به گزارش
حافظ خبر؛ دکتر «علی ناصری» در یکصد و سیزدهمین جلسه این کمیسیون که با یک دستور کار ویژه با موضوع هماهنگی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و با حضور اعضای کمیسیون، مدیران دستگاههای مرتبط با حوزه بهداشت و درمان، مدیریت بحران، فرمانداری، فرودگاه، هلال احمر، پلیس راهور، آموزش و پرورش، بهزیستی، اتاق اصناف، سازمان حفاظت محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و همچنین مدیران شهری، معاونان شهردار، رؤسای سازمانهای شهرداری و شهرداران مناطق یازدهگانه شیراز، برگزار شد؛ تاکید کرد: مردم دغدغه و نگرانی دارند به همین دلیل انتظار داریم مسئولان دستگاههای ذیربط به طور ویژه نسبت به مصون سازی مراکز تجمعی که مردم با آن سروکاردارند اقدام کرده تا خدای ناکرده این مراکز خطرساز نشوند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع سلامت مردم و دغدغههای شهروندان درباره شیوع ویروس کرونا، تصریح کرد: نمیتوان سلامت مردم را نادیده گرفت و باید با جدیت هرچه بیشتر این موضوع مورد توجه عموم مردم و مسؤولان قرار گیرد.
ناصری با اشاره به ضرورت تشکیل کارگروهی در شیراز، تعیین وظایف آن و اجرا و پایش اقدامات پیشگیرانه، گفت: قریب به ۴۶ درصد جمعیت فارس، ساکن شیراز هستند به همین دلیل شیوع این بیماری در این کلانشهر میتواند به شدت آسیبزا باشد.
او به نگرانیهای موجود در خصوص مبادی ورود و خروج مسافر در مترو و ترمینالها اشاره داشت و افزود: روزانه فقط ۹٠ هزار مسافر به واسطه حملونقل ریلی جابهجا میشوند؛ به همین دلیل ضدعفونی تمام تجهیزات حوزه حملونقل عمومی ضروری است.
ناصری با گلایهمندی از کمبود اقلام بهداشتی و مواد ضدعفونیکننده در برخی بخشها، عنوان داشت: به نظر میرسد هنوز اهمیت این موضوع توسط برخی دستگاهها درک نشده است.
عدم هماهنگی میان دستگاهها در پیشبرد اقدامات بازدارنده موضوع دیگری بود که رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز به آن اشاره داشت.
او با اشاره به شایعاتی که در فضای مجازی مطرح بوده، اظهار کرد: این شایعات احساس عدم امنیت را به دنبال دارد و علوم پزشکی باید بهعنوان متولی این بخش، منشا اطلاعات و اخبار درست بوده و کمک کند تا اطلاعات دقیق از کانال صحیح و رسانههای رسمی به گوش مردم برسد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز با اشاره به گفتههای حاضرین جلسه در خصوص کمبود اقلام پزشکی در بازار، گفت: سودجویی برخی افراد در احتکار اقلام بهداشتی، مسالهای است که بر این کمبودها دامن زده است.
ناصری اظهار امیدواری کرد: محوریت واحد چه در حوزه آموزش و پایش و چه در حوزه اطلاعرسانی به موقع، آسیبهای احتمالی را به حداقل میرساند.
وی یادآور شد: باید کلیپهای ساده و روان آموزشی از طریق روابط عمومی مراجع ذیربط تهیه شده و در اختیار مردم قرار گیرد.
قائدی: مترو و اتوبوسهای شیراز روزانه ضدعفونی میشوند
دکتر «نواب قائدی» رئیس کمیسیون حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این نشست با تاکید بر اینکه باید به سمت عملگرایی حرکت کنیم، تصریح کرد:با اعلام ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه، حوزه حملونقل شهرداری بلافاصله وارد عمل شد وعملیات ضدعفونی اتوبوسها و مترو به صورت روزانه در حال انجام است.
قائدی بر ایمن سازی و ضدعفونی کردن سرویسهای مدارس نیز تاکید کرد و افزود: این موضوع باید مدنظر قرار گیرد چرا که امکان ضدعفونی سریع و به موقع تعداد زیاد سرویس مدارس سخت بوده و باید تدابیر خاصی اندیشیده شود.
وی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی در موضوع تامین ماسک و تجهیزات ضدعفونی کننده از سوی داروخانهها ورود کند تا سلامت شهروندان در خطر نباشد.
دودمان: دانشگاه علوم پزشکی دستورالعمل ایمنسازی مکانهای عمومی را تدوین و ابلاغ کند
دکتر «لیلا دودمان» دیگر عضو شورای شهر شیراز نیز در این جلسه گفت: باید الزامات سازمان جهانی بهداشت در خصوص خطر شیوع ویروس کرونا جدی گرفته شود.
وی با اظهار امیدواری از تصمیمگیری به موقع شورای تامین استان، از جای خالی برنامههای اطلاعرسانی ویژه توسط رسانههای ملی و منطقهای گفت.
وی با اشاره به ضرورت ابلاغ دستورالعمل ایمنسازی مکانهای عمومی توسط دانشگاه علوم پزشکی، تصریح کرد: با آموزش و اطلاعرسانی دقیق و به موقع به مردم میتوان جلوی آسیبها را گرفت.
** تذروی: اقدامات پیشگیرانه خوب است اما کافی نیست
«محمدتقی تذروی» دیگر عضو کمیسیون سلامت نیز با اشاره به اینکه اقدامات پیشگیرانه خوب است اما کافی نیست، آمادگی تمام بخشها را ضروری دانست و افزود: اگر مردم را آماده کنیم با ما همراه خواهند شد.
** هشدارهای بهداشتی به ویروس کرونا محدود نمیشود
دکتر «قاسم مقیمی» نایب رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر شیراز نیز با تاکید بر اینکه هشدارهای بهداشتی محدود به ویروس کرونا نیست، تصریح کرد: افرادی که در معرض خطر تلقی میشوند میتوانند تحت تاثیر انواع بیماریها قرار گیرند.
وی بهترین درمان برای ویروس کرونا را پیشگیری دانست و افزود: شستشو و رعایت بهداشت مهمترین عامل بازدارنده از شیوع و ابتلاع به این ویروس است.
در پایان این جلسه مدیران دانشگاه علوم پزشکی، آموزشوپرورش، حملونقل و ترافیک، قطارشهری، هلال احمر، فرودگاه، پلیس راهور، بهزیستی، مدیران شهری و شهرداریهای مناطق یازدهگانه از اقدامات صورت گرفته در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در کلانشهر شیراز گزارشهایی ارائه کردند و مقرر شد گزارش اقدامات خود را در اختیار کمیسیون قرار دهند.
پایان خبر/