عضو شورای شهر شیراز، متروپل را نماد بیتدبیری و بیکفایتی برخی مسئولان شهری عنوان کرد و گفت: این خطر برای هتل آسمان در شهر شیراز نیز وجود دارد، چراکه اینها نه نماد تخلف مالک بلکه نماد تخلف مسئولان وقت است.
به گزارش حافظ خبر، افسانه خواستخدایی، یکشنبه در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی شورای شهر شیراز گفت: متروپل نماد بیتدبیری و بیکفایتی برخی مسئولان شهری است و این خطر برای هتل آسمان در شهر شیراز نیز وجود دارد، چراکه اینان نه نماد تخلف مالک بلکه نماد تخلف مسئولان وقت است.
وی با بیان اینکه امروز حدوداً بیست سال است که از زمان مجوز اولیه هتل آسمان میگذرد هتلی که پایه و بنیادش بر اساس تخلف و چالش بنا شد، افزود: هتلی که سرمایهگذار آن معتقد است که با امضای همه مسئولان وقت مجوزات لازم مجموعه را با این ارتفاع و شرایط را گرفتهاست و در نهایت این مجوزهای شهرداری بود که هتل آسمان را بر پا کرد.
خواستخدایی با بیان اینکه امروز حادثه متروپل زنگ خطری برای مدیران شهری بهجهت عدم رعایت استانداردها در ساخت و ساز و ضرورت هوشیاری همه مسئولان است، عنوان کرد: هتلی که پس از آتشسوزی هر لحظه در معرض فروریختن است، آسمانخراشی که به دلیل مخدوش کردن جلوههای بصری غرب ارگ کریمخان زند هیچ جایگاهی در بین گردشگران نخواهد داشت و امروز کسانی که برخلاف ضوابط و چارچوب اقدام به صدور مجوز کرده و با زیر پا گذاشتن حفظ حریم آثار تاریخی در برابر این نوع تخلفات اغماض کردند باید به مردم پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه مشابه این ساخت وسازهای غیرمجاز در شهر شیراز کم نیست، افزود: ساختمانهای لوکس شهرک برف فروشان در بلوار حسینی هاشمی از جمله آنها است که بهجهت قرارگیری در خط گسل زلزله هر لحظه در معرض بزرگترین فاجعهها است که امروز شهرداری باید به جدیت جلو اینگونه تخلفات را بگیرد و انگیزه مالی را با حفظ جان شهروندان معامله نکند.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر شیراز در ادامه نطق خود به اقدام شهرداری درباره فرهنگسرای حکمت و شهروند پرداخت و افزود: فرهنگسرای حکمت و شهروند به جهت قیاس و ظرفیت جزء سه فرهنگسرای بزرگ مقیاس این شهر محسوب میشود که متاسفانه علیرغم تذکرات کمیسیون فرهنگی مبنی بر جلوگیری از تبدیل و تغییر کاربری این فرهنگسراها به ساختمان اداری در هفته گذشته مجوز تبدیل فضای فرهنگسرا به شهرداری منطقه ۱۰ داده شده است.
خواست خدایی بیان کرد: به استناد مصوبه ۲۵۸ سال ۱۳۸۶ شورای اسلامی شهر هر گونه استفاده از فرهنگسراها به عنوان محل استقرار پرسنل اداری زیرمجموعه شهرداری ممنوع و فرهنگسراها صرفاً جهت انجام فعالیتهای فرهنگی است و صراحت این مصوبه کفایت تعیین تکلیف این موضوع را برای شهرداری دارد ضمن اینکه در جلسه ۳۶ و ۳۹ کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر موضوع توقف تغییر کاربری فرهنگسرا به شهرداری ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه فرهنگ به مثابه روح نظام اجتماعی است و فرهنگسراها در محلات ظرفیت فرهنگسازی دارند، گفت: فرهنگسرای شهروند در منطقه ۷ شهرداری شیراز تنها فرهنگسرای بزرگ مقیاس در این منطقه کم برخوردار است و تذکر میدهم که مردم این منطقه را از تنها زیرساخت فرهنگی خودشان محروم نکنید همچنین فرهنگسرای حکمت در منطقه در نوع خود کم نظیر و حتی بینظیر است و تنها دلخوشی فرهنگی مردم شهرک گلستان محسوب میشود و پیشنهاد شهرداری جهت جایگزین کردن چند ساختمان و کوچک به جای آن جایگزین مناسبی برای آن محسوب نمیشود.
خواستخدایی عنوان کرد: عدم سیاستگذاری مناسب در سنوات گذشته و عدم برنامهریزی مبنی بر استفاده صحیح از ظرفیت این فرهنگسراها در جهت منافع مردم یکی از دلایل این گونه تصمیمات ناپخته است و اگر سازمان فرهنگی شهرداری هر چه سریعتر برنامه کاربردی جهت در اختیار قرار دادن فرهنگسراها سراهای محلات مجموعههای ورزشی و غیره به شورا ارائه ندهد شورا در این موضوع تصمیم مناسب اتخاذ میکند.
وی از سکوت مصلحتی سازمان فرهنگی شهرداری نسبت به واگذاری فرهنگسراها انتقاد کرد و گفت: انتظار میرفت پافشاری برای جلوگیری از تبدیل فرهنگسراها از طرف سازمان فرهنگی شهرداری شیراز صورت میگرفت که متأسفانه امروز با سکوت مصلحتی این بزرگواران روبهرو هستیم.
خواستخدایی افزود: امروز مناطق یازدهگانه شهرداری بهجهت عدم تزریق مالی در کوچکترین اقدامات خدماتی خود به شهروندان درماندهاند چه رسد به اینکه توان کار عمرانی در منطقه داشته باشند، در حالی که ایجاد انگیزه و خدمت صادقانه در مناطق جهت خدمتگزاری هر چه بهتر به مردم مستلزم نگاه همهجانبه به مشکلات در مناطق شهرداری است.
عضو شورای شهر شیراز با اشاره به لیست منتشر شده جهت تبدیل وضعیت استخدامی شهرداری، گفت: از شهرداری تقاضا میشود توضیحات لازم برای در اولویت قرارگرفتن این افراد را به شورا ارائه دهند.