۰
plusresetminus

یک چاشنی غذا برای ممانعت از زوال عقل

تاریخ انتشارپنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۳
به گزارش جهان به نقل از فارس، مطالعه ای که توسط محققان تایوانی انجام شد نشان داد یک گرم زردچوبه برای حافظه افرادی که فشار خون کمی بالا دارند موثر است. زردچوبه ادویه ای است که در غذاهای آسیایی استفاده می شود و رنگ زرد و نارنجی آن به دلیل رنگدانه ای به نام کورکومین است و با آزمایشاتی که محققان انجام دادند متوجه شدند این ادویه خطر زوال عقل را کاهش می دهد.در این مطالعه ۴۸ نفر بیش از ۶۰ سال که دارای قند خون بالا و بدون دیابت بودند مورد آزمایش قرار گرفتند؛ این افراد به ۴ گروه ۱۲ نفره تقسیم شدند؛ هر روز برای صبحانه ۱۱۹ گرم نان سفید، یک قرص یک گرمی زردچوبه یا دو گرم دارچین یا هر دو با هم به آنها داده می شد اما نان سفید هر روز به شرکت کنندگان داده می شد. دارچین باعث کاهش قند خون می شود و خطر انحطاط عصبی را کاهش می دهد، به همین منظور نویسندگان این مطالعه به شرکت کنندگان دارچین می دادند.حافظه کاری شرکت کنندگان (حافظه کاری توانایی ذهنی است که فرد را قادر به استدلال، حل مسئله یا مشکل و برنامه ریزی می کند) قبل از غذا و ۶ ساعت پس از خوردن غذا بررسی شد.به گفته یکی از نویسندگان این مطالعه تست حافظه کاری ساده است و برای ارزیابی شناخت و پیش بینی وخامت و زوال عقل در آینده بسیار مفید است.نتیجه آزمایشات:زردچوبه باعث افزایش حافظه کاری شد و همراه با دارچین باعث باقی ماندن حافظه و تغییر نکردن آن شده بود؛ به گفته محققان کورکومین زردچوبه احتمالاً نقشی در مکانیسم های مختلف بیولوژیکی، افسردگی را از بین می برد و به دلیل اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خواص ضد سرطانی دارد.زردچوبه را می توان در بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها اضافه کرد به عنوان مثال می توان کمی زردچوبه در چای معمولی یا چای گیاهی اضافه کرد اما افرادی که در معرض خطر سنگ کلیه هستند به دلیل این که زردچوبه سطح اسید اگزالیک در ادرار را افزایش می دهد باید کمتر زردچوبه مصرف کنند.این مطالعه در مجله تغذیه درمانی آسیا و اقیانوسیه منتشر شد.منبع: Journal de Clinical Nutrition
کد مطلب : ۴۲۰۹
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما