۰
plusresetminus
واکنش رییس شورای شهرستان سروستان به خبر حافظ نیوز

رییس شورای شهرستان سروستان: «احداث سد تنگ سرخ غیر قانونی است» + تصاویر ارسالی از سوی شورای شهرستان سروستان / جوابیه «حافظ نیوز»

تاریخ انتشاريکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۵۹
رییس شورای شهرستان سروستان با ارسال مطلبی، خواستار انتشار آن و توضیح در خصوص سد تنگ سرخ شده است. "پایگاه خبری تحلیلی حافظ" وفق قانون، جوابیه فوق را عینا درج می نماید ولی از این رو که نکات مبهمی در آن به چشم می خورد، جا دارد که در انتها توضیحاتی به آن منظم نماییم.
در پی درج مصاحبه خبری با عنوان سید حسین ذوالانوار: «احداث سد تنگ سرخ چهره شیراز را دگرگون می کند/همه باید تلاش کنند این سد احداث شود/سد تنگ سرخ تهدید زیست محیطی نیست» ، رییس شورای شهرستان سروستان با ارسال جوابیه ای، خواستار انتشار آن و توضیح در خصوص سد تنگ سرخ شده است. "پایگاه خبری تحلیلی حافظ" وفق قانون، جوابیه فوق را عینا درج می نماید ولی از این رو که نکات مبهمی در آن به چشم می خورد، جا دارد که در انتها توضیحاتی به آن منظم نماییم.
 
 
«مدیریت محترم سایت وزین و خبری حافظ نیوز
باسلام
احتراما پیرو درج مصاحبه برادر ارجمند جناب آقای مهندس ذوالانوار نماینده مردم شریف شیراز در مجلس شورای اسلامی در خصوص ضرورت احداث سدتنگ سرخ، خواهشمنداست پیرو مقررات قانونی جوابیه ذیل را جهت روشن شدن افکارعمومی در آن سایت خبری درج فرمایید.
 
برادر ارجمند جناب آقای مهندس سیدحسین ذوالانوار
نماینده فهیم مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحیات
      با درود به روح ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و سلام بر رهبر معظم و فرزانه انقلاب و آرزوی توفیق الهی برای ریاست محترم جمهور وخدمتگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی
 
 احتراما ضمن عرض تقدیر و تشکر از زحمات جنابعالی در کسوت نمایندگی مجلس شورای اسلامی و همکاری های صمیمانه ای که در جهت حل برخی از مشکلات شهرستان سروستان تاکنون مبذول داشته اید، پیرو درج مصاحبه جنابعالی در سایت وزین "حافظ نیوز" به استحضار می رساند همانگونه که مستحضرید استان فارس یکی از استان های مهم و استراتژیک کشور می باشد و شهرستان سروستان نیز به عنوان دروازه ورودی شرق مرکز استان دارای جایگاه ویژه ای است. مردم انقلابی و ولایت مدار این شهرستان نقش موثری در پیروزی انقلاب اسلامی و در ادامه آن دفاع مقدس داشته اند و تقدیم بیش از 220 نفر از بهترین جوانان خود و صدها جانباز و آزاده و ایثارگر در دفاع از آرمان های خود گواه این مدعا است. حضور چشمگیر در عرصه های سیاسی بویژه حماسه سیاسی سال 1392 و رای حداکثری به دولت تدبیر و امید از دیگر افتخارات مردم این خطه ایرانی اسلامی است. در ادامه به اطلاع حضرتعالی می رساند یکی از مسائل مهمی که در چند ماه اخیر باعث تشویش افکار عمومی مردم این شهرستان شده و نگرانی های جدی را بوجود آوره است احداث سد تنگ سرخ شیراز است. بر اساس تحقیقات اساتید دانشگاهی ازجمله اساتیدمطرح زیست محیطی دانشگاه شیراز و متخصصین امر در زمینه های زمین شناسی، محیط زیست و پزشکی و بهداشت اجرای این سد تبعات منفی  و غیر قابل جبرانی در پی خواهد داشت که در ذیل اشاره می شود.
1-  محل احداث این سد در نزدیکی دو گسل مطرح شیراز (گسل بمو در فاصله سه کیلومتری و گسل سبز پوشان در فاصله هفت کیلومتری) واقع شده و مهمتر اینکه استقرار این سد بر روی بافت سست گچی باعث می شود که با توجه به زلزله خیز بودن استان فارس خطر شکستگی این سد و در خطر بودن جان عده زیادی از مردم شیراز وجود داشته باشد.
2- احداث این سد در بالادست و حوزه آبریز دریاچه مهارلو قطعا باعث خشک شدن این دریاچه می شود. دریاچه مهارلو به عنوان یکی از هفت منطقه گردشگری کشور مطرح است و می تواند نقش مهمی در رونق گردشگری استان فارس ایفا کند. احداث این سد تجربه تلخ سایر دریاچه های خشک شده کشوری و استانی مانند ارومیه، بختگان و پریشان را زنده می کند که تحقق دوباره این امر منطقی نیست.
3- مرقوم داشته اید که وجود این سد ضرورتی برای شیراز است اما باید درنظر گرفت که شهرها و روستاهای همجوار این دریاچه چه منفعتی از احداث این سد خواهند برد. آبادی یک قسمت نباید منتهی به تخریب و مهاجرت جمعیت شهرها و روستاهای اطراف دریاچه شود به گونه ای که روند تخلیه این مناطق و تبعات اجتماعی  آن مشکلات بزرگتری را به وجود آورد. همانگونه که مستحضرید ازتصویب طرح انتقال آبهای سطحی شیراز به سروستان قریب به دودهه می گذرد ولی تاکنون نه تنها به سرانجام نرسیده بلکه پیگیری آن نیز متوقف شده و در اظهار نظرهای مختلف مدیران شهرستان شیراز و شورای شهر نیز بااجرای آن مخالفت کرده اند.چگونه است که سد تنگ سرخ علیرغم عدم دریافت مجوز قانونی زیست محیطی برای شیراز ضرورت است اما انتقال آبهای سطحی شیراز به سروستان با دریافت مجوز های قانونی و زیست محیطی ضرورت محسوب نمی شود؟ لذا از جنابعالی به عنوان نماینده قانونگذار انتظار می رود قانون را درنظر گرفته و طرحی را که فاقد مجوز قانونی می باشد قابل اجرا ندانید.
4- دریاچه مهارلو محل ورود انواع فاضلاب های انسانی،صنعتی و بیمارستانی شهرستان شیراز است و این باعث شده که این دریاچه آلوده به انواع سموم بویژه سم ارسنیک باشد. خشک شدن دریاچه باعث ایجاد توفان ریزگرد های نمک سمی خواهد شد که مردم شهرستان های سروستان و حتی خود شیراز را بی نصیب نمی گذارد و باعث افزیش بیمار ها و امراض جدی مانند سرطان خواهد شد. همچنین بخش کشاورزی و باغبانی مهارلو نیز از بین خواهد رفت.
5- طبق ماده 192 قانون برنامه پنجم توسعه اجرای هر طرحی باید مجوز لازم را از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت نماید. طبق اظهارات مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس این طرح مجوز لازم را دریافت نکرده و اجرای آن غیر قانونی است. همچنین ریاست محترم سازمان حفاظت محیط زیست کشور سرکار خانم دکتر ابتکار ( که از اساتید بنام دانشگاهی و باتجربه در عرصه زیست محیطی کشور و خاورمیانه محسوب می شوند) در سفر به شیراز خواستار بازنگری جدی در اجرای این سد شدند.
6- اشاره به صحبتهای ابراهیمی کارنامی مدیرکل محترم حفاظت محیط زیست فارس : به دلیل اینکه فاصله این سد تا دریاچه نزدیک به 50 کیلومتر بوده و نوع خاک بستر رودخانه که سبب فرو رفتن آب می شود و همچنین رها سازی آب در ماه هایی است که شدت تبخیر بسیار زیاد است باید گفت در عمل هیچ اتفاق مبارکی برای رودخانه خشک و دریاچه مهارلو نمی افتد. در منطقه ای که سد تنگ سرخ قرار دارد تاکنون زلزله هایی به بزرگی 6 ریشتری داشته ایم که با توجه به نوع خاک این منطقه که گچی و لغزشی بوده و فرسایش آن بسیار شدید است می تواند در هنگام وقوع زلزله خطرات جدی را به سد و در پایین دست آن شهر شیراز را تهدید کنداین طرح به لحاظ زیست محیطی هیچگونه مجوزی ندارد و ما نیز اخطار خود را صادر کرده ایم اما مجریان طرح هیچگونه توجهی نکردند و بنابراین پرونده این سد به مقام قضایی در شیراز ارجاع داده شده است. ( سایت باشگاه خبرنگاران 08/10/92 )
 نکته قابل توجه این است که بعضی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در اظهار نظری غیر کارشناسانه با دفاع از اجرای این طرح، علت خشک شدن دریاچه مهارلو را انتقال آب های سطحی شیراز به دشت سروستان عنوان کرده اند. این درحالی است که پروژه انتقال آب های سطحی شیراز به دشت سروستان بر خلاف سد تنگ سرخ تمام مراحل قانونی و زیست محیطی خود را طی کرده و بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و هنوز به بهره برداری نرسیده که بخواهد تاثیری در خشک شدن دریاچه مهارلو داشته باشد.در حالی که تاثیر احداث سد تنگ سرخ در خشک شدن دریاپه مهارلو بر هیچ کس پوشیده نیست.
   حال با توجه به نکات فوق و اینکه اجرای این طرح غیر کارشناسی می تواند باعث آسیب های فراوان زیست محیطی و تهدید گونه های مختلف گیاهی و جانوری و از بین رفتن زیبایی های طبیعت و جاذبه های گردشگری و حتی تغیر اقلیم شهر های شیراز و سروستان شده و اینکه جمع کثیری از اساتید معتبر محیط زیست دانشگاه های کشور مخالف اجرای این پروژه می باشند و دولت تدبیر و امید نیز اهمیت ویژه ای برای مسائل زیست محیطی قائل است. از طرف مردم شهید پرور سروستان خاضعانه درخواست داریم نسبت به توقف اجرای این طرح اقدامات لازم را مبذول فرمایید.
با سپاس فراوان
مهدی رجبی سروستانی
رئیس شورای اسلامی شهرستان سروستان»
 
 
"پایگاه خبری تحلیلی حافظ" ضمن ارج نهادن به دغدغه شورای محترم شهر سروستان، لازم می داند نکات زیر را در خصوص اخداث سد تنگ سرخ به استحضار برساند:
 
 1- بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان و اساتید دانشگاهی، احداث سد تنگ سرخ به هیچ عنوان دریاچه مهارلو را با خطر خشک شدن تهدید نمی کند بلکه آب های زیرزمینی حاصل از دریاچه تشکیل شده پشت سد، به دریاچه مهارلو باز خواهد گشت، مضاف بر این علیرغم رویه قبلی که آب به صورت مقطعی و فصلی و بر اثر بارندگی ها و طغیان رودخانه به آن می رسید، پس از احداث این سد، آب رسانی به این دریاچه به صورت مستمر انجام خواهد شد که این مسئله امکان تبخیر آب، به دلیل ورود مستمر و افزایش مدت زمان حیات آب، آب گیری این دریاچه را تثبیت خواهد کرد.
2- ریاست محترم شورای شهر سروستان توجه به منفعت عمومی را در خصوص لزوم عدم احداث این سد مد نظر قرار داده اند این در حالی است که توجه به منفعت عمومی بزرگترین دلیل احداث این سد است. رودخانه موسوم به خشک در شهر شیراز، یک رودخانه فصلی می باشد که در بسیاری از ایام سال خشک بوده و چهره شهر شیراز را با دارا بودن شهرت جهانی و ده ها اثر برجسته تاریخی و توریستی، نازیبا می نماید. از طرفی، در برخی فصول پرباران سال همواره طغیان رودخانه خشک، امنیت و آسایش شهر شیراز با بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر جمعیت ساکن را با مخاطره روبرو می سازد. احداث این سد، علاوه بر از میان بردن خطر طغیان رودخانه خشک در زمان بارندگی های شدید، بستری مناسب فراهم می سازد تا این رودخانه از یک تهدید بالفعل برای شهر شیراز خارج شده و به یک فرصت بالقوه برای توسعه صنعت گردشگری و ایجاد تفرجگاه های درون شهری تبدیل شود. لذا در نظر گرفتن همان منفعت عمومی، بزرگترین دلیل جهت احداث این سد خواهد بود.
3- مخاطرات این سد در خصوص تحریک گسل زلزله و یا عدم مجوز های قانونی، مواردی هستند که پایگاه خبری تحلیلی "حافظ" پس از بررسی های لازم، صحت و سقم آن را به اطلاع عموم خواهد رساند.
در انتها، ضمن تقدیر و تشکر از ریاست محترم شورای شهر سروستان بابت ارسال این جوابیه، پایگاه خبری تحلیلی "حافظ" این حق برای آقای سید حسین ذوالانوار نماینده محترم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز قائل خواهد بود که در صورت صلاحدید، به ارائه توضیحات بیشتر در این خصوص بپردازند.
 
 
تکمیلی/ تصاویر ارسالی از سوی شورای شهرستان سروستان در خصوص وضعیت حال و آینده دریاچه مهارلو
 
 
 

محل احداث سد

 

 

 

 

وضعیت دریاچه در طول سال

 

 

 

وضعیت فعلی دریاچه مهارلو

 

 

 

وضعیت فعلی باغات مهارلو

 

 

 

وضعیت فعلی باغات مهارلو
کد مطلب : ۳۴
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما