاسی و رسانه ای نیز بهره می گیرند. اما برگزاری انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر شیراز نشان داد اصولگرایان همچنان می توانند بحران های تحمیلی را به خوبی مدیریت کرده و تهدیدها را به فرصت های خدمتگزاری تبدیل نمایند.
بر این اساس، غلام مهدی حقدل رئیس شورای شهر شیراز با 14 رای بار دیگر رئیس شورای چهارم شد و دیگر اعضای هیئت رئیسه نیز در سمت خود ابقا شدند تا بدین ترتیب، بر شایعات عدم کاندیداتوری حقدل و یا عدم اقبال اعضای شورا به هیئت رئیسه سابق و همچنین دودستگی میان شورانشینان خط بطلان کشیده شود.
در این رابطه، سید احسان اصنافی عضو اصولگرای شورا می گوید: انتخابات امروز شورا نشان داد که اعضا فراتر از برخی شایعات و اختلاف‌افکنی‌ها عمل کردند. اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در دومین انتخابات دور چهارم همچنان بنا را بر وحدت رویه گذاشتند.
اصنافی ادامه داد: در این روزها شاهد آن بودیم که برخی افراد با تخریب شورا به دنبال ماهی‌گیری از آب گل‌آلود بودند که با این انتخابات بطلان مدعای آنان آشکار شد.
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: با وجود آن که جریان حاکم بر شورا اکثریت آرا را داشتند اما در این انتخابات از 10 ناظر مناطق، پنج ناظر خارج از جریان حاکم شورا و جریان اصولگرایی انتخاب شدند که اینها خط بطلانی بر شایعات، سخنان و مسائلی است که مطرح می‌شود. با این انتخابات مشخص شد که برخی افراد در شورا به دنبال اهداف دیگری هستند.
اصنافی ابراز داشت: در انتخابات دور قبل نیز این روند منصفانه وجود داشت و به طور میانگین 30 درصد سمت‌های شورا در اختیار گروهی بود که ما آنها را همراه و همکار خود می‌دانیم اما آنها خود را اقلیت می‌نامند.
این عضو شورا یادآور شد: با وجود آن که 28 درصد آرا شورا در اختیار اقلیت است در این دور نیز حدود 35 درصد سمت‌ها در اختیار همین جریان قرار گرفت.
کد مطلب : ۴۴۷۴
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما