آقای روحانی اعتدال به معنای عدول از اصول نیست ، به فکر غرور ملی ایرانیان نیز باشید
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۴
دستیابی به دانش و فناوری هسته ای امروزه با غرور ملی ایرانیان گره خورده است دولت یازدهم پیش از انجام اقدامات شفاف ساز برای جلب نظر مقامات غربی، می بایست اقدامات شفاف ساز و اطمینان بخش جهت جلب نظر افکار عمومی را در دستور کار قرار دهد.
حافظ نیوز/ پس از انجام مذاکرات ژنو و عکسهای یادگاری وزیر امور خارجه کشورمان با جان کری وزیر امور خارجه شیطان بزرگ، در حالی که تا به امروز جریانات رسانه ای داخلی تلاش می کنند این توافق را پیروزی بزرگ قلمداد کنند و حتی برخی رسانه های حامی دولت، آن را با پیروزی ملی شدن صنعت نفت مقایسه می کنند، حال پس از فروکش کردن موج احساسات رسانه ای، سوالات و به عبارت صحیح تر ابهامات پیرامون جزئیات این توافق با وضوح بیشتری نمایان می شوند. ابهاماتی که با گذشت زمان پر رنگ تر شده و بر نگرانی ها در این زمینه می افزایند.
پیش از هرچیز، لازم به ذکر است توافق ژنو را نباید بدون توجه به تاریخ مذاکرات دید و نباید فراموش کرد که اگر توفیقی امروز وجود دارد بر پایه زحمات تیم مذاکره کننده سابق و تلاش طاقت فرسای تیم فنی و مقاومت مردم بنا شده است.
و اما پیرامون توافقات صورت گرفته در دولت یازدهم و به موازات ارج نهادن بر موفقیت هایی که تیم دیپلماسی دولت به آن دست یافته است، توجه به چند نکته ضروری است:
1- هم اکنون پیرامون توازن منطقی میان آنچه داده ایم و آنچه گرفته ایم، ابهامات جدی به وجود آمده است. به عنوان مثال، یکی از خطوط قرمز اصلی که جمهوری اسلامی طی 10 سال گذشته بر آن اصرار ورزیده است، به رسمیت شمردن حق غنی سازی در داخل کشور و با تعریف روشن و صریح ماده 4 معاهده NPT بوده است. دراین باره تیم مذاکره کننده کشورمان تأکید می ورزد که در توافقنامه ژنو حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شده است ولی از سوی دیگر حریف با صراحت اعلام می کند که این حق در توافقنامه نیامده و به رسمیت شناخته نشده است.
2- در توافقنامه ژنو، ابعاد «اقدامات شفاف ساز» که ایران را ملزم به انجام آن کرده اند، تعریف نشده و شفاف سازی مورد نظر حریف بدون مرز رها شده است. از این روی می توان و باید نگران بود که آنچه دشمن از ما خواسته است، بسیار فراتر از مفاد NPT، پادمان مربوطه و حتی فراتر از پروتکل الحاقی باشد و باید از عزیزان تیم هسته ای کشورمان پرسید؛ آیا با پذیرش قید بدون مرز و تعریف نشده «اقدامات شفاف ساز» دست حریف برای مطالبات فراتر از پادمان و پروتکل الحاقی باز نشده است؟!
3- جناب آقای روحانی در مستند تبلیغاتی پیش از انتخابات ریاست جمهوری، سخنان قابل تاملی بیان کردند که شاید امروز زوایای پنهان آن بیش از پیش روشن می گردد. ایشان در این مستند تبلیغاتی فرموده اند: بنده معتقدم خوب است سانتریفیوژ ها بچرخد ولی کارخانه های دیگر هم فعال باشند نه اینکه به خاطر فعالیت کارخانه نطنز ما تحریم باشیم و سایر کارخانه های صنعتی ما با 20 درصد ظرفیت فعالیت کنند یا به طور کلی تعطیل شوند.
معنای صریح این سخنان با توجه به توافقات صورت گرفته اخیر و ابهامات مطرح شده، سبب می شود نسبت به چرخیدن صنایع هسته ای کشور به شدت نگران باشیم.
نگرانی که در صورت تحقق، ایران اسلامی را قطعا از دستیابی به قله های پیشرفت و دانش طی دهه های آینده محروم می کند. در آینده ای نه چندان دور، در جهان صنعتی دیگر هیچ کشوری برای تولید نیروی برق و انرژی به سوزاندن نفت و گاز متوسل نمی شود. پیشرفت های فراگیر و نوین پزشکی هسته ای درب های جدیدی از علوم پزشکی را گشوده اند و غفلت از توسعه و تکمیل دانش هسته ای به معنای محروم شدن از این امر است. یاداوری و شمارش مزایای انرژی هسته ای در این مقال نمی گنجد که برای تبیین آن نیاز به هزاران مقاله تفصیلی است لکن یاداوری چرخیدن چرخ هزاران کارخانه تولید محصولات مصرفی و نچرخیدن چرخ های علوم نوین از جمله انرژی هسته ای در ایران اسلامی، شاید مهمترین عاملی بوده است که رهبر معظم انقلاب را ناگزیر کرده است به دولت یازدهم هشدار دهند:
چارچوب کلی دانش و فناوری هسته ای باید در طول مذاکرات حفظ شود و نباید در این خصوص کوتاهی صورت گیرد
دستیابی به دانش و فناوری هسته ای امروزه با غرور ملی ایرانیان گره خورده است و عدول از آن، قطعا موجب جریحه دار شدن احساسات و غرور پاک ایرانیان خواهد شد.
به نظر می رسد دولت یازدهم پیش از انجام اقدامات شفاف ساز برای جلب نظر مقامات غربی، می بایست اقدامات شفاف ساز و اطمینان بخش جهت جلب نظر افکار عمومی را در دستور کار قرار دهد.