۰
plusresetminus
چند نکته پیرامون یک اظهار نظر جنجالی

سو تفاهمی به نام «برگزاری رفراندوم» پس از 36 سال! / آقای رئیس جمهور! شفاف سازی کنید!

تاریخ انتشارسه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۲
با توجه به سو تفاهمی که از بابت سخنان اخیر رئیس جمهور محترم در فضای سیاسی کشور پدید آمده و برخی بدخواهان ملت ایران را به واکنش واداشته، به نظر می رسد شفاف سازی دکتر حسن روحانی تا حد زیادی می تواند به رفع این سوتفاهم کمک نماید
حافظ نیوز/ سجاد زارع - سرویس سیاسی - برگزاری رفراندوم یا همه پرسی، در کشورهای مختلف جهان معمولا در زمانی صورت می پذیرد که حاکمیت آن کشور دستخوش اتفاقات خواسته یا ناخواسته ای شده باشد. بر این اساس، در هنگام وقوع انقلاب های اجتماعی و سیاسی علیرغم وجود نهادهای قانونگزاری و تقنینی نظیر مجلس و یا پارلمان، از آنجا که نظام حاکمیتی دستخوش تغییرات عمده خواهد شد رفراندوم و یا همه پرسی برگزار می شود تا مردم نظر خود را نسبت به آینده سیاسی آن کشور اعلام کنند.
بر این اساس، ریاست محترم جمهور در سخنانی در اولین کنفرانس اقتصاد ایران خواستار رفراندوم شد و گفت: «خوب است بعد از 36 سال یک بار هم که شده این اصل قانون اساسی را اجرا کنیم و برای مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به جای آنکه قانونی در مجلس تصویب شود، ماده قانونی یا برنامه را مستقیم به آرای مردم و همه پرسی بگذاریم.»
از سخنان ریاست محترم جمهور چند نکته می توان برداشت نمود:
- نخست آنکه طرحی سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و یا اقتصادی در دستور کار دولت تدبیر و امید قرار دارد که مجلس شورای اسلامی صلاحیت و یا توان رسیدگی به آن را ندارد و یا بهتر آن است که مردم در این رابطه نظر دهند و نه نمایندگان منتخب آنها در مجلس قانونگزاری، بر این اساس این پرسش و ابهام به صورت جدی مطرح است که کدام طرح سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و یا اقتصادی در مجلس شورای اسلامی نمی تواند به سرانجام مطلوب برسد و نیاز به برگزاری رفراندوم و همه پرسی احساس می شود؟ آیا طرح احتمالی مذکور قرار است تغییری در ساختار و چارچوب حاکمیت و نظام اسلامی ایجاد نماید؟
- همانگونه که اشاره گردید، برگزاری رفراندوم در کشورهای مختلف جهان معمولا در هنگامه انقلاب ها و دگرگونی های اجتماعی و سیاسی رخ می دهد و اساسا، وهن قانون اساسی یک کشور است که مسئولان آن، بخواهند هر از چند سالی آن را به رفراندوم و رای عمومی بگذارند! حال مجددا این پرسش مطرح می شود که مگر قرار است چه دگرگونی عمیقی در ساختارهای اجتماعی و سیاسی کشور روی دهد که نیاز به برگزاری رفراندوم احساس می شود؟ و یا چه دگرگونی عمیق سیاسی و اجتماعی رخ داده است که نیاز به رفراندوم احساس می شود؟
- برداشت دیگری که از لزوم برگزاری رفراندوم می توان استنباط نمود، این است که شاید از دید برخی، مردم از بابت آنچه که در 36 سال گذشته انجام داده و مسیری که پیموده اند پشیمان هستند! و حال نیاز به یک رفراندوم احساس می شود! گرچه بسیار بعید به نظر می رسد مقصود ریاست محترم جمهور این موارد باشد!
در هر صورت، با توجه به سو تفاهمی که از بابت سخنان اخیر رئیس جمهور محترم در فضای سیاسی کشور پدید آمده و برخی بدخواهان ملت ایران را نیز به واکنش واداشته، به نظر می رسد شفاف سازی دکتر حسن روحانی تا حد زیادی می تواند به رفع این سوتفاهم کمک نماید.
کد مطلب : ۴۳۴۵
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما