به گزارش
حافظ خبر؛ دکتر «سید عبدالرزاق موسوی» در آیین افتتاح پروژه فرهنگسرای استاد محمد بهمنبیگی؛ با گرامیداشت نام و یاد این چهرهی برجسته سوادآموزی در عشایر ایران، به یادآوری خاطراتی از وی پرداخت و اظهار داشت: به یاد دارم مرحوم استاد بهمنبیگی در زمان حیات به بنده گفته بودند پس از انقلاب سه «موسوی» در شرایط خاصی به من کمک کردند که قدردان آنها هستم؛ مرحوم آیتالله موسوی اردبیلی، شهید سید کاظم موسوی معاون شهید رجایی و دیگری استاد دکتر سید حسن موسوی که در این جمع حاضر است و جا دارد ما از ایشان نیز که حق شاگردی را برای استادشان به جا آوردهاند، تقدیر کنیم.
وی تأکید کرد: شایسته است که ما یاد و نام بزرگان و نخبگان شهر، استان و کشورمان را تا زمانی که در قید حیات هستند پاس بداریم تا بعد از درگذشت آنان غبطه نخوریم.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه با تأکید بر اینکه در بهرهبرداری از فرهنگسراها ضروری است که به فلسفه وجودی و هدف از ایجاد این مراکز توجه شود، تصریح کرد: واقعیت این است که اگرچه به لحاظ فیزیکی فرهنگسراهای بسیار خوبی ایجاد کردهایم اما به لحاظ محتوایی تاکنون به این فرهنگسراها توجه کافی نداشتیم و به همین دلیل هم شاهد مشکلات زیادی در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری باید به افزایش بهرهوری مؤثر از فرهنگسراها با استفاده از برنامههای هدفمند توجه کند؛ افزود: فرهنگسرا به معنای سرای فرهنگ است و اینکه ما صرفاً به دنبال ساختمانسازی در حوزه فرهنگ باشیم کافی نیست بلکه لازم است تقویت و گسترش محتواهای فرهنگی ماندگار برای شهروندان را از همین مراکز شروع کنیم.
موسوی با یادآوری اینکه امثال مرحوم استاد بهمنبیگی با اولیهترین امکانات، خدمات ماندگاری در عرصهی قلم و سوادآموزی در تاریخ عشایر و بلکه آموزش و پرورش ایران ثبت کردهاند، اظهار داشت: حالا وظیفه ما است که دست کم در خصوص این فرهنگسرای بزرگ که به نام شخصیتی والامقام نامگذاری شده از امکانات و فضای فیزیکی چشمگیر مهیا شده، حداکثر بهره را در این حوزهی خطیر ببریم.
رئیس شورای شهر شیراز در پایان خاطرنشان کرد: لازم میدانم از همه کارگران، کارکنان، طراحان، شهردار، مجموعه شهرداری و همه کسانی که در آمادهسازی این پروژه تلاش کردند و همچنین از همکاران خودم در شورای شهر که این مکان را به نام استاد محمد بهمنبیگی نامگذاری کردهاند، تقدیر کنم.
بر پایه این گزارش، دکتر «نواب قائدی» عضو شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این آیین با اشاره به خدمات ارزشمند مرحوم بهمنبیگی گفت: این استاد گرانقدر بخش قابل توجهی از عمر خود را به مبارزه با بیسوادی گذراند و به استقبال فرهنگ و سوادی رفت که از فرهنگ و سواد انسانی جدا نبوده و دهها و بلکه صدها سال شاهد آثار آن بوده و خواهیم بود.
وی افزود: با این که استاد بهمنبیگی برخاسته از قوم قشقایی بود اما برای این چهرهی ملی؛ قومهای قشقایی و لر و ترک و عرب و کوهمره و... تفاوتی نداشت و این نشان از عمق نگرش والای این استاد گرانقدر است.
قائدی با اشاره به تزریق روحیه جوانمردی و سلحشوری در مدارس عشایری استاد بهمنبیگی، خاطرنشان کرد: یک نمونه از این روحیه، دفاع از کیان وطنمان جمهوری اسلامی است به گونهای که شاهد بودیم دبیرستان عشایری ایشان با تقدیم ۹۲ شهید در سراسر کشور بیشترین آمار شهدا را در میان مدارس کشور داشته است.
وی جایگاه علمی و فرهنگی مرحوم بهمنبیگی را در سطح شیراز، استان فارس و ایران، ویژه و ماندگار توصیف کرد و افزود: اغراق نیست اگر بگوییم که روش استاد بهمنبیگی در مبارزه با بیسوادی حتی در جهان منحصر به فرد و استثنایی بوده است.
قائدی در پایان اقدام شورای شهر شیراز در نامگذاری این مکان به نام استاد محمد بهمنبیگی را قابل تقدیر دانست و اضافه کرد: به عنوان عضو شورای اسلامی شهر، باید از زحمات شهردار پرتلاش شیراز و معاونین، مدیران و کارکنان مجموعه ایشان و همچنین دوره گذشته شهرداری شیراز که در احداث و تکمیل این مجموعه بزرگ اهتمام ورزیدهاند، تقدیر کنیم.