۰
plusresetminus

«تداوم هنجارشکنی» برخی هنرمندان غیر متعهد و یک سوال از مسئولان فرهنگی: با وجود حمایت علنی از هنجارشکنان چگونه می توان جامعه را به سوی فرهنگ اسلامی رهنمون ساخت؟

تاریخ انتشارشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۹
چگونه می توان در شرایطی که هنجارشکنان فرهنگی نظیر لیلا حاتمی از یک حمایت حداکثری از سوی ارگان های دولتی برخوردارند، عموم مردم را به رعایت عفاف و حجاب و اصلاح موارد غیر متعارف در پوشش فراخواند؟
حافظ نیوز/ محمود فریدونی - سرویس فرهنگی - طی چند روز گذشته، انتشار عکس های حضور لیلا حاتمی بازیگر سینمای ایران در جشنواره فیلم کَن مجددا خبرساز شده است. اینکه حضور بازیگران و هنرمندان ایرانی در جشنواره هایی نظیر کَن و یا اسکار، چه دستاورد های فرهنگی و یا غیر فرهنگی برای ایران اسلامی به همراه خواهد داشت و یا بحث پیرامون دستاورد بودن یا نبودن حضور در چنین جشنواره هایی، موضوع این مقال نیست بلکه بحث بر سر نسبت اینگونه هنرمندان با نظام جمهوری اسلامی است.
اختیاری بودن پذیرش دین مبین اسلام امری واضح و مسلم است و بر این اساس، نمی توان به هنرمندانی چون لیلا حاتمی و یا محمدرضا شجریان ایراد گرفت، چرا که شاید امثال آنها تصمیم گرفته اند در زندگی شخصی نسبت به احکام اسلامی بی تفاوت باشند، به همین منوال حضور آنها در خارج کشور با پوششی متفاوت و یا بروز رفتارهای هنجارشکنانه خارج از جامعه اسلامی نیز بیش از آنکه از منظر عمومی قابل بحث باشد، یک امر شخصی تلقی می شود؛ اما همانگونه که ذکر شد نسبت اینگونه هنرمندان با نظام جمهوری اسلامی و تبعات حمایت مسئولان از آن بحث این مقال است.
پیام حمایت علنی و حداکثری مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندانی چون اصغر فرهادی، لیلا حاتمی و یا محمدرضا شجریان چیست؟ ممکن است بسیاری از ما فیلمهای اصغر فرهادی را خوش ساخت و با مضمون بدانیم، ممکن است هنر موسیقی محمدرضا شجریان از منظر بسیاری ستودنی باشد و یا شاید لیلا حاتمی را بتوان یکی از توانمندترین بازیگران زن سالهای اخیر سینمای ایران به شمار آورد، اما هنگامی که این هنرمندان خود را ملزم به رعایت شئونات اسلامی نمی دانند و موارد متعدد هنجارشکنی از سوی آنها هر روز بر پیشخوان رسانه ها، چشم های تیزبین افکار عمومی را معطوف خود می سازد چه دلیلی وجود دارد که سرمایه و توان وزارت خانه ای که متولی نشر فرهنگ اسلامی است صرف آنها شود؟
در آستانه فصل تابستان قرار داریم و به زودی جامعه اسلامی ما شاهد موج دیگری از هنجارشکنی فرهنگی در زمینه پوشش و حجاب خواهد بود؛ به راستی چگونه می توان در شرایطی که هنجارشکنان فرهنگی نظیر لیلا حاتمی از یک حمایت حداکثری از سوی ارگان های دولتی برخوردارند، عموم مردم را به رعایت عفاف و حجاب و اصلاح موارد غیر متعارف در پوشش فراخواند؟ به عبارت صحیحتر اگر برخی از بانوان جامعه ما پوشش امثال لیلا حاتمی را الگوی خود برای حضور در خیابان ها و مراکز عمومی قرار دهند بر سر سرمایه معنوی و عفت عمومی در جامعه اسلامی چه خواهد آمد؟
بد نیست بار دیگر مسئولان فرهنگی دولت تدبیر و امید را به دیدن جدیدترین تصاویر هنجارشکنی برخی هنرمندان غیرمتعهد فراخوانیم و این سوال را مجددا تکرار نماییم: چه لزومی برای حمایت از هنرمند غیرمتعهد وجود دارد؟!
 
 http://www.hafeznews.ir/files/122143.jpg
http://www.hafeznews.ir/files/2260392_390.jpg
http://www.hafeznews.ir/files/2260406_990.jpg
کد مطلب : ۴۴۳۷
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما