۰
plusresetminus

هر آنچه از کاوازاکی باید بدانید/ ارتباط کاوازاکی و کرونا

تاریخ انتشارسه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۲:۰۸
بیماری کاوازاکی این روزها باعث ترس و نگرانی بسیاری از خانواده ها شده و شایعاتی نیز مبنی بر ارتباط مستقیم این بیماری با پاندمی کرونا دست به دست می شود.
هر آنچه از کاوازاکی باید بدانید/ ارتباط کاوازاکی و کرونا
 ایران ریپورتس98 نوشت: در روزهای اخیر یک بیماری جدید که بیشتر بر روی کودکان تاثیرگذار است، شایع شده و درحال پیشروی می باشد که در محافل علمی و پزشکی با نام کاوازاکی شناخته می شود .
** کاوازاکی چیست؟

این بیماری نادر که در گذشته نیز وجود داشته، عروق خونی اطفال را تحت تاثیر قرار داده و عروق کرونی، رگ هایی که خون را به عضله قلب می رسانند را درگیر می نماید .
این بیماری که بیشتر در شیرخواران یک تا دو ساله در تمام دنیا گزارش شده، اگر به موقع شناسایی شود، می تواند بدون عوارض بلندمدت بهبود یافته البته می بایست تا مدت ها تحت نظر پزشک متخصص باشد .
بیماری مذکور در پسران بیشتر از دختران خردسال شایع بوده و خطرناک ترین بازه سنی شامل خردسالان 18 تا 24 ماهه می باشد .
بیماری کاوازاکی که برای نخستین بار توسط پزشکی ژاپنی به نام تامی ساکو کاوازاکی در سال 1967 گزارش شده، بیشتر در اواخر زمستان و اوایل بهار شایع می شود، هنوز علت قطعی برای آن ارائه نشده است .
** علائم بیماری کاوازاکی

مهم ترین علائمی که برای بیماری کاوازاکی عنوان شده عبارت اند از بی قراری و تحریک پذیری، تبی است که حداقل پنج روز طول بکشد، قرمز شدن چشم‌ها، ایجاد بثورات جلدی، زبان و لب‌های متورم، قرمز و ترک‌خورده، دست و پای متورم و قرمز، غدد لنفاوی متورم در گردن می باشد .
شدت و میزان علائم در کودکان با یکدیگر متفاوت بوده و در کودکان زیر یک سال علائم بیماری به صورت ناقص بروز می نماید که این امر باعث سخت تر شدن تشخیص بیماری می شود .
** تا دیر نشده باید بیماری تشخیص داده شود
اگر نوزاد و یا کودکی علائم بیماری کاوازاکی را داشته باشد، باید فورا به پزشکمراجعه نمایند، هر چند به دلیل عدم وجود تست و آزمایشی خاص برای تشخیص آن، پی بردن به ابتلای کودک به بیماری کاوازاکی دشوار می باشد .
اگر کودک در زمان طلایی بیماری به پزشک مراجعه نکرده و بیماری تشخیص داده نشود، در آینده می تواند مشکلات قلبی و عروقی را برای وی به همراه داشته باشد پس پیشنهاد می شود در صورت داشتن یکی از علائم کطرح شده برای بیماری کاوازاکی کودک را هرچه سریع تر به پزشک برسانید .
** تشخیص بیماری کاوازاکی

همانطور که پیش از این ذکر شد، تشخیص بیماری کاوازاکی دشوار است. این بیماری به روش های بالینی توسط پزشک متخصص تشخیص داده می شود .
زمانی احتمال بسیار مبنی بر ابتلای کودک به کاوازاکی وجود دارد که کودک تب شدید و غیرقابل توجیه را برای بیش از 5 روز به همراه دو علامت دیگر این بیماری را داشته باشد .
** مدت زمان بیماری
بیماری کاوازاکی بیماری است با سه مرحله، یک حاد، که دو هفته اول بیماری را شامل می شود و زمانی است که تب و دیگر علایم مشاهده می شود. مرحله دو تحت حاد، هفته دوم تا هفته چهارم است مرحله ای که در آن تعداد پلاکت ها رو به افزایش است و آنوریسم ها می توانند ظاهر شوند. مرحله سوم، مرحله بهبودی و نقاهت است که از یک تا سه ماه است و آن موقعی است که تمام تست های آزمایشگاهی به حالت عادی برمی گردند و برخی از ناهنجارهای عروق خونی از بین می روند و یا اندازه های آن ها کاهش می یابند .
در صورت عدم درمان ، این بیماری ممکن است خود بخود محدودشونده باشد و بیش از دو هفته طول نکشد ، آسیب کرونری مشابه بالاخواهد بود .
** درمان بیماری کاوازاکی

اغلب کودکان مبتلا به بیماری کاوازاکی درمان می شوند و در معدود مواردی علیرغم درمان و داروهای مناسب، کودک دچار عوارض قلبی و عروقی شده است. گفته می شود که راه پیشگیری از آن وجود ندارد اما بهترین عمل تشخیص به موقع و شروع زودهنگان درمان می باشد تا عوارض آن به حداقل برسد .
برای درمان بیماری کاوازاکی پس از تشخیص، کودک در بیمارستان بستری شده و تحت مراقبت شدید قرار می گیرد. به سرعت قلب کودک را آزموده و برای کاهش میزان درگیری های قلبی ، به محض آنکه تشخیص بیماری داده شد باید درمان آن شروع شود .
درمان شامل ایمونوگلوبولین داخل وریدی تک دوز و با دوز بالا و آسپرین است. این درمان التهاب را کاهش داده و به طور چشمگیری علایم حاد را بهبود می بخشد. دوز بالای ایمونوگلوبرلین داخل وریدی بخش ضروری درمان است به گونه ای که قادر است عوارض قلبی را در درصد بالایی از بیماران کاهش دهد. اگرچه این درمان گران است اما درحال حاضر به صورت موثرترین درمان مطرح می باشد، در بیماران با عوامل خطرات خاص، کورتیکواستروئیدها به طور همزمان ممکن است داده شود. بیمارانی که به یک یا دو دوز پاسخ نمی دهند ، برای درمان آن ها گزینه های دیگری نیز وجود دارند که شامل دوز بالای کورتیکواستروئیدهای داخلی وریدی و دارو درمانی بیولوزیک می باشد  .
** کرونا و کاوازاکی

پیام طبرسی، معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه سندرم کاوازاکی سالهاست که در میان کودکان شایع می باشد، درمورد ارتباط آن با ویروس کرونای جدید گفت: بسیاری از ویروس‌ها می‌توانند باعث کاوازاکی در کودکان شوند، اما نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، این است که در حال حاضر می توان گفت که یکی از علل بروز این سندرم در کودکان احتمال دارد ویروس کووید-۱۹ یا همان عامل بیماری کرونا باشد .
اما مسعود مردانی، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه هیچ جای نگرانی درمورد بیماری کاوازاکی وجود ندارد، تصریح کرد: با وجودی که علائم هر دو بیماری همچون تب و گلودرد شبیه هم هستند اما کاوازاکی هیچ ارتباطی با کرونا ندارد .
وی ادامه داد: علیرغم شایعاتی که در فضای مجازی در این خصوص وجود دارد، هیچ نگرانی وجود ندارد و مردم اخبار را تنها از منابع موثق پیگیری نمایند .
پیش از این نیز گفته های علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت موید عدم ارتباط کرونای جدید با کاوازاکی می باشد .
البته علیرضا زالی، متخصص جراحی مغز و اعصاب و فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران ارتباط بیماری کرونا و کاوازاکی را رد نکرده اما گفته است که لزوما ارتباطی نیز ندارند .
** تشخیص زودهنگام کلید درمان کرونا و کاوازاکی
بنابر موارد مطرح شده پیرامون کرونای جدید و بیماری کاوازاکی، بهترین راه پیش روی خانواده ها، پیشگیری می باشد بدین نحو که با مشاهده کوچکترین علامتی، کودک خود را نزد پزشک برده تا درصورت بروز هرگونه مشکل و بیماری، به سرعت مراحل درمان وی آغاز شود .
گزارش از محمد صادقی
انتهای پیام/
کد مطلب : ۲۲۸۸۳
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما