سال ۱۴۰۲؛ استثناییترین سال در دوران اجرا و بهرهبرداری پروژههای کلان عمرانی
تاریخ انتشارسه شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۰۷
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با تأکید بر اینکه امسال یکی از استثناییترین دوران اجرای پروژههای بزرگ عمرانی این کلانشهر را تجربه میکنیم، گفت: این سال طلایی تحول شهری با مشارکت شهروندان در پرداخت به موقع عوارض رقم میخورد.
به گزارش حافظ خبر، حمیدرضا اسماعیلی با حضور در برنامه تلویزیونی شهرراز به مقوله عوارض پرداخت.
او با اشاره به اینکه هرساله براساس نرخ مصوب شورای اسلامی شهر شیراز و تایید فرمانداری از شهروندانی که با واسطه یا بیواسطه از شهرداری خدمات میگیرند وجوهی تحت عنوان عوارض مطالبه میشود، اظهار کرد: این عوارض شامل نوسازی، ساختمانی، صنفی و خودرو و همچنین عوارض دولتی که به صورت غیرمستقیم شهروندان به دولت پرداخت میکنند و دولت نیز سهم عوارض شهرداری را به شهرداری پرداخت میکند، است.
بنا به اظهار این مقام ارشد حوزه مالی در مدیریت شهری؛ شهرداری شیراز با تصمیم شورای اسلامی شهر از ابتدا تا پایان سال به صورت پلکانی در ۱۲ دوره یا ماهانه جهت پرداختکنندگان نقدی عوارض ساختمانی و صنفی اعمال کرده و امسال از اردیبهشتماه این تخفیفها با ۳۰ درصد شروع شد که هر ماه 2درصد به صورت پلکانی کاهش پیدا میکند.
اسماعیلی افزود: هماکنون در سومین دوره تخفیف عوارض هستیم و شهروندان تنها تا پایان هفتم مردادماه فرصت استفاده از تخفیف ۲4درصدی را دارند.
او گفت: طبق قانون درآمدهای پایدار برای نخستینبار طی بازه زمانی یکساله از ۱۴۰۱.۰۵.۲۸ تا ۱۴۰۲.۰۵.۲۸ مالکینی که جرایم دیرکرد عوارض نوسازی سنوات گذشته خود را پرداخت کنند، مشمول بخشودگی جرائم عوارض سنوات گذشته میشوند.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز بیان کرد: شهروندان درصورت پرداخت عوارض نوسازی سال ۱۴۰۲ مشمول 10درصد تخفیف میشوند و همچنین می توانند از 24 درصد تخفیف عوارض برای هزینه پسماند و آتشنشانی که روی قبوض عوارض نوسازی سال ۱۴۰۲ درجشده، استفاده کنند.
اسماعیلی در خصوص جشنواره خوشحسابی اظهار کرد: شهرداری شیراز هرساله یک جشنواره خوشحسابی برای شهروندانی که عوارض خود را بهموقع پرداخت میکنند، برگزار میکند.
او بیان کرد: در جشنواره خوشحسابی سال ۱۴۰۰ ، ۳ میلیارد تومان هدیه به مؤدیان خوشحساب طبق قرعهکشی انجام شده تعلق گرفت و این هدایا شامل مبالغ ۵۰ میلیونی،۲۰ میلیونی و امثالهم بوده است و تقریباً 50 درصد این هدایا به پرداختکنندگان عوارض نوسازی، 30درصد پرداختکنندگان خوشحساب عوارض خودرو و 20درصد به پرداختکنندگان عوارض شغلی تعلق گرفت.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز بیان کرد: در جشنواره خوشحسابی سال ۱۴۰۱ با پیشنهاد شهرداری به شورای اسلامی شهر این هدایا به ارزش ۴.۵ میلیارد تومان رسید که بهزودی بعد از ایام ماه محرم و صفر در یکی از اعیاد و جشنهای مناسبتی قرعهکشی آن انجام میشود.
اسماعیلی با بیان اینکه هرچه زودتر عوارض به شهرداری پرداخته شود به تبع پروژهها زودتر به اتمام میرسد، افزود: تأمین منابع مالی توسط شهرداری میتواند سرعت اجرای پروژه و ارزانتر تمام شدن پروژه را برای شهرداری تضمین کند.
او تأکید کرد: شهروندان با پرداخت به موقع عوارض خود میتوانند در آبادانی و توسعه شهر شیراز نیز سهیم باشید.
این مقام ارشد در حوزه مالی شهرداری شیراز در بحث اجرای پروژههای عمرانی توسط شهرداری اظهار کرد: در بودجه مصوب 2۴هزار میلیاردی سال 1402، 11 هزار میلیارد از دریافت عوارض مردم به شهرداری تامین میشود و 13 هزار میلیارد تومان آن از منابع دیگری تأمین میشود که این منابع شامل صدور اوراق مشارکت، وام، تسهیلات و همچنین فروش املاک و مستغلات با ارزش افزودهای که شهرداری بر روی املاک خود ایجاد میکند و همچنین روشهایی که شهرداری از بازار سرمایهگذاری تامین مالی میکند.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با تأکید بر این موضوع که امسال یکی از استثناییترین دوران اجرای پروژههای بزرگ عمرانی این کلانشهر را تجربه میکنیم، افزود: پروژه توسعه خطوط مترو و احداث ایستگاههای آن از جمله پروژههای بزرگ عمرانی است.
او در ادامه بیان کرد: عملیات بهسازی ۱۸ کیلومتر از کمربندی در قالب جهشهای عمرانی و پروژههای کلان، متوسط و خرد مقیاس دیگری نیز در دست احداث است.
اسماعیلی در موضوع جذب سرمایهگذاری نیز گفت: شهرداری شیراز بستههای خوبی را برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در شهر شیراز تعریف کرده است و در اختیار تمام فعالان حوزه اقتصادی و ساختمانی گذاشته و همچنین سرمایهگذاران بسیار زیادی هم برای همکاری مراجعه کردهاند که باعث انعقاد چندین قرارداد سرمایهگذاری در سال 1401 شده است.
او در ادامه گفت: 15هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایهگذاری منعقد شده که شامل پروژههای توسعه میدان اول به ارزش 3500میلیارد تومان، پروژه پارک آبی به ارزش 1200 میلیارد تومان، پروژه آکواریوم با ارزش600 میلیارد تومان، گذر غذا به ارزش3500 میلیارد تومان و میدان دوم ده شیخ به ارزش 8000 میلیارد تومان است.
این مقام ارشد حوزه مالی شهرداری شیراز اظهار کرد: در همایش بینالمللی سرمایهگذاری که مهمانان مختلفی از اقصی نقاط کشور و خارج از کشور دعوت داشتند، چندین تفاهمنامهی فرصتهای سرمایهگذاری را منعقد کردیم که در پروژههای تلهکابین و شهربازی شیراز در حال مذاکره برای جذب سرمایهگذار هستیم و در پروژههای باغ پرندگان، پارک آبی و آکواریوم نیز با سرمایهگذار عقد قرارداد صورت گرفته و مراحل طراحی و جانمایی نیز انجام شده است.
اسماعیلی در بخش پایانی سخنان خود گفت: شهرداری شیراز با انعقاد 15هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایهگذاری در همایشهای سرمایهگذاری اثبات کرد که با اراده می توان فضایی متفاوتی جهت جذب سرمایهگذار در اجرای پروژههای شهری ایجاد کرد.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز از تمامی علاقمندان به بحث سرمایهگذاری دعوت کرد تا برای همکاری و تعامل جهت آبادانی و توسعه این کلانشهر با شهرداری همراه شده تا شهر شیراز را در بین کلانشهرهای ایران به جایگاه ویژهای در خور شأن و منزلت نام آن برسانیم.