۰
plusresetminus
دانشگاه شیراز :

فراخوان نخستین جشنوارۀ ملی کسب‌وکار زیست‌محیطی

حرفه سبز
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۰۴
فراخوان نخستین جشنواره‌ی ملی کسب‌وکار زیست‌محیطی (استارتاپ) «حرفه سبز» منتشر شد.
فراخوان نخستین جشنوارۀ ملی کسب‌وکار زیست‌محیطی
به گزارش حافظ خبر،  این جشنواره که برای نخستین‌بار در سطح ملی ازسوی دانشگاه شیراز و براساس اعلام درخواست اداره‌کل محیط زیست استان فارس برگزار می‌گردد، با محوریت احیای تالاب‌های فارس ترتیب یافته است و با حمایت پارک علم و فناوری فارس و صندوق ملی محیط زیست برگزار خواهد شد.

جشنواره‌ی ملی حرفۀ سبز، یک فرآیند کسب‌وکار دانش‌بنیان را هدایت می‌کند
سیدفخرالدین افضلی، مدیر امور فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز، در گفت‌وگو با خبرنگاران ضمن اعلام فراخوان جشنواره‌ی ملی کسب‌وکار زیست‌محیطی (استارتاپ) «حرفه سبز»، به اهمیت برگزاری این رویداد پرداخت و توضیح داد: امروزه، اهمیت پرداختن به علم در کسب‌وکار نوین یا به‌عبارت مرسوم «کسب‌وکارهای دانش بنیان» خود را نمایان نموده است و خوشبختانه مقام معظم رهبری در یک ابتکار جالب، شعار سال 1401 را بر این مبنا قرار داده‌اند. جشنواره‌ی ملی حرفه‌ی سبز، یک فرآیند کسب‌وکار دانش‌بنیان را هدایت می‌کند و توانمندی تمامی دست‌اندرکاران این حوزه را گردهم آورده است تا شانس موفقیت پویندگان این حوزه، بیش از پیش گردد.
وی درخصوص ضرورت پرداختن به حوزه‌ی محیط‌زیست نیز اظهار کرد: حوزه‌ی محیط‌زیست، خواه ناخواه در زندگی روزمره و حرفه‌ای انسان‌ها تنیدگی خاصی پیدا کرده است. از یک طرف مردمی که از مواهب منابع طبیعی و زیست محیطی به‌عنوان منابع تأمین معیشت استفاده می‌کنند، با تخریب محیط زیست دچار آسیب شده و به‌نوعی امنیت معاش آن‌ها به خطر می‌افتد که بایستی روش‌های جایگزین معیشت یا به‌عبارت دیگر تأمین معیشت پایدار برای این دست از مردم ازسوی سیاست‌گذاران در اولویت قرار گیرد تا امنیت و عدالت اجتماعی تأمین شود، نکته‌ی بسیار مهم دیگر پیشرفت‌های بسیار سریع در فناوری‌هایی است که آمیخته به مباحث زیست‌محیطی در حوزه‌های متأثر است و باعث ایجاد کسب‌وکارهای نوین شده است. از این‌رو  استارتاپ‌هایی که در کل دنیا حتی فرصت مهاجرت را پدید آورده است، به‌عنوان یک حوزه‌ی بسیار اقتصادی و با درآمدزایی پایدار مطرح شده و روز به‌روز اهمیت خود را بیش‌تر نشان می‌دهد. 
افضلی افزود: این حوزه علاوه‌بر بسط و گسترش علوم زیست‌محیطی، منابع طبیعی، مهندسی کشاورزی در همه‌ی ابعاد، دارای آمیختگی عمیقی با هوش مصنوعی، متاورس و آی تی، انواع تخصص‌های فنی مهندسی، علوم پایه همچون علوم زیستی و بیوتکنولوژی و... بوده و بنابراین از این منظر نیز، این جشنواره مخاطبین بسیار گسترده‌ای داشته و به همین دلیل در سطح ملی طراحی گردیده و در حال اجراست.
مدیر دفتر ارتباط با جامعه-صنعت دانشگاه شیراز در ادامه به محورهای جشنواره‌‌ی ملی حرفه‌ی سبز اشاره کرد و گفت: محورهای متنوع این جشنواره فرصت بسیار مناسبی به پژوهشگران و صاحبان ایده‌های نو در کل ایران و حتی دنیا می‌دهد. محورهای عنوان شده در این رویداد عبارتند از: ۱.کسب‌وکار پایدار جوامع محلی و کشاورزی، ۲.معاش و کسب‌وکار تالاب‌نشینان، ۳. اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در محیط زیست و کشاورزی، ۴. صنعت و محیط زیست، ۵. تثبیت کننده‌های خاک مالچ و پوشش‌ها، ۶. فناوری‌های نو و محیط زیست و کشاورزی، ۷.انرژی پاک و صرفه جویی انرژی و ۸.تصفیه آلودگی.
وی تأکید کرد: این محورهای عنوان‌شده حاصل ساعت‌ها جلسه با محققین و دست اندرکاران حوزه‌های مرتبط با جشنواره بوده است. موارد متعددی حتی وسایل و لوازم مطرح در حوزه‌ی محیط زیست نیز مورد توجه این جشنواره است که می‌تواند منجر به کسب‌وکار دانش‌بنیان شود.
مدیر امور فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز خبر داد: جشنواره‌ی ملی حرفه‌ی سبز، در سه بخش کلی برنامه ریزی شده است. بخش اول و اصلی رقابت ایدها باعنوان «رقابت استارتاپی» است که همه‌ی افراد شرکت‌کننده از کارگاه‌های زیست‌محیطی و کارگاه‌های مهارت کسب‌وکار نیز بهره‌مند خواهند شد؛ دو بخش دیگر برگزاری کارگاه‌های زیست‌محیطی و کارگاه‌های مهارت کسب‌وکار است؛ یکی از ابتکارهای این جشنواره تدارک برگزاری این دو دوره کارگاه جذاب است که مخاطبان آن متخصصان، دانشجویان و حتی دانشجویان و علاقه‌مندان از هر قشری خواهند بود. کارگاه‌های زیست‌محیطی و همچنین بخش کارگاه‌های مهارت کسب‌وکار به‌صورت غیرحضوری توسط متخصصان سراسر کشور برگزار خواهد شد و به تمامی افراد شرکت‌کننده، گواهینامه‌ی معتبر اعطا خواهد شد، در کارگاه‌های زیست‌محیطی مخاطبان علاوه‌بر آشنایی با دانش روز و تازه‌های محیط زیست با اکوسیستم جذاب استان فارس نیز آشنا خواهند شد.

افضلی، ضمن دعوت از علاقه‌مندان به شرکت در این جشنواره، درخصوص زمان‌بندی این رویداد نیز توضیح داد: ثبت‌نام و شروع به‌کار درگاه اینترنتی جشنواره، همزمان با نیمه‌ی شعبان و ولادت امام زمان (عج) در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۰، ‌با حضور مدیرکل محترم محیط زیست فارس، مسئولین دانشگاه شیراز و سایر دست‌اندرکاران آغاز گردید. ثبت‌نام و پذیرش ایده‌ها تا اول خرداد 1401 ادامه خواهد داشت و داوری ایده‌ها پس از آن انجام می‌شود. البته کسانی‌که زودتر ثبت‌نام کنند تسهیلات بیشتری دریافت نمایند.
وی افزود: شیوه‌ی ثبت‌نام به‌صورت برخط (آنلاین) و شیوه‌ی برگزاری این جشنواره به‌صورت غیرحضوری دیده شده است و این روش، مزیتی است که مشارکت هر شخصی را امکان‌پذیر می‌کند.
او همچنین یادآور شد: جایزه‌های نقدی این جشنواره محدود به حوزه‌ی جغرافیایی خاصی نیست و از طرفی حوزه‌های مطرح در محیط زیست ایران که جدای از مباحث جهانی نیست؛ مورد توجه داوران جشنواره قرار دارد، به‌خصوص مباحث ویژه‌ی ایران و استان فارس که از مهم‌ترین آن‌ها معیشت ساکنان تالاب‌هاست، به‌طور ویژه در این جشنواره دیده شده است. جوایزی همچون 15میلیون تومان جایزه نقدی، تسهیلات کسب‌وکار مانند مکان رایگان برای استقرار شرکت، مربیگری و هدایت رایگان برای ایده‌های کسب‌وکاری و تشکیل تیم و مدل کسب‌وکار و بیرینش پلن(BP)، تسهیلات ارزنده و بدون کارمزد کسب‌وکار صندوق‌های مرتبط ازجمله موارد امتیازهای درنظر گرفته شده است. همه‌ی شرکت‌کنندگان نیز از کارگاه‌های آموزشی تخصصی و مهارتی کسب‌وکار بهره‌مند خواهند شد.
مدیر دفتر ارتباط با جامعه-صنعت دانشگاه شیراز در پایان اظهار کرد: توقع برگزارکنندگان این جشنواره از مسئولان، صاحبان صنایع و شرکت‌ها و عموم مردم همراهی در این مسیر است، طبیعتا نوع همراهی گاهی با شرکت‌کردن، افزایش فرهنگ عمومی و گاه با حمایت‌های مادی متبلور خواهد شد و نشان‌دهنده‌ی درک کاملی از وضعیت حساس و شکننده‌ی محیط‌زیست کشور و فارس خواهد بود. 
ایشان خطاب به اصحاب رسانه نیز، گفت: از طرف دیگر درخواست می‌شود در بازنشر و اطلاع‌رسانی این رویداد و جشنواره، هر شخص مسئولانه تلاش و همراهی نماید و تلاش رسانه‌ای در این زمینه از ارزشمندترین همراهی‌ها به‌شمار می‌رود.
گزارشگر : منیره خسروبیگ
کد مطلب : ۲۵۱۹۳
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما