کلیه فعالین تجاری دارای کالاهای مشمول اعم از تولید کننده وارد کننده، عمده فروش و خرده فروش باید در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند.
به گزارش حافظ خبر، معاونت بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صمت استان فارس با اشاره به استقرار و راه اندازی سامانه جامع تجارت به منظور ساماندهی و شفافیت بازار محصولات تولیدی وارداتی و صادراتی درسطح کشور گفت : با عنایت به ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و پیرو دستورالعمل رصد کالا در زنجیره تجاری کشور که به تصویب هیئت محترم وزیران و مقام عالی وزارت رسیده است الزامات لازم تبیین و ابلاغ شده است.
مهدی حسنی با تاکید بر اینکه مقرر است کلیه ضوابط اختصاصی خرید فروش حمل و نگهداری کالای اساسی از طریق سامانه جامع تجارت صورت پذیرد افزود : الزامات تبیین شده برای واحدهای تولید کننده و وارد کننده مبنی بر ثبت دقیق و به هنگام اطلاعات مقادیر تولید ، توزیع ، صادرات و نگهداری کالا در سامانه جامع تجارت و تاکیدات صورت گرفته در کارگروه تنظیم بازار مبنی بر اهمیت پایش و صحت سنجی اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع تجارت به عنوان مبنای برنامهریزی و مدیریت دربازاراست.
حسنی با اشاره بر تحقق یکپارچه سازی مجوزها ، اسناد و اطلاعات حاصل از فعالیت های تجاری بین دستگاهی افزود : مهمترین اهداف این سامانه ساماندهی اطلاعات و فرآیندهای ورود توزیع و عرضه کالا در زنجیره تجاری کشور، فراهم نمودن امکان رصد و کنترل موجودی کالای اساسی در سطح کشور، نظارت سیستمی جهت تسهیل جلوگیری از گرانفروشی احتکار و قاچاق کالا، بهبود، تسهیل و شفافسازی فعالیت عاملین تجاری، فراهم نمودن امکان اعتبارسنجی و رتبه بندی عادلانه فعالین تجاری است.
وی اضافه کرد : کلیه فعالین تجاری دارای کالاهای مشمول اعم از تولید کننده وارد کننده عمده فروش خرده فروش و غیره ملزم به ثبت نام در سامانه جامع تجارت، ثبت شناسه کالا در سامانه شناسه کالا، ثبت اطلاعات مکان های نگهداری کالا در سامانه جامع انبارها، ثبت اطلاعات تولید واردات و صادرات کالا، ثبت اطلاعات موجودی اولیه ورود و خروج کالا، ثبت اطلاعات خرید و فروش کالا می باشند .
معاونت بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صمت استان فارس اظهار کرد: کالاهای مشمول طرح رصد کالا در زنجیره تجاری و ضوابط مرتبط با آنها از طرف وزارت صنعت معدن و تجارت تعیین و به اطلاع فعالان تجاری می رسد در حال حاضر کالاهای گروه محصولات کشاورزی اعم از برنج و چای وارداتی، روغن و شکر گوشت گاو و گوسفند، حبوبات عدس لوبیا لپه نخود وارداتی، میوه و مرکبات، گوشت مرغ، کره نباتی و حیوانی، گروه لوازم یدکی و قطعات مصرفی خودرو، تایر سنگین و تایر سواری، گروه محصولات سلولزی کاغذ همه طبقه ها، گروه صنایع پایین دستی پتروشیمی، همه طبقه ها، گروه لوازم خانگی و صوتی تصویری، شامل یخچال فریزر یخچال فریزر اجاقگاز تلویزیون و ماشین لباسشویی، گروه تلفن همراه و تبلت همه طبقه ها
گروه دخانیات سیگار و تنباکو گروه محصولات آرایشی و بهداشتی، الکل و ضدعفونی کننده ها پارچه و ماسک، پوشاک خردسال پودر شوینده، گروه مقاطع فلزی شامل مقاطع تخت فولادی مقاطع طویل فولادی، بیلت، بلوم و اسلب گروه مقاطع چوبی همه طبقه ها، گروه مصالح ساختمانی، سیمان گروه مواد غذایی، شیر خشک صنعتی گروه نفت گاز و پتروشیمی، محصولات پتروشیمی و روغن موتور تصفیه اول و همچنین پوشاک، طلا، جواهر و عتیقه جات می باشد و الباقی کالاها به ترتیب توسط وزارت صمت مجددا ابلاغ و اطلاع رسانی می گردد.
گفتنی است: در خصوص لزوم ثبت نام و اخذ نقش سازمان ها، ارگان ها نهاد ها و ... در سامانه جامع تجارت جهت اخذ کالا برای تامین سبد کالایی پرسنل امکان معرفی نماینده صرفاً برای ارگان های دارای اطلاعات محرمانه نظیر نیروی انتظامی و ... مهیا است. و در خصوص سایر ارگان ها نظیر شهرداری ها، بیمارستان ها، کمیته امداد، سازمانها و وزارتخانه های دولتی و ... باید راسا با ثبت نام بالاترین مقام در سامانه، نقش دریافت کنند.