۰
plusresetminus
در استان فارس،

همیشه جایی برای پیرمردها هست

تاریخ انتشارپنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۳۴
گزارشی درباره کاهش نرخ جمعیت در فارس/ از نیمه دوم سال گذشته، جمعیت استان به سمت رشد منفی حرکت کرده و نرخ موالید به شدت کاهش داشته است.
همیشه جایی برای پیرمردها هست
با گذشت هفت سال از ابلاغ سیاست‌های جمعیتی مقام معظم رهبری نه تنها وضعیت جمعیت مطلوب نشده که به تایید بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران جمعیت‌شناسی روند سنی و باروری جمعیت در ایران مطلوب نیست.
محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزیر ورزش شرایط جمعیتی کشور و کاهش آن را با عنوان "شتابزده" ذکر کرده است. به گفته وی از 6 ماهه دوم سال 99 جمعیت به سمت رشد منفی حرکت کرده و نرخ موالید به شدت کاهش داشته است.
وی شرایط کنونی کشور را به لحاظ جمعیتی در پنجره طلایی عنوان کرده و خواستار مدیریت درست این پنجره طلایی برای آینده شده است چراکه تندگویان معتقد است اگر این روال ادامه یابد ایران در آینده با یک حفره جمعیتی روبه‌رو می‌شود.
این وضعیت در استان فارس نیز مشاهده می‌شود تا جایی که «علیرضا انصاری» مدیرکل ثبت احوال استان فارس از پیر شدن جمعیت این استان خبر داده است. به گفته وی نرخ رشد طبیعی جمعیت در سال گذشته 6 دهم درصد بوده که بیانگر کاهش نرخ رشد جمعیت است.
نکته قابل توجه در سطح ملی و استانی این است که هیچ یک از مسئولان و مرکز آمار از نرخ رشد جمعیت در سال گذشته اطلاعات آماری دقیقی ارائه نکرده‌اند و همه آنچه از سوی مسئولان ذکر می‌شود فاصله دو سرشماری 90 و 95 است که قطعا این آمار در سال‌ها تغییر قابل توجه داشته است.
به نظر می‌رسد که اقدامات جدی‌تری برای سیاست‌های تشویقی فرزندآوری و افزایش جمعیت لازم است که در همین راستا طرحی در مجلس با عنوان جهش جمعیت تصویب شده است که نمایندگان امیدوارند اجرای آن بتوان شرایط جمعیتی کشور را بهبود بخشد.
در همین رابطه جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، پیر شدن جمعیت را عاملی برای از دست دادن تحرک و پویایی کشور می‌داند و معتقد است که به تبع پیری جمعیت ابتکار، نوآوری، خلاقیت و یافته‌های علمی نیز در جامعه کاهش پیدا می‌کند. 
قادری با یک رویکرد اقتصادی به این وضعیت می‌پردازد و می‌گوید: پیر شدن جمعیت هم انگیزه برای سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد و هم اینکه در یک نگاه بالاتر جمعیت مسن هزینه‌هایی را به کشور تحمیل می‌کند. 
به گفته نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس جمعیت مسن و پیر شدن جامعه ایرانی نه تنها به لحاظ اجتماعی و اقتصادی تاثیرات منفی دارد بلکه جایگاه و تاثیرگذاری کشور در معادلات منطقه‌ای  و جهانی را نیز کاهش می‌دهد.
وی معتقد است که باید مشوق‌هایی برای فرزندآوری در نظر گرفته شود تا خانواده‌ها تشویق شوند و تعداد فرزندان خود را افزایش دهند. قادری از تصویب طرح جهش جمعیت در مجلس شورای اسلامی خبر می‌دهد که در حال حاضر برای تایید به شورای نگهبان رفته است.
نماینده مردم شیراز می‌گوید: مشوق‌های خوبی در این طرح پیش بینی شده تا بخشی از هزینه‌های فرزندآوری به وسیله حاکمیت پذیرفته شود و منابع مالی، اولویت‌های آموزشی و کاری در طرح دیده شده و  البته باید روندهای غلط  گذشته هم اصلاح شود.
براساس گفته‌های قادری پس از تایید و تصویب شورای نگهبان این طرح 4 - 5 سال به صورت قانون موقت اجرا می‌شود تا معایب برطرف و تبدیل به قانون دائمی شود.
کاهش جمعیت از جنبه‌های مختلف یک کشور و آینده آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد بنابراین این روزها هشدارهای جدی از سوی جمعیت‌شناسان مبنی بر صفر شدن رشد جمعیت مطرح می‌شود که باید از سوی متولیان امر جدی گرفته شود و  با فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب زمینه ازدواج و فرزندآوری را مهیا کنند.
منبع: تسنیم
کد مطلب : ۲۳۵۷۴
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما