به گزارش حافظ نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، منصور واعظی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در 100 سال اخیر تا سال 57 و قبل از انقلاب، 350 باب کتابخانه در کشور تأسیس شده که این تعداد کتابخانه در سال 84 و پیش از دولت نهم و دهم به یکهزار و 600 کتابخانه افزایش یافت.
وی افزود: در دولت نهم و دهم با تأسیس یکهزار و 200 باب کتابخانه در سطح کشور تعداد کتابخانههای کشور به 2 هزار و 800 باب کتابخانه افزایش یافت.
این مسئول خاطرنشان کرد: با افزایش کتابخانههای کشور سرانه کتابخانه در کشور از یک متر به ازای هر 100 نفر به دو متر به ازای این شاخص افزایش یافت.
به گفته وی بخش عمدهای از توسعه کتابخانههای کشور و ارتقای سرانه کتابخانه در کشور ناشی از حضور خیران در این بخش و بخشی نیز از طریق عملکرد دولت و رویکرد رهبری به مسائل فرهنگی به عنوان یکی از مسائل اولویتدار کشور محقق شده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور یادآور شد: از یکهزار و 200 باب کتابخانه جدیدالتأسیس در کشور 800 باب کتابخانه توسط خیران احداث شده است.
واعظی در ادامه سرانه مطالعه در کشور پیش از انقلاب را دو دقیقه اعلام کرد و گفت: در حال حاضر سرانه مطالعه به 79 دقیقه در بخشهای کتاب، روزنامه، اینترنت، قرآن و ادعیه رسیده است.
وی اضافه کرد: از این میزان مطالعه در روز 20 دقیقه به قرآن و ادعیه و 18 دقیقه به کتاب اختصاص دارد که این میزان مطالعه در روز یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در ارتقای فرهنگی کشور محسوب میشود.
این مسئول همچنین افراد باسواد در کشور قبل از انقلاب را 35 درصد اعلام کرد و بیان داشت: میزان افراد باسواد به برکت انقلاب اسلامی امروز به 86 درصد افزایش یافته است و 14 درصد افراد بیسواد کشور به طور عمده افراد بالای 50 سال هستند که باید قبل انقلاب به مدرسه میرفتهاند.
به گفته وی بعد از انقلاب تنها یک درصد از مردم بیسواد ماندهاند که این افراد نیز بیش از 35 سال سن دارند.