۰
plusresetminus

بررسی چگونگی اجرای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در شورای فرهنگ عمومی استان فارس

تاریخ انتشارشنبه ۴ دی ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۵۷
در مدیریت فرهنگی خود، تحول نیاز داریم. تحول باید اجتهادی باشد؛ مقدمه اجتهاد این است که بدانیم دیگران چه کار می‌کنند. باید بدانیم در غرب و شرق چه می‌کنند و سپس برسیم به اینکه ممکن است اجتهاد و فرهنگ ما اقتضای دیگری داشته باشد و همان که اقتضای فرهنگ خودمان است را اعمال کنیم.
نشست شورای فرهنگ عمومی فارس/ آیت‌الله لطف‌الله دژکام، محمدهادی ایمانیه، حمیدرضا قانعی/ عکس: محمدسجاد شاه‌محمدی
نشست شورای فرهنگ عمومی فارس/ آیت‌الله لطف‌الله دژکام، محمدهادی ایمانیه، حمیدرضا قانعی/ عکس: محمدسجاد شاه‌محمدی
به گزارش حافظ خبر؛ نشست شورای فرهنگ عمومی استان فارس به ریاست آیت‌الله شیخ لطف‌الله دژکام، امام جمعه شیراز و نماینده ولی‌فقیه در فارس برگزار شد.
در این نشست، شورای فرهنگ عمومی به بررسی چگونگی اجرای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی پرداخت و هماهنگی و همکاری همه دستگاه‌ها و نهادهای حکومتی، دولتی و مردمی را برای به سرانجام رسیدن این سند فرهنگی خواستار شد.
آیت الله دژکام با شادباش زادروز حضرت عیسی مسیح و گرامی‌داشت ایام فاطمیه، تبریک به استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس که نایب رئیس و دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی استان هستند، قانعی، دبیر این شورا را جوانی با انگیزه، دانست و از همه مدیران جدید استان خواست تا پیشینه کاری شورای فرهنگ عمومی را بررسی و به آن آگاهی پیدا کنند و گفت: ذیل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی، اتاق فکر و کمیته‌هایی داریم که آموزش مدیران و آشنایی با شورای فرهنک عمومی استان را سامان می‌دهند.
وی با اشاره به نیاز تحول حکمرانی یادآور شد: باید این را بپذیریم که شیوه رفتارهای ما در حکمرانی، گاهی اهداف ما را به طور کلی غیرمحقق خواهد کرد. گاهی نیز کاری را می‌دانیم خوب است، اما چون نمی‌دانیم چگونه آن را انجام دهیم به برآوردی که باید برسد، نمی‌رسیم؛ پس معمولاً تمام زحمات را کشیده و پول را خرج کرده اما به نتیجه نمی‌رسیم. از این رو، چگونه انجام دهیم در فرهنگ، هم مهم است.
امام جمعه شیراز با اشاره به این که باید مدیریت فرهنگی را یاد بگیریم و هیچ کس نباید عار کند که می خواهیم یاد بگیریم، ادامه داد: نمی گوییم هر چیزی که در فرهنگ و تمدن‌های دیگر برای مدیریت می‌گویند را تقلید کنیم؛ با این همه روش‌های مدیریت در زمینه فرهنگ را باید یاد بگیریم. چون ما مقلد نیستیم؛ ولی باید اجتهاد داشت و مجتهد کسی است که می‌فهمد دیگران چه می‌گویند و سپس دیدگاه خود را بیان می‌کند.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری افزود: در مدیریت فرهنگی خود، تحول نیاز داریم. تحول باید اجتهادی باشد؛ مقدمه اجتهاد این است که بدانیم دیگران چه کار می‌کنند. باید بدانیم در غرب و شرق چه می‌کنند و سپس برسیم به اینکه ممکن است اجتهاد و فرهنگ ما اقتضای دیگری داشته باشد و همان که اقتضای فرهنگ خودمان است را اعمال کنیم. بنابراین برپایه دانش باید تلاش کنیم که مباحث خود را استوار کنیم و جلو ببریم.
نماینده ولی‌فقیه در فارس خاطرنشان کرد: همه ما باید بدانیم که اگر ایمان و تقوا نباشد آسیب می‌بینیم؛ چراکه اگر  دانش باشد و مدیریت را به عهده بگیرد ولی ایمان و تقوا نباشد، مدیر دچار فساد می‌شود؛ پس باید در زمینه گزینش مدیران تلاش کنیم و ایمان و تقوا را در نظر بگیریم. تخصص، توانمندی، تدین و تعهد ویژگی‌هایی است که باید به دنبال آن باشیم. چون از ایمان افراد اطلاع نداریم شاید دچار اشتباه شویم با این همه باید زحمت خود را برای انتخاب شایسته‌ترین‌ها انجام دهیم. این مسئله را باید در عرصه فرهنگی و در مدیریت‌هایی که همکاری می‌کنند تا کار فرهنگی جلو رود، دنبال کنیم.
وی با اشاره به اجرایی شدن برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی استان، بیان داشت: کارهای کارشناسی برای تنظیم این سند انجام و سند مصوب شد. نباید دنبال با اشکال و گیرهای آن، از اجرایی شدن آن جلوگیری کرد. هرچند اگر جایی نقص داشت در آینده می‌تواند اصلاح شود. اینکه اجرا را معطل کنیم چون به نظر می‌رسد سند می‌تواند کامل‌تر شود، درست نیست چراکه اینگونه تا روز آخر گیر هستیم و اجرا نمی‌شود و کار زمین می‌ماند. پس بایستی اگر نگاهی در راستای اصلاح دارند به دبیرخانه ارائه دهند تا در آینده اصلاح کنیم. این کار عیبی ندارد و بسیار خوب است. از این به بعد جلسه باید جلسه کاری باشد و درصدد اجرای سند باشیم و همین مصوب شده را جلو ببریم. هر جا نقصی دیده شد دستمان برای اصلاح باز است هرجند الان وقت این نیست که اجرا را متوقف کنیم.
دژکام با اشاره به آموزش برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی به مدیران فرهنگی و مسئولان به ویژه 6 مدیرکل فرهنگی استان، خواستار هماهنگی و همکاری همه دستگاه‌ها و نهادها برای اجرای آن شد و گفت: میزهای پژوهشی ذیل اتاق فکر شورا باید فعال شوند. این پشتیبان فکری و نظری آن برای اجرا است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی از استاندار فارس خواست تا برش استانی سند جامع علمی استان را نیز بر پایه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی تدوین کند و این هماهنگی را زمینه‌ساز بالندگی و پیشرفت هر دو سند در اجرا دانست.
دکتر محمد هادی ایمانیه نیز در این نشیت با بیان اینکه دبیر این شورا باید برنامه سالانه جلسات را از هم اکنون اعلام کند، افزود: این اقدام سبب می‌شود مدیران بتوانند برنامه خود را بر اساس زمان برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی مشخص کنند و با این حرکت جایگاه فرهنگی استان فارس را نشان دهند.
استاندار فارس با تاکید بر اهمیت برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در فارس، اظهار کرد: اجرای این سند نیازمند برنامه ریزی و مدیریت مالی است که سازمان برنامه و بودجه استان باید این برنامه را آماده کند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: دوره های آموزشی لازم برای تسلط و آشنایی هر چه بیشتر مدیران با برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی باید برگزار شود.
پیگیری قاطع و محکم مصوبات جلسات شورای فرهنگ عمومی از دیگر درخواست های استاندار فارس بود وی از مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست در شروع هر جلسه میزان انجام و اجرای مصوبات جلسات گذشته را اعلام کند.
دکتر ایمانی تاکید کرد: آنچه در جلسات مطرح می شود و به نتیجه می‌رسد صرفاً یک مصوب نیست و باید به اجرا در آید.
نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به اینکه تعداد کمی از مدیران در کارگاههای آموزشی مربوط به شورای فرهنگ عمومی حاضر می شوند یادآور شد: اگر این دوره های آموزشی به صورت مناسب تدوین شود و مدیران بدانند محتوای ارائه شده برای آنها کار گشا است حتماً شرکت خواهند کرد.
وی همچنین پیشنهاد داد کمیته ای جهت تعیین عناوین آموزشی تشکیل شود.
استاندار فارس همچنین پیشنهاداتی درباره دستور جلسات آینده شورای فرهنگ عمومی استان ارائه داد.به اعتقاد دکتر ایمانیه همه پروژه های استان فارس باید پیوست فرهنگی داشته باشند.
تبیین جایگاه سومین حرم اهل بیت در شیراز و تدوین سندی به این منظور از دیگر مواردی بود که استاندار فارس بر لزوم توجه شورای فرهنگ عمومی استان به آن تاکید کرد.
دکتر ایمانیه خاطرنشان کرد: توجه به ریشه های فرهنگی جامعه از جمله دانشگاه فرهنگیان که حوزه مهم آموزش و پرورش دانش‌آموزان را برعهده دارد نباید مغفول واقع شود.
توجه به فرهنگ ایثار و شهادت در ابعاد مختلف مهدویت، نماز، قرآن، تفسیر قرآن و تسلط به قرآن و توجه به امر به معروف و نهی از منکر که انجام سایر فرایض را ممکن می‌کند، از دیگر مواردی بود که استاندار فارس خواهان مطرح شدن آنها در جلسات آتی شورای فرهنگ عمومی استان شد.
حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و دبیر شورای فرهنگ عمومی این استان نیز در این نشست با اشاره به فرمایش‌های مقام معظم رهبری در نخستین دیدار با دولتمردان سیزدهم در زمینه لزوم تحول انقلابی ساختارهای فرهنگی گفت:  استان فارس با تصویب برش استانی سند مهندسی فرهنگی در این زمینه در کشور پیشرو است. 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اظهار داشت:‌ در یکی از جلسات اخیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز تاکید شد که تجربه استان فارس در این عرصه الگویی برای دیگر استان‌ها خواهد بود و در حوزه بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگ نیز می‌طلبد مدیران دستگاه‌های اجرایی استان الگویی با قابلیت تعمیم به کل کشور ارائه کنند. 
قانعی همچنین گفت:‌ برش استانی سند مهندسی فرهنگی استان فارس هم اینک در حال طی مراحل نهایی چاپ است.
گزارشگر : محمدمهدی اسدزاده
کد مطلب : ۲۴۴۳۸
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما