زیرگذر زند شیراز از همان آغاز افتتاج و با گذشت ۱۴ سال از زمان افتتاح همچنان با مشکلات مختلفی از جمله مشکلاتی زیستی، محیطی و بصری روبروست.
به گزارش حافظ نیوز به نقل از « آژانس خبری شیراز «شیرازنا» زیرگذر زند شیراز از همان آغاز تا کنون با مشکلات عدیدهای روبرو بوده است.
زیرگذر زند در سال ۱۳۷۸ بعنوان طولانیترین زیرگذر زمان خود افتتاح شد؛ زیرگذری که در طول خیابان زند از منطقهی بهارستان و قبل از ورودی بازار وکیل شیراز آغاز و درچهارراه زند پایان مییابد. این زیرگذر با طول تقریبی ۷۰۰ متر با گذشت ۱۴ سال از زمان افتتاح همچنان با مشکلات مختلفی از جمله مشکلاتی زیستی، محیطی و بصری روبروست.
هواکشهای سنتی و تخریب منظره محوطه تاریخی زندیه
از همان ابتدای افتتاح نبود سیستم مناسب کنترل آلودگی هوای داخل زیرگذر با انتقادهای فراوانی همراه بود. مدتی گذشت و گویی برای رفع این مشکل راحتترین راه از سوی مسئولین برگزیده شد؛ روشی که چندان کارآمد نبود و تغییر آنچنانی در بهبود وضعیت هوای فضای داخل زیرگذر ایجاد نکرد.
برای رفع مشکل زیرگذر زند تعدادی هواکش در زیرگذر نصب شد که خروجی آن استوانههایی به ارتفاع بیش از ۲ متر بود که البته این استوانهها میبایست در محوطهی تاریخی زندیه و ارگ کریمخان قرار میگرفتند. تصور تعدادی ستونهای ناهمگون ۲ متری در این محدوده تاریخی از یکسو و نگاهی به اهداف اجرای پروژه که یکی از آنها ایجاد فضای زیبا و دلنشین در منطقه تاریخی کریمخانی بود همچنان اذهان را با تناقضی بیپاسخ مواجه میسازد.
بهتر میبود از همان ابتدا با استفاده از جت فن اقدام به پاکسازی و پالایش هوای در داخل زیرگذر میگردید تا مسئولان مربوطه اینگونه به فکر استفاده از راههای غیر استاندارد و غیرمنطبق با اهداف اجرایی طرح نیفتند.
زیباسازی فراموش شده
طول ۷۰۰ متری زیرگذر زند و مدت زمان عبور رانندگان در طول زیرگذر، فضای خوب و مناسبی را به منظور اجرای انواع طرحهای زیباسازی بر دیوارههای زیرگذر در اختیار میگذاشت اما متأسفانه همچنان این زیرگذر از طرحهای زیباسازی محروم مانده است تا اکنون میزبان نوشتههای تبلیغاتی پراکنده در آن باشیم که درشان جایگاه معابر شهر شیراز بعنوان شهری فرهنگی نیست.
تاریکی نسبی و بسته بودن درب خروجی زیرگذر
به مشکلات اشاره شده مشکلات گاه و بیگاه خاموشی و تاریکی نسبی زیرگذر و خروجی اضطراری که درب آن بسته است نیز میبایست اشاره نمود تا پروژهای که با تبلیغات زیادی از سوی شهرداری وقت افتتاح گردید، در منطقه تاریخی شیراز همچنان با کاستیها و نقایص زیادی همراه باشد، مشکلاتی که با توجه به روند فعلی امیدی به رفع آنها در کوتاه مدت نیست.