ایران ریپورتس98 نوشت: وقتی میتوانیم از پس این بحران بیوتروریسمی برآییم که تمام شهروندان فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، اگر به خیابانهای سطح شهرها گذری کنیم نشان میدهد که وضعیت مطلوبی مشاهده نخواهد نشد، لازم است دولت که مسئولیت این کار را به عهده دارد موضوع را جدی تر دنبال کند.
اجرای محدودیت ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اجرای دقیق و متمرکز قرنطینه، مؤثرترین روش برای مهار کرونا میباشد که برای تقویت انسجام اجتماعی و مقابله با بیماری همه گیر، صلاحیت و مدیریت مسئولان، هدایت و راهبری درست و اقداماتی از قبیل پیشگیری، درمان، کنترل و تامین ملزومات مقابله ای با کرونا توام با فاصله گذاری اجتماعی به شکل سخت تری مور نیاز میباشد.
کسانی که به این ویروس مبتلا میشوند و کسانی که جان خودشان را از دست میدهند از خود ما هستند، زندگی افراد دارای ارزش میباشد و دولت برای حفظ سلامتی جامعه لازم است مقررات آمد و شد در خیابانها و تامین نیازمندی افراد آسیب پذیرِ جامعه را به لحاظ معیشت و بهداشت تامین و با بهره گیری از نیروهای کنترل کننده شرایط را رو به بهبودی ببرد.
آنچه که متخصصان امر بهداشت و درمان برای کند کردن روند شیوع کرونا گفته اند، بیشتر تمرکز بر محدود کردن فعالیت ها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است که متاسفانه اجرای محدویت ها از سوی دولت و فاصله گذاری اجتماعی از سوی مردم به خوبی رعایت نمیشود.
وقتی شنیده میشود پس از 15 روز( از 23 فروردین به بعد ) از صدور دستور بازگشایی اصناف برای کسب و کار، در یک اداره بیش از 30 نفر مبتلا به کرونا شناسایی میشوند یعنی زنگ خطر و تجدید نظر در تصمیمات ماضی، این نباشد که بخاطر مسائل اقتصادی که سالهای سال بحث اقتصاد بدون نفت در سیاست های کلی نظام بوده و توسط دولت ها اجرا نشده نسبت به جان انسانها کم توجه باشیم.
قرار بود با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند، تدابیر اتخاذ شده قبلی پایان نپذیرد و همچنان به قوت خود باقی باشد، اما در عمل گویا زندگی به ویژه در کلان شهرها به روال عادی برگشته است. این در حالی است که به گفته جهانپور با آغاز فاصله گذاری هوشمند همچنان باید همه نکات بهداشت فردی و عمومی، محدودیت ترددها و سفرها و لغو هرگونه تردد غیر ضروری به جای خود باقی باشد و مردم هم موضوع را جدی بگیرند، اما در واقعیت اجرای این طرح با رعایت نکردن فاصلۀ فیزیکی و دیگر اقدامات پیشگیرانه همراه شد.
بیاییم از خود و هم نوعان مراقبت کنیم، افرادی که بخاطر ابتلا به ویروس کرونا از بین ما می روند، انسانهایی هستند که باید برایشان فداکاری میکردیم، هر چند تیم های پزشکی برای درمان، بیشترین تلاشها و فداکاریها را دارند و آنطور که گفته میشود متاسفانه تاکنون قریب به 100 نفر از آنان نیز جان خود را در این راه از دست داده اند، بنظر میرسد اقدامات پیشگیرانه شاید چندان مطلوب نبوده است.