به گزارش
ایران ریپورتس98به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان فارس، این کارگاه مجازی که با هدف یادگیری بیشتر وتمرین قصهگویی مربیان و اعضای انجمن قصهگویی کانون در شرایط بحرانی کرونا و توانمندسازی آنان، برنامهریزی شده بود، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ساعت ۹ تا ۱۱ برگزار شد.
راهبری کارگاه مجازی قصهگویی را الهام دارابی، قصهگو، مسوول دبیرخانه بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان کشور و رییس گروه پژوهش و ترویج قصههای ایرانی بر عهده داشت.
الهام دارابی در اولین کارگاه مجازی قصهگویی که با حضور مربیان و کارشناسان کانون فارس و جمعی از علاقهمندان از نهاد کتابخانههای عمومی همراه بود شیوههای ورود به قصه و شروع خوب قصهگویی را برشمرد. رییس گروه پژوهش و ترویج قصههای ایرانی، شیوههای ورود واضح و روشن، مشارکتی، خاطرهگویی، بازی، شعرخوانی و استفاده از ابزار را از مهمترین شیوههای ورود به قصه عنوان کرد که در بستر زمان و مکان و بر اساس شخصیت ها و قهرمانان قصه شکل میگیرند.
از نظر او، قصهگو برای استفاده از هر کدام از روشهای گفته شده باید به جنس و سن مخاطب، توانمندی خود قصهگو، بداهه پردازی، کنترل فضای قصه و مخاطب، تسلط کامل بر صحنه و مخاطب، خلاقیت و جذابیت توجه داشته باشد.
دارابی بخش عمده موفقیت قصهگو را مسلزم شروع خوب قصه دانست و گفت: یک شروع جذاب، غافلگیرکننده و پر انرژی میتواند قصه و قصهگو را تا همیشه در ذهن مخاطب ماندگار کند. به گفتهی او اگر قصهگو در شروع قصه موفق باشد پل ارتباطی محکمی را بین خود و مخاطب ایجاد میکند که این پیوند تا پایان قصه گسستنی نیست.
او خطاب به قصهگویان گفت: حضورتان در صحنه قصهگویی را طراحی کنید و با کشف نقطه طلایی صحنه بر مخاطب و فضای موجود مسلط شوید.
انتخاب خاطره مناسب با قصه که هم کوتاه باشد و هم جذاب، ایجاد حس شادی و امید و عشق، انتخاب بازیهای متناسب با گروه سنی مخاطب و محتوای قصه، انتخاب اشعار مناسب، استفاده از ابزار خلاق، نو و ساده که دست و پاگیر نباشد از دیگر مواردی بود که مسوول دبیرخانه بینالمللی قصهگویی کانون آن را در اجرای موفق یک قصه بااهمیت دانست.
این کارگاه مجازی که با هدف یادگیری بیشتر وتمرین قصهگویی مربیان و اعضای انجمن قصهگویی کانون در شرایط بحرانی کرونا و توانمندسازی آنان، برنامهریزی شده بود، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ساعت ۹ تا ۱۱ برگزار شد.
مدیر کل کانون فارس: قصهگویی یک سرمایه فرهنگی است
زهرا افتخاری در اولین گارگاه مجازی قصهگویی با موضوع مبانی قصهگویی که در اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان فارس در شیراز برگزار شد. گفت: قصهگویی یک سرمایه فرهنگی است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان فارس، زهرا افتخاری، مدیر کل کانون فارس در این نشست ضمن تقدیر از مربیان که با تولید محتوا در پیک امید مجازی فعال بودند گفت: کارگاههای مجازی با هدف یادگیری بیشتر، تمرین قصهگویی مربیان و اعضا در شرایط بحرانی کرونا و توانمندسازی مربیان برگزار میشود.
او گفت: میتوان از قصهگویی به عنوان یک سرمایه فرهنگی در ترویج آداب و رسوم و سنتها بهره برد و استفاده از آثار فاخر و متون کهن فارسی و به ویژه کتاب قرآن از ابزارهای مهمی است که بر غنای آن میافزاید و قصهگو میتواند از آن به عنوان محتوا استفاده کند.
افتخاری اظهار امیدواری کرد که مربیان با استفاده از دورههای آموزشی و مطالعه پیگیر و آشنایی با اصول قصهگویی بتوانند تجربهها، عقاید و گفتارهای خود را در ذهن شنونده قصه بیافرینند.
مدیر کل کانون فارس قصه را یکی از مفیدترین راههای ارائه پیامهای مفید به کودکان و نوجوانان دانست که با تشکیل انجمنها و کارگاهها میتوان مخاطب قصه را افزایش داد، به قصههای بومی رنگ و بویی خاص بخشید و با بیانی دلپذیر برای مخاطبان با فرهنگهای مختلف بازگو کرد. همچنین سطح کتابخوانی کودکان و نوجوانان را بالا برد، حوزه مطالعه آثار را گسترش داد و به بالا بردن درک و فهم کمک کرد.
این کارگاه مجازی که با هدف یادگیری بیشتر وتمرین قصهگویی مربیان و اعضای انجمن قصهگویی کانون در شرایط بحرانی کرونا و توانمندسازی آنان، برنامهریزی شده بود، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ساعت ۹ تا ۱۱ برگزار شد.
راهبری کارگاه مجازی قصهگویی را الهام دارابی، قصهگو، مسوول دبیرخانه بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان کشور و رییس گروه پژوهش و ترویج قصههای ایرانی بر عهده داشت.
این کارگاه مجازی با حضور رحیم هودی، هنرمند شیرازی و مربیان و کارشناسان کانون فارس و جمعی از علاقهمندان از نهاد کتابخانههای عمومی فارس همراه بود.
انتهای پیام/